Foci

2015.02.04. 12:50

Göcsej SK: egy rangadó kipipálva, immár a Fradi fogadására készülhetnek

Zalaegerszeg - Rangadót vívott a Göcsej SK NB II-es férfi futsal csapata hétfőn este Budapesten, a TFSE vendégeként. A zalaiak nagy küzdelemben, a sportágban igen gólszegénynek számító mérkőzésen szerezték meg a győzelmet.

Jóna István

Kiválóan kezdődött az összecsapás a hazaiak számára, hiszen már az első percben megszerezték a vezetést, egy szerencsés góllal. A zalaiakat azonban nem törte meg a bekapott gól, sőt kettőzött erővel próbáltak egyenlíteni. Helyzetek akadtak mindkét oldalon, de a vendégek egy lépéssel közelebb álltak a gólszerzéshez. Az első félidő utolsó percében Szőke Ádám egalizált, ami megnyugtatta a Göcsej SK játékosait.

A második játékrészben is a vendégek domináltak, de a támadások eredményes befejezésével ekkor is hadilábon álltak Bagó Gábor játékosai. A 27. percben aztán megszerezte a vezetést a Göcsej: egy középre lőtt labdát László Dávid juttatott a hálóba. A félidő második felében már a kapusukat is lehozták a fővárosiak, de a jól záró vendég védelmen nem tudtak fogást találni. Balikó kapus több helyzetben is remekül védett és megóvta a góltól a Göcsej kapuját.

Kottán Krisztián készül lövéshez a Göcsej SK egyik korábbi mérkőzésén. Két hét múlva jön a Fradi. Fotó: Katona Tibor

TFSE–Göcsej SK 1-2 (1-1)

Budapest, MAFC Sportcsarnok. Jv.: Farkas B. Nyugati-csoport, 17. forduló.

Göcsej SK: Balikó – Bagó, Kottán, Horváth, Halmos. Csere: Schmidt, Friss, Tóth, Szőke, Nagy, Szabó, László. Edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Póta, ill. Szőke, László

– Hetek óta erre a mérkőzésre, és a másik két előttünk álló rangadóra készülünk – mondta Friss Szabolcs csapatkapitány. – A csapat egységes és jó formában van. Ezt bizonyítottuk a TFSE ellen is, ahol egy szoros mérkőzésen sikerült begyűjtenünk a nagyon fontos bajnoki pontokat. Meg kell említenem az NB I-es játékvezetők ténykedését, ami méltó volt egy ilyen rangadóhoz.

A zalaiak tehát kipipálták a három rangadójuk közül (TFSE, Ferencváros, BME) az elsőt, és továbbra is vezetik a csoportjukat. A következő héten szünet lesz a bajnokságban, így a csapatnak több ideje marad a felkészülésre, a harmadik helyen álló, Ferencváros elleni bajnokira. Ezt a nagyon fontos találkozót február 16-án, szokás szerint hétfőn, 19.30-kor rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!