Foci

2016.03.26. 17:06

Hozták a (nem is) kötelezőt

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjának 24. fordulójában az utolsó előtti Csorna vendége volt a Tarr Andráshida. A zalaiak a papírformának megfelelően nyertek.

Varga Andor

Csorna SE - Tarr-Andráshida 0-2 (0-0)

Csorna, 100 néző. Jv.: Gaál.

Andráshida: Horváth M. - Baráth, Török, Balla, Kalamár - Horváth T., Szegleti, Kovács Gy., Pajor (Pesti) - Kovács L. (Varga M.), Tóth L. (Tóth B.). Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Tóth L. az 58. Varga M. a 88. percben.

Papíron az öt forduló óta veretlen Andráshida számított a találkozó esélyesének, de a hazaiak helyezése némileg csalóka. Kezdőcsapatuk az őszhöz képest nyolc helyen változott, és ennek meg is van az eredménye: a szezon tavalyi részében 17 meccsen 4 pontot szereztek, míg 2016-ban 6 találkozón öt egységgel sikerült gyarapítaniuk a termést. Az Andráshida ennek megfelelően nem számított könnyű győzelemre, és megfelelő elszántsággal is kezdett. A zalaiaknak már az első félidőben megvoltak a helyzeteik, melyekből megszerezhették volna a vezetést, de ekkor még nem sikerült betalálniuk.

Fordulás után aztán fokozódott a nyomás a vendégek részéről a hazai csapaton, és ez közel egy óra után meghozta a vezetést is. Ebben az időszakban a zalaiak erőnléti fölénye is egyre inkább kidomborodott. Érezni lehetett, hogy a második gól végleg eldönti a pontok sorsát, és ezt a lehetőségek alapján az Andráshida sokkal hamarabb is megszerezhette volna. A győzelem feletti örömöt azonban a kései második találat nem csökkenti cseppet sem.

Dobos Sándor: "Elégedett vagyok a játékkal és az eredménnyel is. Hoztuk a nem is kötelezőt, mert a játékerő alapján ma nem az utolsó előttivel játszottunk. Értékes, és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!