Foci

2011.05.19. 06:09

Zala mindig képben van a női válogatottal

A héten megyénk lett a női labdarúgás fellegvára. A felnőtt együttes Gosztolán edzőtáborozott, majd Andráshidán játszott a horvátokkal, az U17-es csapat pedig tegnap Szlovéniával mérte össze tudását Lentiben.

Bóbics László

Kedden az andráshidai mérkőzésen nagy küzdelmet vívott együttesünk a horvátokkal. Látszott, hogy technikailag jobbnak tűnnek a magyarok, ám déli szomszédaink legjobbjai mindezt óriási akarattal és nagy fegyelemmel pótolták. Végül 1-0-ra nyert a magyar csapat, de az utolsó pillanatban a horvátoknak is volt lehetőségük, de elhibázták ezt. Az viszont kétségtelen, hogy mentalitásban van mit tanulnunk a vendég alakulattól.

A rendezéssel mindkét együttes vezetői elégedettek voltak, s persze a házigazda Andráshida SC elnöke, Kugler László is örült ennek.

- Örülök, hogy ismét sikerült zökkenőmentesen megrendeznünk egy válogatott mérkőzést - jelentette ki. - Szerencsére ebben már van tapasztalatunk, hiszen évekkel ezelőtt az U19-es női Eb nyolcas döntőjének is helyszíne volt Andráshida, s felnőtt meccseket is rendeztek már nálunk. Ezenkívül számos utánpótlás válogatott találkozónak is helyt adtunk. Most ott tartunk, hogy 2005-től a pálya felújításától kezdve napjainkig közel 20 nemzetközi mérkőzést játszottak nálunk. Arra is büszkék lehetünk, hogy Zalaegerszeg azon kevés város közé tartozik, ahol két nemzetközi minősítésű futballpálya is van. Ez azt a lehetőséget is felkínálja, hogy akár rangos tornákat rendezzünk. A Magyar Labdarúgó Szövetség női szakágával különösen jó a kapcsolatunk, ezért nagy előszeretettel gondolnak ránk, amikor az eseménynaptárukat állítják össze. Ez fontos számunkra, hiszen öregbítik hírnevünket.


Ott volt a találkozón Hevesi Tamás is, aki nemcsak énekesként, hanem futballedzőként is ismert. Ő az U17-es magyar válogatott edzője.

- Lentiben a szlovén együttessel mérjük össze tudásunkat szerdán, s eddig még keretünk nem töltött el sok időt együtt. Az kétségtelen, hogy számos tehetséges futballista van a mostani garnitúrában, s remélhetőleg jó csapatot alkotunk majd - vélekedett a kapitány.

Tegnap délután Lentiben tehát újabb nemzetek közti női válogatott mérkőzést játszottak.


Magyarország-Szlovénia 4-1 (3-0)Lenti, 100 néző. Jv.: Nagy T.Magyarország: Földes - Lázár, Mesterházi, Vöfély, Németh - Görög, Horváth Zs., Bucher, Diószegi, Nagy A. - Zeller. Játszott még: Hangas, András, Gál, Lengyel, Fenyvesi, Kókány, Pintér. Szövetségi edző: Hevesi Tamás.

Szlovénia: Kosi - Ulbin, Markelc, Marolt, Maric - Gregorcic, Sevsek, Rogan, Kos, Mofforko - Lombar. Játszott még: Bakac, Kosevecina, Hisja, Breznik, Klemencic, Anzelj. Szövetségi edző: Petra Mikeln.

Nagyszerűen kezdtek a magyarok, és a 25. percben már 3-0-ra vezettek. Előbb Diószegi, majd Vöfély és Nagy talált a kapuba. A térfélcserét követően Markelc lévén szépítettek a szlovénok, majd a nagy kedvvel futballozó Nagy Alexandra ismét betalált és ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

A magyar válogatott, különösen az első félidőben nagy fölényben játszott és teljesen megérdemelten nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!