Foci

2011.03.05. 07:09

Emlékek Pápáról - A ZTE FC ismét három pontot szeretne

Pápai vendégségbe utazik szombaton (15 óra) a ZTE FC élvonalbeli labdarúgócsapata, amely a két együttes legutóbbi három összecsapásán legyőzte a Veszprém megyeieket.

Kerkai Attila

 

 

- Pápán jól megy nekem, hiszen legutóbb győzelmet ért a találatom, s ez még úgy is szép emlék, ha később kiállítottak - mondta a zalaiak középpályása. - De maradjunk még a kellemes emlékeknél: amikor a Sopron játékosa voltam és Csank János volt az edzőnk, akkor is én döntöttem el a három pont sorsát Pápán. Éppen ezért nagyon bízom benne, hogy folytatódik ez a jó sorozatom, és a csapaté is, hiszen nagy lökést adna nekünk a folytatásra. Méghozzá azért, mert az ősszel és egy éve tavasszal is kissé beragadtunk a rajton, s azt követően kellett a mezőny után loholnunk. Ezúttal viszont - a pozícióinkból adódóan - muszály lenne az élmezőnnyel lépést tartanunk. A Pápa nehéz ellenfélnek ígérkezik, hiszen a múlt heti találkozója a havazás miatt elmaradt, így hazai környezetben játszhatja első tavaszi bajnokiját. A legfontosabb, hogy ne lelkesedjenek túl bennünket...

Csank János dolgát ezúttal nem nehezítik eltiltások és sérülések (kivéve persze Pavicevicet, aki négyszer is eredményes volt a legutóbbi két, Pápa elleni találkozón), így Djordje Kamber is visszatérhet a középpályára. A pápai stadionban mindig remek talajú pályán futballozhatnak a csapatok, és megtudtuk: a gyepszőnyeg most is megfelelő minőségű.

- Éles mérkőzéseket játszottunk a Pápával az utóbbi időszakban, most sem számítok másra - vélekedett a zalaiak szakvezetője. - Nyilván a hazai együttesnek is az a szándéka, hogy nyerjen, s persze nekünk is. Mindkét csapatnak megvan az a játéka, amivel felülkerekedhet a másikon, például nekünk nagyon oda kell figyelnünk a hazai pontrúgásokra. A pápai védelem tűnik sebezhetőbbnek, de van egy jó kapusuk Szűcs személyében, aki viszont mindig képes jó teljesítményt nyújtani.

A ZTE FC várható kezdőcsapata így fest: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Horháth, Kamber, Szalai, Balázs Zs. - Rajcomar, Simon.

A ZTE FC várható kezdőcsapata így fest: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Horháth, Kamber, Szalai, Balázs Zs. - Rajcomar, Simon.

 

ZÁRÁSKÉNT HONVÉD–FTC DERBI

A labdarúgó NB I (Monicomp Liga) 18. fordulójának  nyitónapján két találkozóra is sor került. Érdekesség, hogy a Kecskemét újra összecsapott a DVSC-vel, melyet szerdán kiejtett a Magyar Kupából, este pedig az Újpest–Siófok mérkôzést rendezték meg. 

Monicomp Liga, 18. forduló:
Újpest FC-BFC Siófok 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Solymosi
    gólszerző: Lázár (55.), illetve Novák (70.)
    sárga lap: Takács Z. (41.), Lázár (47.), illetve Lukács (91.)

    Újpest FC:
Balajcza - Szokol, Rubus (Dvorschák, 60.), Takács Z., Kiss Z. - Lázár (Sitku, 68.), Egerszegi, Tajthy, Balogh B. - Rajczi, Ahjupera (Balajti, 64.)

    BFC Siófok:
Molnár P. - Mogyorósi, Graszl, Katona, Novák - Csordás, Tusori (Ludánszki, 61.), Kecskés, Csermelyi - Délczeg (Lukács, 84.), Honma

 Az első félidő nagy része mezőnyjátékkal telt, a csapatok küzdöttek, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A folytatásban az Újpest fölénybe került és vezetést is szerzett, ezt követően azonban a Siófok mindent megtett az egyenlítésért - sikerrel. A hajrában akár a győzelmet is megszerezhették volna a vendégek, akik az egy pontra mindenképpen rászolgáltak



Kecskeméti TE-ERECO - Debreceni VSC-TEVA 3-0 (3-0)
Széktói Stadion, 2200 néző, v.: Vad II.
    gólszerzők: Balogh (33., 11-esből), Vujovic (35., 11-esből), Salami (38., öngól)
    sárga lap: Alempijevic (30.) Cukic (61.) illetve Ramos (32.) Nikolov (32.) Illés (48.)

    Kecskeméti TE-ERECO:
Rybansky - Alempijevic, Radanovic, Balogh B., Mohl - Vujovic (Bori, 65.), Ebala, Cukic (Bertus, 76.), Litsingi (Savic, 58.) - Tököli, Foxi

    Debreceni VSC-TEVA:
Novakovic - Bernáth, Simac, Mijadinovski, Nikolov - Ramos, Szakály (Dombi, 54.), Czitkovics, Illés (Farkas II., 72.) - Salami, Kabát (Coulibaly, 62.)

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjátékot követően Litsingi buktatásáért, majd két perccel később egy kezezésért megítélt tizenegyesből a KTE kétgólos előnyre tett szert. A Debrecen teljesen megzavarodott és egy öngóllal tovább növelte előnyét a hazai csapat.
A második játékrész elején a Debrecen is büntetőhöz jutott, ám Kabát lövését Rybansky kivédte. A meccs ezen szakaszában a vendégek mezőnyfölényben futballoztak, de csatárai nem tudtak igazi gólhelyzetet teremteni a hazai kapu előtt, így nem változott az eredmény.

 

 A további párosítás, szombat: Paks–Szolnok (14:30), Haladás–Kaposvár (16), Gyôri ETO–Vasas (17:30). Videoton– MTK Budapest (17:30). Vasárnap: Bp. Honvéd– Ferencváros (17:30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!