Foci

2014.11.19. 16:15

Ősz végére összeáll a megyeválogatott

Zala megye - Habár a hét végén rendezik a megyei labdarúgó-bajnokság, így az I. osztály utolsó fordulóját is, ám az őszi szezon nem ér véget ezzel. Pótolják a korábbról elmaradt találkozókat, a jövő hét végén pedig a Fentős Pál vezette megyeválogatott összeáll és Lipóton kezdi meg szereplését.

Kerkai Attila

A megyeválogatottak tornáját korábban is megrendezték, azonban általában a nyári időszakban, s ebből a szempontból a mostani torna mindenképpen gyökeres fordulatot hoz.

Az MLSZ az idén úgy döntött, hogy az őszi szezon végén rendezi meg a megyeválogatottak tornáját, előbb a régiós selejtezőket, majd december közepén immár az országos döntőt. Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának elnöke azzal érvelt - és ezt Fentős Pálnak, a zalai együttes szakvezetőjének szavai is alátámasztották -, hogy nyáron sokkal nehezebb összehívni a válogatottat.

– A megyei igazgatóságok vezetőinek találkozóján döntöttünk úgy, hogy az idén próbáljuk meg az őszi szezon végén megrendezni a tornát – szólt a háttérről Józsi György. – Meglátjuk, miként válik be, hiszen nyáron nagy a mozgás, ekkor van az átigazolási időszak, sokan váltanak, ezért nem vállalják a szereplést, és sok más indok is van, ami miatt nem mindig jön össze az az összetételű keret, mint amit a szakvezetők megálmodnak. Januárban lesz újabb összejövetele a megyei igazgatóságoknak, s ezen értékeljük majd a tapasztalatokat, hogy a jövőben visszatérjünk a nyárira vagy maradjon a ősz végi rendezés.

Fentős Pál öt klubból válogat. Fotó: archív

Mindenesetre Zala megye válogatottja készül, Fentős Pál (Femat-Csesztreg) lesz a csapat szakvezetője, akinek Dobos Sándor (Tarr Sprint Andráshida) és Kovács Imre (Csács-NSE) lesznek a segítői. November 29-30-án a Győr melletti Lipóton rendezik Zala, Komárom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyék részvételével az egyik selejtezőt, majd az ötös győztese jut az országos döntőbe, melyet december 13-14-én Szegeden rendeznek meg. Természetesen a küzdelmek kizárólag műfüvön zajlanak, Fentős Pált pedig arról kérdeztük: kialakult-e már a megyeválogatott keretének összetétele.

– Tizennyolcas keretet hívunk össze, de úgy döntöttünk, hogy amíg nem zajlik le az utolsó forduló a bajnokságban, ami a hét végén következik, addig nem hozzuk nyilvánosságra a neveket – mondta Fentős Pál. – Nem titkolózásról van szó, egyszerűen közbejöhet sérülés és egyéb más ok is. A kiszemelt játékosok többsége természetesen tud róla, hogy számítunk a játékára, s a klubvezetőikkel egyeztetve az Andráshida, a Csesztreg, a Lenti, a Nemesapáti és a Zalaszentgrót együtteseiből kerül majd ki a válogatott, melynek összetételét jövő szerdán hirdetjük ki.

Képünk a Csesztreg–Lenti találkozón készült, s mindkét együttesből lesznek válogatottak. Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeválogatottba való bekerülés viszont feltételekhez kötött, s ezek közül a legfontosabbak: 18 és 35 év közötti játékosokat vehetnek számításba, akik korábban nem rendelkeztek élvonalbeli, illetve profi igazolással. A lipóti tornán 2X25 percesek lesznek a találkozók, s körmérkőzések után hirdetik ki a győztest, aki a szegedi országos döntőbe jut.

A program összeállításánál figyelembe kellett venni a megyei bajnokságban még le nem játszott, korábbról elhalasztott mérkőzéseket is. A pótlások menetrendje keretes írásunkban olvasható.

A halasztott mérkőzések új időpontjai

I. osztály: November 28. 17.00: Lenti–Zalalövő. November 30. 13.00: Semjénháza–Napred, Letenye–Pókaszepetk. 13.30: Szepetnek–Nagykanizsa. December 6. 13.00: Teskánd–Csesztreg. A Szepetnek–Zalalövő (egyeztetés alatt, december 6. vagy 7.).

II. osztály, Északi-csoport: November 29. 13.00: Böde–Cserszegtomaj. Déli-csoport: November 30. 13.00: Felsőrajk–Zalakomár, Becsehely–Galambok, Rédics–Lenti TSZ, Molnári–Gelse. December 7. 13.00: Zalaszentbalázs–Rédics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!