Foci

2010.12.02. 10:01

Rudnevs a Juventus gyilkosa

A volt egerszegi házi gólkirály az Európa-liga első fordulójában mesterhármast lőtt Torinóban, és ezúttal is az ő góljával szerzett vezetést Lengyelországban a Lech Poznan. Iaquinta a hajrában ugyan egyenlíteni tudott, de a döntetlen a Juventus korai búcsúját jelentette a nemzetközi porondról.

Urbanics Pál

A -11 fokban és hóesésben lejátszott találkozón a Juventus rengeteg helyzetet elpuskázott, igaz a hazaiaknak is volt lehetősége a gólszerzésre. A goal.com a mérkőzés hősének nevezte a lett sztárt, hetes osztályzatával ő lett a derbi legjobbja. - Giorgio Chiellininek, a Juve világsztár védőjének nem kevés fejfájást okozott a fiatal csatár - írja szaklap. 

- A ma esti gólom volt pályafutásom eddigi legfontosabb találata. Ami az időjárást illeti, nagyon nehezek voltak a körülmények, különösen a második félidőben, amikor hó borította a pályát" – nyilatkozta a meccset követően Rudnevs a Lech hivatalos honlapjának.

Allessandro Del Piero az olasz Corriere dello Sportnak elmondta, soha nem játszott még hasonló körülmények közt: - A második félidőben a pálya vonalazását sem lehetett látni a hóviharban, nem lett volna szabad tovább játszani, le kellett volna fújni a mérkőzést. Tovább szerettünk volna jutni, és nagyon szomorúak vagyunk, hogy vereség nélkül kiestünk a kupából...

A lengyelek egyébként három ponttal előzik meg a Zebrákat, és mivel az egymás elleni meccseken idegenben több gólt szereztek, így már biztosan előttük végeznek.

A 12. percben Semir Stilic szöglete után a lett csatár célbavette Alex Manninger kapuját, pár pillanattal később vezetést szerzett a Lech Poznan!

Rudnevs bombagólja az "odavágón"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!