Foci

2009.05.11. 02:29

Sokat érő Waltner-dupla (képgalériával)

Zalaegerszeg - Nehezen indult, ám a vége sima lett, Waltner duplája pedig három pontot ért a ZTE FC NB I -es labdarúgócsapatának a Nyíregyháza ellen. A győzelemmel a zalaiak továbbra is tartják a lépést a Haladással a bronzéremért zajló csatában.

Kerkai Attila

Pénteken este a Haladás győzött az MTK otthonában, így három pont előnyre tett szert a ZTE-vel szemben, vagyis a zalaiaknak mindenképpen győzniük kellett szombaton ahhoz, hogy életben tartsák bronzálmaikat. Nem tűnt viszont egyszerű feladatnak a Nyíregyháza legyőzése, jóllehet a taballára pillantva a kék-fehérek tűntek az abszolút favoritnak. 

A ZTE FC-nél a sérültek száma elérte a kritikus szintet, ráadásul szombaton lépett pályára az NB II-es csapat is, így Csank János összesen négy játékost tudott csak leültetni a kispadra. A helyet foglalók között viszont ott volt a lett Artjom Rudnevs, s miután a négy cserejátékos egyike kapus volt, szinte biztosra lehetett venni, hogy a hosszú átigazolási hercehurca után végre játékengedélyt kapott lett támadó bemutatkozik a ZTE-ben. 




A zalaiak kezdték aktívabban a találkozót, azonban helyzetig nem jutottak el, a Nyíregyháza pedig láthatóan a biztonságra rendezkedett be. A 21. percben Alomerovic életerős lövését ütötte ki Illyés, a 25. percben viszont csaknem jött a feketeleves. A vendégek hondurasi játékosa, Ramos a kaputól 40 méterre váratlanul lövésre szánta el magát, hiszen Vlaszák kissé kint állt a kapujából. A labda veszélyesen csapódott lefelé, azonban a keresztléc mentett... A Nyíregyháza egyre bátrabb lett, ezzel együtt a találkozó is mozgalmasabbá vált. Balázs Zsolt lövése alig szállt mellé, ám sok volt a hiba a játékban, s úgy tűnt, már nem esik gól a félidőben. Aztán a 44. percben Waltner lépett ki szépen és a jobb oldalon érkező Alomerovichoz passzolt, aki ziccerbe kerülve végül nem lőtt, hanem Waltnerhez továbbított, ő pedig 5 méterről a kapuba lőtt, 1-0. 



A szünetben úgy számolt a lelátó népe: amennyiben belátható időn belül újra eredményes lenne a hazai csapat, akkor eldőlhet a mérkőzés. A 49. percben Lakatos beadásnak szánt, ám végül kapura tartó labdájával gyűlt meg a baja Vlaszáknak, de a léc alól kikotorta. A ZTE támadott és az 54. percben érkezett is a remélt találat. A Kovács felvágásáért megítélt szabadrúgást Hajdú ívelte be jobbról, a rövid oldal felé tartó labdára mélységből érkezett Waltner, akiről lemaradtak a védők és a csatár hét méterről fejelt a hálóba, 2-0. Ekkor már valóban érezni lehetett, hogy meg lesz ez a mérkőzés, a 60. percben pedig érkezett Rudnevs, aki az első labdaérintéséből csaknem gólt fejelt, ám labdája fölé szállt. A lett támadó amúgy rendkívül agilisen mozgott, ahogy a későbbiekben már társai közül is többen. A ZTE ugyanis egyre felszabadultabban futballozott, Balázs néhány szép csele, vagy Horváth I. András jó labdái, illetve a nagyon magabiztosnak tűnő Botis szerelései arattak tetszést a lelátón ülők körében. A Nyíregyháza nagyjából a hajrá kezdetére hagyott fel a bravúr lehetőségével, a ZTE pedig további helyzeteket dolgozott ki, ám a befejezések nem sikerültek.

A zalaiak nagyon fontos három ponttal gazdagodtak, s noha a találkozó nem volt túlzottan nagy iramú, a győzelmet nem kell most sem megmagyarázni. Szombaton ez volt a kék-fehérek számáraa legfontosabb teljesítendő feladat, ráadásul az sem jött rosszul az egerszegieknek, hogy néhány közvetlen riválisuk botlott. Kivéve persze a Haladást...


További képekért klikk a fotóra! 
Fotók: Pezzetta Umberto


Csank János:
Tudtam, hogy a Nyíregyháza szervezetten futballozik majd ellenünk, ezért azt kértem a játékosoktól, hogy türelmesek legyenek és sokat járatva a labdát próbáljuk felőrölni az ellenfél erejét. A második félidőre kijött, hogy nálunk több az egyéniség és eldöntöttük a mérkőzés.

Tajti József: Az első félidőben majdnem azt nyújtotta együttesem, amit vártam tőle. A második zalai gól pecsételte meg a sorsunkat, a ZTE a végén több gólt lőhetett volna. Gratulálok a hazaiaknak.

JEGYZŐKÖNYVZTE FC-Nyíregyháza 2-0 (1-0) Zalaegerszeg, 3785 néző. Jv.: Vad II. (Lémon, Kovács Z.). ZTE FC: Vlaszák 6 - Kovács G. 6 (Kocsárdi -, 83. p.), Miljatovic 6, Botis 7, Szamosi 6 - Alomerovic 6 (Sluka -, 70. p.), Horváth I. A. 6, Illés 6, Hajdú 6 (Rudnevs 6, 60. p.) - Balázs Zs. 6, Waltner 8. Vezetőedző: Csank János. Nyíregyháza: Illyés 5 - Lakatos 5, Nánási 5, Mboussi 4, Miskolczi 5 - Oláh 5, Hegedűs 5, Minczér 5, Ramos 6 (Dosso -, 67. p.) - Zabos 5 (Majoros -, 80. p.), Stojkov 4 (Apostu 5, 36. p.). Vezetőedző: Tajti József. Gólszerző: Waltner a 44. és az 54. percben. Sárga lap: Horváth I. A. a 27., Miljatovic a 78., illetve Lakatos a 8., Ramos az 53., Hegedűs a 68., Zabos a 75., Oláh a 78., Minczér a 81., Miskolczi a 83. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!