Foci

2010.05.16. 06:29

Haladás - ZTE örökrangadó: Játékra alkalmas a Hali-pálya (online közvetítéssel)

A viharos szél és az eső miatt felmerült, hogy esetleg nem lesz játékra alkalmas a Hali-pálya a vasárnap délutáni Haladás-ZTE meccsre, lapunk úgy értesült, bár jelentős mennyiségű eső esett Szombathelyen, a pálya állapota megfelelő.

Urbanics Pál

A rangadót maximum a viharos szél, s eső nehezítheti, hiszen az előrejelzések a délutáni órákra akár 90 km/órás széllökéseket és erős esőzést jósolnak - mindezt olyan 7-9 fokos ideg mellett.


Mit várnak a meccs előtt?

Vasárnap Szombathelyen 58. alkalommal találkozik egymással a Haladás és a ZTE FC. Az örökrangadó előtt ezúttal két olyan játékost kérdeztünk meg, akik korábban az ellenfél mezében is szerepeltek a csúcsmeccsen.

- Immáron hét meccs óta veretlenek vagyunk, így érthetően remek hangulatban várjuk a rangadót. Hangsúlyozom: nem a ZTE viszonylagos gyengélkedése, hanem a mi jó formánk miatt vagyok optimista - jelezte Molnár Balázs, a Haladás középpályása. - Ugyanakkor ez az a meccs, ahol valóban nem számít, ki milyen formában van, hol áll a tabellán, a derbin minden előfordulhat. Nekem ez a negyedik Haladás-ZTE meccsem lesz, mióta Szombathelyre kerültem, és bizony az előző három alkalom során egyszer sem sikerült nyernünk volt csapatom ellen. Éppen itt az ideje tehát, hogy megszakadjon ez a rossz sorozat - hiszem, hogy vasárnap végre mi nyerünk. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy számomra ugyanolyan lesz ez a meccs, mint bármely másik, hiszen tíz évet futballoztam Zalaegerszegen. Egyébként éppen ma délután kávéztam együtt régi csapattársammal, Kocsárdi Gergellyel, természetesen szóba került a vasárnapi meccs is, de profi játékosok vagyunk, nincs harag abból, hogy mindketten nyerni akarunk. Bár az időjárás-előrejelzés alapján nem lesz jó idő, bízom benne, hogy sok néző előtt, közönségünk támogatásával megnyerjük a meccset. Legutóbb a Vasas ellen két pontot Budapesten hagytunk, itt az alkalom a javításra.

A Pápa ellen nagy gólt szerző, majd egy szerencsétlen mozdulat után kiállítás sorsára jutó zalaegerszegi Horváth András a Haladásban kezdett el focizni. Tőle érdeklődtünk a vasárnapi meccs „pikantériájáról”: - Olyan mérkőzés lesz, amire egyik félnek sem kell bemelegíteni, hiszen a belső tűz mindenkit hajt annyira, hogy kihozza magából a maximumot. Én már soproni játékosként megtapasztaltam a „Hali” ellen, hogy milyen éles tud lenni két rivális város futballcsatája. Azt mondanám az egy „közepes” rangadó, a Haladás-Zete pedig „a” derbi. Nem számítok védekező taktikára egyik oldalon sem: úgy gondolom, mindkét csapat támadólag fog fellépni és a várhatóan hajtós meccsen haza tudjuk hozni a három pontot. Eltiltásom lejárt, így amennyiben játéklehetőséget kapok a mestertől, pályára lépek a Rohonci úton.

Örökmérleg: 57 mérkőzés, 20 győzelem, 18 döntetlen, 19 vereség, gólkülönbség: 80 - 74

Zalaegerszegen: 29 mérkőzés, 12 győzelem, 10 döntetlen, 7 vereség, gólkülönbség: 51 - 28

Szombathelyen: 28 mérkőzés, 8 győzelem, 8 döntetlen, 12 vereség, gólkülönbség: 29 - 46

A legutóbbi, 2009. május 30-án Szombathelyen megrendezett mérkőzés eredménye: Haladás - ZTE FC 1-2 Gl: Pavicevic (90'), Balázs Zs. (92')

A legutóbbi ZTE-vereség több, mint 14 éve csúszott be: 1996. április 20.-án 12 000 néző előtt  a Haladás 2-1-re verte az egerszegieket. A gólokat Fehér Csaba, Kovács Sándor, illetve Szabó II. Zsolt lőtte. Érdekesség, hogy a hazaiak kispadján akkor Mihalecz István ült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!