Foci

2010.09.13. 14:00

Teskándi győzelem a rangadón

Remek mérkőzésen szenvedte el első vereségét az idei bajnokságban a Zalaszentgrót. Nagy csatát és egygólos hazai győzelmet láthattak a Teskándra kilátogató szurkolók. A Semjénháza szerencsés győzelmet ünnepelhetett. Eredmények

Urbanics Pál

Zalaszentgrót VFC - Lenti TE 1-2 (1-1)

Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Hegedüs.

Zalaszentgrót: Horváth, Balogh Á., Láncz (Takács), Fodor, Balogh Z., László, Komoróczi, Ódor, Tombor (Nagy), Varsányi, Purt. Edző: Fejérvári Ferenc

Lenti: Varga, Czigány, Balla, Molnár, Szabó, Szekeres, Kiss (Horváth M.), Balogh, Völgyi, Horváth B., Pozsgai (Kancsal). Edző: Németh Imre.

Gólszerzők: Láncz, illetve Völgyi, Horváth B.

A mérkőzés jó időben, viszonylag sok néző előtt kezdődött vasárnap délután. A bajnokságot remekül kezdő hazaiak már az első percektől megpróbálták ráerőltetni akaratukat a Lentire, próbálták lassítani a játékot, hiszen nem akartak futóversenyt rendezni a fiatal és remek erőállapotban lévő vendégekkel. Érdekes volt a középpályán kialakuló Varsányi Sándor - Balog Csaba párharc. A két remek játékos nemcsak a nevével, hanem teljesítményével is felhívta magára a figyelmet, hiszen mindketten csapatuk vezérei voltak. 

Az első félidő remek küzdelmet hozott, és a játék színvonala is vetekedett magasabb osztályú meccsekével. Aki nem tudott felnőni a mérkőzéshez, az a bizonytalanul vezető Hegedűs Árpád bíró volt, hiszen ide és oda is sokat tévedett. Az első félidő 14. percében egy tizenhatoson belüli ütközést követően büntetőt adott a sípmester, fogjuk, rá: meg lehetett adni... A tizenegyest Láncz János lőtte a jobb sarokba. A gólt követően próbálkozott a Lenti, és a 39. percben ki is egyenlített: Szabó Péter jobb oldalról elvégzett szabadrúgását Völgyi továbbította a hazaiak kapujába.

A második félidő elején nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a vendégcsapat és a fáradni látszó Zalaszentgrótot megpróbálta a kapuja elé szegezni. A hazai védőknek nagyon sok gondot okozott Pozsgai és a rendkívül gyors Horváth Balázs semlegesítése, többnyire nem is sikerült nekik szabálytalanság nélkül. Az 53. percben Horváth Balázs fejjel talált a szentgróti kapuba, a hazai kapus Horváth Ádám hathatós közreműködésével. A vezető gól után sem hagyta annyiban a vendégcsapat és főleg állított szituációkból volt veszélyes a hazaiakra. A félidő derekán újabb bírói baki borzolta a nézők idegeit, Purtot csúnyán elkaszálták a Lenti tizenhatosán belül, ám a síp néma maradt. Nem sokkal később a sípmester pirosat mutatott fel Czigánynak, talán még a hazai szurkolók sem tudták, miért...

A hajrában még volt egy nagy helyzete Horváth Balázsnak, aki azonban pár centit tévesztett, így a vége 1-2, a Zalaszentgrót elvesztette veretlenségét, míg a Lenti a Csesztreg kivégzése után újabb nagy skalpot gyűjtött be.

Kiss Judit felvételén előbb a vendégek egyenlítő találata, majd a meccs végi ünneplés

A mérkőzés után Fejérvári Ferenc, a hazaiak mestere feldúltan nyilatkozott honlapunknak:  - Nem tudok mit mondani. Nagyon bosszant, hogy 3 kívülálló ember tönkreteszi egy csapat heti munkáját...

Balog Csaba a vendégek rutinos ikonja: - Az első 25 percig nagy iram volt, aztán a hazaiak kicsit lelassították a játékot. A bekapott gól után viszonylag gyorsan meg tudtuk fordítani a mérkőzést, és jobb erőnlétünknek köszönhetően később is mi tudtuk irányítani a játékot. 1-2 után itt is, ott is akadt gólhelyzet, de összességében megérdemelten nyertünk. A Csesztreg elleni győzelem után sem szállt el a csapat, fontos három pontot szereztünk. 

Jók: Purt, Balogh Z., Varsányi illetve Völgyi, Pozsgai, Horváth B.

Kiállítva: Czigány (Lenti)

Ifjúsági: Zalaszentgrót - Lenti 2-1.

Semjénháza SE- Napred FC 1-0 (0-0)

Semjénháza, 500 néző. Jv.: Kondákor.

Semjénháza:  Lajkó, Németh G., Hegedűs, Mulasics (Mátyás), Németh II. (Nagy R.), Korpics, Mercigány, Németh I., Balogh, Csóka, Kuzma (Stróber). Edző: Stróber Attila.

Tótszentmárton: Takács, Márkovits B., Hollander, Cserfő, Dezső, Tislér, Rudics (Márkovits T.), Kozári (Kovács), Kósa (Markek P.), Kőrösi, Vörös. Edző: Markek István.

Gólszerző: Németh I.

A hazai csapat egyetlen igazi helyzetét váltotta gólra, míg a vendégek több helyzetből, sőt büntetőből sem tudtak kapuba találni. A futball már csak ilyen...

Jók: Németh I., Csóka, Németh G., illetve Cserfő, Hollander, Kozári.

Ifjúsági: Semjénháza - Tótszentmárton 3-8.

Tóth Hús- Pókaszepetk - Egervári TE 1-5 (1-4)

Pókaszepetk, 300 néző. Jv.: Vass Zs.

Pókaszepetk: Csécs S., Molnár (Füzi), Pintyőke, Száraz, Bertók, Szekeres, Varga (Tóth), Büki, Hemela, Csécs Z., László B. Edző: Molnár Ferenc.

Egervár: Blaskovics, Csalló (Kónya), Papp, Farkas, Csík, Cséve (Illés), Bognár, Pilisi, Farkas, Borsos (Horváth), Bencze. Edző: Csányi Imre.

A helyenként tetszetősen futballozó vendégek már az első félidőben eldöntötték a tartalékos Pókaszepetk ellen a mérkőzést.

Gólszerzők: Bertók, illetve Borsos (2), Bognár, Bencze, Illés.

Jók: Csécs Z., illetve Boros (a mezőny legjobbja), Bognár, Pilisi, Bencze.

Ifjúsági: Pókaszepetk - Egervár 4-4

Let's do it Technoroll Teskánd - Kentaur Andráshida SC 1-0 (1-0)

Teskánd, 300 néző. Jv.: Gerencsér G.

Teskánd: Fábián, Palkó G., Szita, Németh, Zsuppán K., Zsuppán A., Simon (Mileji), Palkó T. (Nagy S.), Lepár, Csongár, Koczor (Szabó). Edző: Kovács Imre.

Andráshida: Babina, Varga (Pászti), Török (Bakony), Németh, Csáki, Mónok, Szijártó, Bandics (Pintér), Rohonci (Dobos), Sági, Tóth. Edző: Dobos Sándor.

A két remekül felkészített csapat "szomszédvári" rangadóját megérdemelten nyerte meg a kicsit jobban koncentráló hazai gárda.

Gólszerző: Zsuppán A.

Jók: Koczor, Zsuppán A., Simon, Németh, illetve Rohonci, Szijártó.

Ifjúsági: Teskánd - Andráshida 2-1.

Haladás SE Pacsa - Gránit Gyógyfürdő SE 2-2 (1-1)

Pacsa, 100 néző. Jv.: Földszin.

Pacsa: Éder, Horváth, Magyar L., Oláh, Cziráki, Magyar Á., Luki, Kelemen, Mészáros (Benczik), Palkovics (Kovács), Méhes (Magyar I.). Edző: Tóth Attila.

Zalakaros: Tóth Zs., Szabó, Hajmási, Majtán T., Beke, Kolperger (Propszt), Szollár, László, Majtán G., Pécsi, Tóth D. Edző: Harcz Lajos.

A hazai csapat megérdemelte volna a sikert, ám a listavezető a hajrában (pontosabban a hosszabbításban...) egyenlíteni tudott.

Gólszerzők: Kelemen, Méhes, illetve Pécsi, Majtán T.

Jók: Méhes, Luki, Kelemen, Oláh, illetve Szabó, Pécsi, Tóth D.

Ifjúsági: Pacsa - Zalakaros 19-1.

Z. Becsali Tungsram LSE - Gelse Termál SE 0-0

Zalaegerszeg, 100, néző. Jv.: Szente.

Becsali: Lepár, Szekres, Bogdán, Gáspár (Kiss), Salamon, Domján, Lendvai, Balogh (Kellermann), Molnár (Sárközi), Farkas (Orbán Sz.), Németh. Edző:  Jandovics Jenő.

Gelse: Horváth L., Horváth F., Tóth Z., Kálóczi, Zsoldos, Horváth R., Markotán, Végh (Csizmadia), Kohn , Mód (Méhes), Simon. Edző: Tóth Zoltán.

A jól védekező Gelse megérdemelten vitt el egy pontot a helyzeteit rosszul kihasználó hazai csapat orra elől.

Jók: Salamon illetve Tóth Z.

Ifjúsági: Becsali - Gelse 3-2.

Tormafölde SE - Miklósfa SE 3-2 (2-0)

Tormafölde, 100 néző. Jv.: Molnár A.

Tormafölde: Papp, Szabó, Bazsika, Igazi, Pörzse, Holl, Katona, Kondákor, Polgár Sz. (Horváth), Gyurkac, Nagy. Edző: Hermán István.

Miklósfa: Rékli, Tóth, Papp, Csepregi, Horváth (Pongrácz), Matyók (Osmanollaj), Miskevics (Verebélyi), Béli, Godina, László, Gerencsér. Edző: Kiss István.

Az utóbbi fordulókban botladozó Tormafölde ezúttal magabiztosan győzött, bár a végén kicsit meleg volt a pite...

Gólszerzők: Polgár Sz., Nagy, Gyurkac, illetve Gerencsér (2).

Jók: Holl, Polgár Sz., Nagy, Katona, illetve Gerencsér.

Ifjúsági: Tormafölde - Miklósfa 6-0

KSE Csesztreg - Zalalövő TK 3-0 (0-0)

Csesztreg, 150 néző. Jv.: Aczél.

Csesztreg: Balogh (Pajor), Elek (Csóbor), Pászti, Hermán (Horváth), Szabó T., Bagó, Nemsics, Németh I., Szabó Zs., Kasza (Kiss), Pethő. Edző: Fentős Pál.

Zalalövő: Dóra, Kiss, Erdei, Zelkó, Nagy, Galambos, Járfás (Kóré), Gál, Hozbor, Pásztor (Nagy), Kovács. Edző: Ostrom János.

A Lenti ellen katasztrofális vereséget szenvedő hazaiak a második félidőben már nem csak játékban, hanem gólokban is ellenfelük fölé tudtak nőni.

Gólszerzők: Németh I., Pethő (2).

Jók: Pászti, Németh, Pethő, illetve Dóra, Erdei, Galambos.

Kiállítva: Kiss, Nagy (Zalalövő mindkettő)

Ifjúsági: Csesztreg - Zalalövő 3-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!