Foci

2009.04.18. 02:29

Rutinos csapat ellen

Zalaegerszeg - Két győztes hazai mérkőzés után szombaton (19.00) Paksra látogat a ZTE FC élvonalbeli labdarúgócsapata, mely szeretné folytatni eddigi remek szériáját.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB I 23. fordulójában nem lesz könnyű dolga a Csank János vezette, jelenleg dobogós egerszegieknek. Annak ellenére sem, hogy a Paks a 14. helyen áll a tabellán. A házigazda ugyanis rutinos labdarúgókkal rendelkezik - amint azt a zalaiak szakvezetője is kiemelte, amikor tegnap az esélyekről kérdeztük. (S ha már a rutin: a paksiak vezetőedzője, Gellei Imre sem ma kezdte pályáját.)

- A Paks érett futballistái (Tököli, Böde, Sipeki és Éger) viszik a prímet, rájuk mindenképp nagyon figyelnünk kell - állapította meg a zalaiak vezetőedzője. - A kiesés réme nem fenyegeti őket, felszabadultan játszhatnak, mi pedig élcsapatként kellő motivációt jelenthetünk, hogy le akarjanak győzni bennünket.

Ha már itt tartunk, a ZTE csapatának is van miért kapaszkodnia, hiszen a harmadik helyen áll, most már hat pontra a negyediktől. Nem beszélve a terebélyes veretlenségi sorozatról...

- A Siófokkal annak idején 13 fordulón keresztül nem kaptunk ki, a ZTE-vel most tizenegynél tartunk - említette Csank János. - Szerintem plusz energiát ad nekünk, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. Annyi gondunk akad, hogy Pavicevic combhajlítóizma beszakadt, ő nem játszhat, de visszakerül a csapatba Waltner, aki legutóbb eltiltott volt.

A ZTE tervezett kezdőcsapata: Vlaszák - Sluka (Kocsárdi), Miljatovic, Botis, Szamosi - Alomerivic, Horváth I. A., Máté, Hajdú - Balázs Zs., Waltner.


A labdarúgó NB I 23. fordulójának tegnapi nyitányán az FC Fehérvár Szakály és Vujovics (3) góljaival a Hungária körúton verte 4-0-ra az 51. perctôl emberhátrányban küzdô MTK-t. Utóbbinak ez zsinórban a harmadik kudarca volt. A további program, szombat: Kaposvár– Újpest (15 óra), REAC– Siófok, Honvéd–Nyíregyháza, Diósgyôr–Gyôri ETO, Paks–ZTE (mind 19), Kecskemét– Haladás (20). Vasárnap: Vasas–DVSC (17.30).

Címkék#ZTE FC#Paks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!