Foci

2006.11.06. 03:29

Gyenge játék, kínos kudarc

Kaposvár - A labdarúgó NB I 12. fordulójában meglepő, 3-1-es vereséget szenvedett a listavezetőként érkező ZTE FC a somogyi megyeszékhelyen.

Zalai Hírlap

A szünetben Illés János, a vendéglátók első számú vezetője elmondta, hogy eddig minden az elképzeléseik szerint alakul. Prukner László többször is megnézte a ZTE-t, s látta, hogy a középpályán a két oldalon szabad területek adódnak, s ezt ki lehet használni. Eddig minden úgy történt, ahogy a somogyiak eltervezték.

Szünet után már egy kicsit más volt a helyzet. Nagy Lajos pályára lépésével a középpálya ismét hatékonyabb lett, és sorra dolgozta ki lehetőségeit a nagy fölényben futballozó ZTE. Ezek közül azonban mindössze egyet sikerült a nagy akarással játszó Waltnernek értékesíteni. Még szinte nem is örülhettek a gólnak a zalaiak, amikor Alves révén ismét növelte előnyét a Kaposvár. Ezt a találatot is vitatták az egerszegiek, mondván Kampával szemben a 11-es pont tájékán szabálytalankodtak. A játékvezető nem így látta, a meccs pedig ezzel eldőlt. Igaz, volt még helyzete mindkét csapatnak, de a hálóba már egyik sem tudott betalálni.

A ZTE újabb kínos vereséget szenvedett egy jóval gyengébb játékoskerettel rendelkező gárda otthonában. A Rákóczi óriási elszántsággal futballozott, semmi különlegeset nem tettek, csak minden labdáért megküzdöttek. Ez elég volt az elképzelés nélkül futballozó ZTE ellen a sikerhez.

Prukner László: Azt hiszem, nagyon sokat tettünk a győzelemért egy olyan meccsen, ahol elsősorban a küzdelem dominált. Voltak lehetőségeink, s jó pillanatban rúgtuk a gólokat.

Simon Antal: Az első félidőben kapott gólok után kockáztatnunk kellett. A harmadik gólnál szerintem szabálytalankodtak a kapusunkkal. Elég sok helyzetet dolgoztunk ki szünet után, de ebből mindössze egyszer sikerült betalálnunk az óriási elszántsággal futballozó hazaiak kapujába.

JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár-ZTE FC 3-1 (2-0) 
Kaposvár, 2500 néző. Jv.: Arany T. 8 (Lémon, Márton Zs.)

Kaposvár: Milinte 6 - Kovácsevics 6 (Kozmér -, 72. p.), Petrók 7, Zahorecz 7, Radics 6 - Vasziljevics 6 (Varga Z. -, 86. p.), Grúz 6 (Pintér A. -, 83. p.), Suljics 6, Szakály P. 7 - Oláh 8, Alves 7. Vezetőedző: Prukner László.

ZTE: Kampa 4 - Kocsárdi 5 (Nagy L. 6, 46. p.), Sebők V. 5, Botis 4, Máté 5 - Ljubojevics 4 (Ferenczi 5, 46. p.), Lendvai 6 (Franciskovics -, 81. p.), Józsi 5 - Tóth Z. 5, Sebők J. 6 - Waltner 6. Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerzők: Oláh a 6., 41., Waltner a 70., Alves a 71. percben.

Sárga lap: Sebők J. a 32., Kovácsevics a 37., Suljics a 60., Tóth Z. a 72. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!