Foci

2017.08.27. 18:56

Megnyerte a Cegléd elleni meccsét a ZTE FC

ZALAEGERSZEG A labdarúgó NB II 6. fordulójában újra hazai környezetben készülődhetett megvívni mérkőzését a ZTE FC. Az egerszegiek két győztes találkozó után begyűjtötték harmadik sikerüket is.

Kerkai Attila

ZTE FC–Cegléd 2-0 (2-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1376 néző. Jv.: Böcskei (Hofbauer, Bede T.).

ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Koszó, Forgács, Bedi – Fujsz (Végh, 75.), Polényi, Dubek, Babati (Horváth D., 91.) – Balázs Zs. (Kertész, 68.), Ekker. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Cegléd: Mursits – Virág Á., Nánási, Preklet, Farkas A. – G. Bíró, Törtei – Damásdi (Hujber, 71.), Asztalos (Farkas J., 46.) , Peres (Szilágyi, 46.)– Albert I. Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerzők: Fujsz (27.), Babati (32. – 11-esből).

Sárga lap: Szabó M. (62.), illetve Preklet (23.).

Az önbizalommal egyik csapatnál sem lehetett gond, hiszen a ZTE mellett a vasárnapi vendég, a Cegléd is sikeres meccseken van túl. Aztán a 8. percben Koszó fejelt a kapuba, de les címén érvénytelenítették a találatot. A 13. percben újra „elvették" a hazaiak gólját, amikor Babati bombája jött ki a kapusról, Ekker ugyan bevágta a labdát a kapuba, de ez is les volt. A Cegléd érezhetően nem kívánt kinyílni, a ZTE többet támadott, ez alapján tényleg csak idő kérdésének tűnt, hogy mikor talál be.

A 25. percben Balázs Zs. jó helyzetből lőtt az oldalhálóba, a 27. percben viszont már ő adta a gólpasszt Fujsznak. A fiatal támadó belépett az üres területbe és Farkas szorításában kissé jobbról 12 méterről a léc alá vágta a labdát, 1-0. A 31. percben Balázs lövése pattant ki, Babati még fölé lőtt, de egy perc múlva a támadót Preklet már csak büntetőt érően tudta szerelni. A labdának Babati futott neki és nem hibázott, bár Mursits beleért a lövésbe, 2-0. Kezdett Egerszegen is „berobbanni a légkör", villámlott, ami nem változott: a ZTE uralta a játékot, szemre is tetszetősen futballozott. A szünetre megérkezett a felhőszakadás, de szerencsére csak pár percig tartott.

A második félidő mindjárt egy Balázs-helyzettel indult, de fölé lőtt jó pozícióból, kár volt érte... Nem sokkal később Dubek szabadrúgása zúgott el a jobb felső sarok mellett. A szünetben a Cegléd kettőt cserélt, Klausz László támadókat vezényelt a pályára. Annyiban változott a játék, hogy a vendégek többet támadtak a korábbiaknál, viszont a ZTE előtt így nagyobb területek nyíltak meg.

A 62. percben Tamásdi lövését kellett Szappanosnak a léc fölé tolnia, két perc múlva Balázs lekészítése után Dubek helyezését tolta ugyancsak szögletre Mursits. Ebben a játékrészben már kevesebb lehetősége volt a ZTE-nek, de stabil maradt a játéka és ez volt a döntő. A 73. percben Szilágyi 8 méteres lövését Szappanos bravúrral fogta. A Cegléd a hajrában már letámadt, de ez sem vezetett számára eredményre.

A ZTE FC sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg, s ez volt a lényeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!