Foci

2016.03.10. 17:05

Rangadó Lentiben - Gyászol a megye futballtársadalma

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első tavaszi körében a Hévíz gárdája nyerte a Zalalövő elleni rangadót, s újabb derbi vár rá szombaton, amikor Lentibe látogat.

Bóbics László

Ők ünnepelhettek, a pókaszepetkiek és a megye futballja pedig gyászol: 66 éves korában elhunyt Németh Ferenc, a sportberkekben ismert és népszerű „Machos”.

Az elmúlt hét végét beárnyékolta, hogy Németh Ferenc, a pókaszepetkiek mindenese, 66 évesen váratlanul elhunyt.

- Pénteken este még két edzést tartott Feri bácsi, aztán szokás szerint elköszönt - fogalmazott Lepár Attila, aki volt futballistája, játékvezetőként is dolgoztak együtt, s most pedig a pókaszepetki futballisták minél jobb teljesítményéért dolgoztak vállvetve. - A tragédiáról annyit tudok, hogy éjszaka rosszul lett, a mentők gyorsan kiértek, de a szívinfarktus sajnos még gyorsabb volt, s pár perc alatt meghalt. Nemcsak a családnak, a megye futballjának, de elsősorban a pókaszepetki közösségnek óriási veszteség az ő halála. A hétévesektől az ifjúságiakig ő építgette fel a településen az utánpótlás bázist, sőt a női labdarúgást is ő koordinálta. Rengeteget dolgozott a település sportjáért. Imádta a focit, imádták játékosai. No meg, persze mi is, mert mindig volt egy jó szava, bármit kérdeztünk tőle, mindig a jó megoldást kereste.

Németh Ferenc (jobbról) munkáját 2015 végén a ZMLSZ is elismerte és emlékplakettet vehetett át Preisinger Sándor társadalmi elnöktől. Igazi megszállottja volt a futballnak Fotós: Katona Tibor

- A hét végi meccsükön is érződött a tragédia

- Érthető, hiszen a játékosok nagy részének volt az edzője. Tompán játszottunk, a Nagykanizsa jobb volt, a különbség talán túlzott, de ezúttal ennyire tellett. A hét végén Semjénházára megyünk, győzni szeretnénk. Feri bácsinak ajánlanánk ezt a remélt három pontot. Persze jól tudom, hogy lesz ellenfél is, s nem is rossz csapat. Nem tudom túltenni magam a történteken, el-elgondolkozom, hogy érdemes-e ennyit idegeskednünk. A megyei bajnokság sajnos nem jó irányba megy, van 3-4 csapat, ahol több tízmillió a költségvetés, röpködnek a meccspénzek, s az egyéb juttatások. Nálunk, és az együttesek többségénél pedig jó, ha egy sörre és egy szendvicsre is jut.

Németh Ferencet szombaton 13 órakor kísérik utolsó útjára a pakodi temetőben.

A volt két zetés csapattárs szombaton edzőként csap össze. Sebők József  ma is beszáll a játékba a Lenti TE csapatában, ugyanakkor Lendvai Miklós már nem húz stoplist. Mindketten nagyon nehéz meccsre számítanak, de a pontok nagyon kellenének nekik Fotós: Szekeres Péter

A hévíziek trénere, a hajdani válogatottból lett edző, Lendvai Miklós így vélekedett a Zalalövő elleni 4-0-ás sikerük után:

- Edzőkollégám, Ostrom János a meccs után azt mondta, hogy ezúttal nem voltunk egy súlycsoportban - kezdte a tréner. - Valóban jól játszottunk, fegyelmezettek is voltunk, de az igazsághoz tartozik, hogy a lövőiek kapusa és néhány alapembere sérüléssel bajlódott. Teljesen megérdemelten nyertünk, akár nagyobb is lehetett volna a különbség. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy helyén kezeljük a dolgokat, fontos meccset nyertünk, de már a hét végén újabb nehéz feladat vár ránk. Lentibe látogatunk, ahol a remek formában játszó LTE ellen mérkőzünk. Mint minden meccsen, most is nyerni szeretnénk, Hévíz város futballjában az az egyik legfontosabb cél, hogy minél előbb NB III-as legyen a felnőtt csapat. Ezzel az utánpótlásban lévő gyerekek fejlődését is nagyban fel tudnánk gyorsítani.

A lentiek trénere, a ZTE FC-ben az egykori csapattárs, Sebők József, aki jól ismeri Lendvai Miklóst.

- Érthetően boldog vagyok, mert egy nagyon fontos mérkőzésen győztük le a Gellénházát - mondta Sebők József. - Helyenként jól fociztunk és fegyelmezettek voltunk. A Hévíz más kategória, jobb a játékoskeretük, jobbak az anyagi feltételeik, ennek ellenére szeretnénk megnyerni a találkozót. Ahhoz hasonló fegyelem és küzdeni tudás kell, mint az előző körben. Háromesélyes a meccs, de jó lenne itthon tartani a pontokat. Az őszt nagyon rosszul kezdtük, a tavaszt győzelemmel, és remélhetőleg folytatni tudjuk ezt a menetelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!