Foci

2009.04.29. 02:29

Történelmi ZTE-vereség (képgalériával)

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I 25. fordulójában az első félidőben még vezető ZTE FC szünet után összeomlott és története legsúlyosabb vereségét (2-7) szenvedte el az élvonalban.

Kerkai Attila

JEGYZŐKÖNYV

ZTE FC-Győri ETO FC 2-7 (2-1)

Zalaegerszeg, 4096 néző. Jv.: Szabó S. (Tóth, Huszár).

ZTE FC: Vlaszák 3 - Kovács G. 4, Miljatovic 5-23, Botis 3, Varga 5 (Szamosi 4, 46. p.)- Horváth I. A. 3, Sluka 4, Alomerovic 4, Illés 4 (Horváth II. A. -, 67. p.)- Waltner 4, Balázs Zs. 4 (Hajdu -, 76. p.). Vezetőedző: Csank János.

Győr: Stevanovic 6 - Bank 6, Stark 6, Supic 6, Völgyi 5 - Tokody 6 (Jakl -, 80. p.), Kiss 5 (Aleksidze 7, 39. p.), Józsi 7, Kink 6 - Bajzát 7 (Brnovic -, 83. p.), Böőr 6, Vezetőedző: Draguljov Bekvalac.

Gólszerzők: Alomerovic a 10., Waltner a 28., ill. Józsi a 3. és az 57., Bajzát a 47., a 65. és a 75., Böőr a 61., Aleksidze a 79. percben. Sárga lap: Völgyi a 39., Bank az 55. percben. Kiállítva: Miljatovic az 56. percben


A ZTE úgy készülődött a tegnapi mérkőzésre, hogy már 13. találkozója óta veretlen, legutóbb október 4-én kaptak ki a kék-fehérek, épp a tegnap esti ellenfél, a Győr otthonában. Itt volt tehát az alkalom, hogy a zalaiak revansot vegyenek. Amúgy a Zetéről már az UEFA honlapján is megemlékeznek : a hétfőn ott megjelent Csank János-interjúban a szakember elmondta: a cél olyan csapat kialakítása, mely tartósan ott lehet az élmezőnyben és a bajnoki címért harcolhat.




Fotó: Katona Tibor

A fotóra kattintva tekintse meg képgalériánkat!

Most viszont még a 3. hely megtartására kell koncentrálni a bajnokságban, s ehhez nagyon fontos állomást jelentett a Győr elleni találkozó. A ZTE már az elején gólt szerezhetett volna, aztán a Győr ezt meg is tette. A harmadik percben Bajzát fejelt vissza egy átadást, Botis nem támadta az érkezőket, s végül Józsi ballal tizenöt méterről a bal sarokba lőtt, 0-1. Gyorsan jött a hazai válasz, nem is akármilyen akció végén. A 10. percben Balázs parádés labdaátvétele után Sluka jobbról remekül ívelt középre, Alomerovic pedig hét méterről a kapu jobb oldalába bólintott, 1-1. Az egyenlítés után a ZTE próbálta irányítani a mérkőzést, ám az ETO jól védte le az üres területeket és a kontrák veszélye is benne volt a játékában. Sokáig nem történt semmi, aztán a 28. percben Alomerovic bal oldali szögletéből Waltner a labda felé mozogva csodaszépen csúsztatott közelről a kapu bal oldalába, 2-1. A ZTE egyre inkább játszotta a futballt, Illés és Alomerovic kezdte érezni egymást . A 35. percben Waltner átadásával Balázs lépett ki, de a kapufát találta el. Vastapsot kapott a ZTE a szünetre levonulva.

A fordulás után a 47. percben Aleksidzét Miljatovic későn támadta, a grúz légiós beadását pedig Bajzát öt méterről fejelte a kapuba, 2-2. Bosszantó találat volt, ám ami ezután következett, az egyenesen felért egy kivégzéssel. Az 56. percben Illés adta el a labdát, Bajzát középen kilépett, s gólhelyzetben lévő csatárt Miljatovic buktatta. A védőt kiállította a játékvezető, a megítélt szabadrúgásból pedig Józsi ballal, 17 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, 2-3. A 61. percben Aleksidze átadásával Böőr lépett ki, és 14 méterről Vlaszák fölött emelt a kapuba, 2-4. A teljesen megzavarodott, és a védekezésre képtelen ZTE összeomlott. A 65. percben Kink átadásából Bajzát lőtt a kapuba, 2-5, majd Böőr beadását ismét Bajzát csúsztatta a kapuba, 2-6. A végén még Aleksidze volt eredményes a 79. percben, 2-7. Ilyen különbségű vereséget a ZTE még nem szenvedett el az élvonalban...

A közönség előtt viszont le a kalappal! A lelátón ülők szüntelen biztatással, nemegyszer vastapssal mutatták meg: kiállnak a csapat mellett.

Csank János: Gratulálok a Győrnek. A nagy sorozatok sajnos így végződnek, bár a gólkülönbséget túlzottnak érzem. A Győr minden hibánkat tökéletesen kihasználta.

Draguljov Bekvalac: A ZTE-t ugyanúgy nagyszerű együttesnek tartom, mint a meccs előtt. A második félidőre mindent vagy semmit hangulatban mentünk ki a pályára, s a kiállítás, majd a gól után végleg megfordult a találkozó.

A 25. forduló további mai eredményei: Kaposvár-Haladás 2-3, Diósgyőr- Nyíregyháza 1-0, Vasas-Kecskemét 1-2, REAC-Debreceni VSC 0-4, Bp. Honvéd-Siófok 0-2, Paks-Fehérvár 0-1. Szerdán játsszák: MTK- Újpest (18 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!