Foci

2013.06.19. 07:38

Durva lefejelés és hét gól Andráshidán (frissítve videóval!)

Szombaton két gólzáporos mérkőzéssel nyitott a 28. forduló, majd vasárnap jöhetett a krém, az Andráshida-Zalaszentgrót csúcsrangadó. A mérkőzés sajnos nemcsak a hazaiak lehengerlő győzelmétől lesz emlékezetes, hanem a gróti Propszt csúnya szabálytalansága miatt is. A játékos megidézte a 2006-os vb-döntőt, amikor Zidane lefejelte Materazzit. A Teskánd eközben fájó vereséget szenvedett a Pókszepetktől, ezzel elveszítette lépéselőnyét az Andráshidával szemben. A tudósítás folyamatosan bővül videókkal, képgalériákkal, interjúkkal!

Urbanics Pál

Gránit Gyógyfürdő SE - Egervári TE 4-3 (3-2)

Zalakaros, 50 néző. Jv.: Földszin A.

Zalakaros: Munkácsi - Hollender, Majtán T., Hajmási, Kolperger, Szabó, Szollár, Szalai (Beke), Majtán G., Pécsi, László. Edző: Harcz Lajos.

Egervár: Németh - Cséve, Pilisi, Varga, Dömötör, Papp, Bognár, Farkas, Kónya (Csík), Bencze, Borsos (Lyes). Edző: Csányi Imre.

A mérkőzés elején pillanatok alatt kétgólos hátrányba került a hazai csapat, hiszen előbb a 2. percben Borsos, majd nem sokkal később Bencze Péter is eredményes volt az Egervárból. A karosiak láthatóan megzavarodtak egy kicsit ettől, azonban negyedóra után magukhoz tértek, és fergeteges I. félidei hajrát produkálva, Pécsi mesterhármasának köszönhetően már 3-2-es előnnyel vonulhattak pihenőre. A II. félidő derekán, a 71. percben Bencze másodszor is betalált, így egalizált a vendégcsapat. Már mindenki elhitte, hogy döntetlen lesz a vége, amikor a rendes játékidő letelte után Beke István találatával eldöntötte a 3 pont sorsát.

Gólszerzők: Pécsi (3), Beke, illetve Bencze (2), Borsos.

Jók: Pécsi (a mezőny legjobbja), Szollár, Majtán G., László, illetve Bencze, Papp, Farkas, Bognár.

Ifjúsági: Zalakaros - Egervár 8-1.

Z. Becsali-Tungsram LSE - KSE Csesztreg 4-4 (1-2)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kovács Zs.

Z. Tungsram: Lepár - Balogh, Gáspár, Miszori, Erdélyi (Orbán), Sárközi, Szekeres, Horváth Z. (Salamon), Lukács, Kiss (Kellermann), Németh Á. Edző: Jandovics Jenő.

Csesztreg: Balogh  Kasza, Elek, Szabó P., Horváth R., Kovács, Nemcsics, Németh, Kiss, Bagó, Pethő. Edző: Fentős Pál.

Nyári eső frissítette az egyébként meleg délutánt szombaton, amikor a Tungsram a Csesztreget fogadta Zalaegerszegen. Sokáig keresték egymáson a fogást a csapatok - mindkét gárda próbálta ellenfele védelme mögé bejátszani a labdát a széleken - azonban próbálkozásaik rendszerint lesen akadtak meg. Az első félóra után meddő mezőnyfölénybe került a vendégcsapat, és már helyzetet is kalakítottak, ám Lepár résen volt és óriási bravúrral hárítani tudott egy közeli löketet. Nem úgy a 35. percben, amikor egy bal oldalról érkező beadás után Bagó volt eredményes, így vezettek a vendégek: 0-1. Két percre rá, a hazaiak hathatós segítségével Kasza léphetett ki a jobbszélen, az ötösig vezette a labdát, majd az elfekvő kapus mellett belőtte a bal alsóba a Csesztreg második találatát: 0-2. A félidő lefújása előtt elaludt az addig remeklő vendégvédelem, ezt kihasználta Németh Ákos és egy hobbról érkező labdát szépen rúgta az ellenkező irányba mozduló Balogh mellett a kapu közepébe: 1-2.

A második játékrész óriási vendégkapufával kezdődött, gólt azonban újra a hazaiak szereztek, amikor az 58. percben szép akció után Németh berúgta közelről második gólját is: 2-2. Maradt még fordulat a meccsen, hiszen előbb a 63. percben egy jogos büntetőt vágott a kapu bal oldalába Kiss Balázs, majd kilenc perc múlva ugyanő akcióból is eredményes volt: 2-4. A Tungsram nem adta fel, próbálta ráerőszakolni akaratát a vendégekre. Már közeledett a meccs vége, amikor Kellermann cslezgetett a bal szélen, majd kapura szúrta a labdát, ami kicsúszott a meglepett Balogh Balázs kezei közül, és a hálóban kötött ki: 3-4. A slusszpoént a 94. perc hozta meg egy újabb jogos büntető után, amit Gáspár értékesített, így gólzáporos, 4-4-es döntetlennel ért véget a derbi. Érdekesség, hogy Kovács Zsigmond játékvezető a 11-es előtt kiosztott egy piros lapot a szabálytalankodó Szabónak, majd az elvégzett büntető után Balogh kapus is mehetett zuhanyozni, hiszen ő pedig mérgében kirúgta a labdát a pálya mellett lévő erdőbe...

Gólszerzők: Németh Á. (2), Gáspár, Kellermann, illetve Kasza, Kiss (2), Bagó.

Jók: Balogh, Sárközi, Németh, illetve Bagó, Németh I., Kiss.

Kiállítva: Szabó (93.), Balogh (94., mindkettő Csesztreg).

Ifjúsági: Z. Tungsram - Csesztreg 2-5.

Kentaur ASC - Zalaszentgróti VFC 6-1 (3-0)

Andráshida, 150 néző. Jv.: Varga P.

Andráshida: Babina  Bandics (Huber), Tóth (Dobos), Sági G., Szíjártó, Mónok, Csáki, Hideg (Rohonczi), Németh, Pintér, Kovács. Edző: Dobos Sándor.

Zalaszentgrót: Horváth  Kovács (Takács), Fodor, Balogh Á., Balogh T. (Virágh), Láncz, Horváth, Vasas, Propszt, Komoróczi, Tóth. Edző: Fejérvári Ferenc.

Gólszerzők: Tóth (2), Pintér (2), Szíjártó, Kovács, illetve Fodor.

Jók: Tóth, Pintér, Németh, illetve Tóth, Fodor, Horváth.

Kiállítva: Propszt (44., Zalaszentgrót).

Ifjúsági: Andráshida - Zalaszentgrót 3-2.

Let's do it Technoroll TE - Tóth-Hús Pókaszepetk SE 2-4 (0-2)

Teskánd, 250 néző. Jv.: Lukács.

Teskánd: Fábián  Palkó T., Szita, Pásztor, Szabó A. (Szabó B.), Nyári (Gerencsér), Lepár, Palkó T., Nagy S., Simon, Horváth. Edző: Kovács Imre.

Pókaszepetk: Juhász  Tuboly, Pintyőke, Dala, Büki, Deák, Csécs, Száraz, László (Hemela), Bertók, Mondvai (Kerkai). Edző: Németh Ferenc.

Alighanem a forduló legnagyobb meglepetése volt Kovács Imre csapatának hazai veresége, a győzelmet jobban akaró Pókaszepetk megérdemelten diadalmaskodott. Ezzel a vereséggel a Teskánd elveszítette lépéselőnyét az Andráshidával szemben.

Gólszerzők: Palkó G., Pásztor, illetve Nyári (öngól), Büki, Csécs, Mondvai.

Jók: Pásztor, Palkó T., illetve Juhász, Büki, Csécs, Mondvai.

Kiállítva: Palkó G. (84. p., Teskánd).

Ifjúsági: Teskánd - Pókaszepetk 11-0.

Miklósfa SE - Zalalövő TK 3-0 (1-0)

Miklósfa, 250 néző. Jv.: Aczél.

Miklósfa: Freischmid - Verebélyi, Papp, Csepregi, Gerencsér, Orbán, Matyók (Tóth), Béli (Szakmeiszter), Jakab (Godina), László, Pongrácz (Németh). Edző: Kiss István.

Zalalövő: Dóra - Kósik, Nagy Á., Zelkó, Hozbor, Luki (Toplak), Gál, Járfás (Horváth), Kaszás, Nagy Z. (Lukács), Galambos (Kovács). Edző: Ostrom János.

Az utóbbi fordulók remek formáját mentette át a Zalalövő ellen is a hazai gárda, és magabiztosan tartotta otthon a 3 pontot. Kiss István a hazaiak trénere a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon örül a győzelemnek, hiszen egy remek erőkből álló csapatot sikrült kétvállra fektetniük: - Bizony örülhetnek a vendégeink, hogy "megúszták" ennyivel - kezdte a szimpatikus mester. - Az első félidő után akár öt góllal is vezethettünk volna... Óriásit fordult a világ a Pacsa elleni nyolcgólos győzelmünk óta, hiszen a fiúk végre elhitték, hogy tudnak futballozni, és azóta elmondható: nincs olyan ellenfél, akitől meg kéne ijednünk. Háromszori edzésre váltottunk, így erőnlétileg és taktikailag is sokat fejlődtünk az utóbbi időben. A Miklósfa hagyományai nem engedhetik meg, hogy kiessünk az első osztályból, és hál' Istennek ezt az itt játszó fiatalok is elhitték, partnerek a kemény munkában. A biztos bentmaradás most már megfogható közelségben van! Arra pedig külön büszke vagyok, hogy a csapatom tiszta körülmények között, kemény munkával, becsületesen szerzte meg a pontjait, nem törődöm a rosszindulatú pletykákkal, mendemondákkal. Jövő héten Tótszentmártonba utazunk egy remek formában lévő együtteshez, ahol ismét megmutathatjuk, hogy jó csapatunk van - zárta szavait a tréner.

Gólszerzők: László, Németh, Béli.

Jók: az egész csapat, illetve Dóra, Hozbor.

Ifjúsági: Miklósfa - Zalalövő 4-4.

Haladás SE Pacsa - Semjénháza SE 0-2 (0-0)

Pacsa, 70 néző. Jv.: Pető A.

Pacsa: Szommer - Henczi, Oláh, Kovács B., Magyar I., Kelemen, Blaskovics, Magyar Á., Mészáros G. (Kocsmár), Balhási, Bokor (Mészáros F.). Edző: Tóth Attila.

Semjénháza: Lajkó - Kónya, Csóka, Nagy R., Németh G., Korpics, Hegedűs, Stróber (Pázmándi), Preksen, Mátyás, Kuzma (Tulézi). Edző: Stróber Attila.

Sokáig birkózott egymással a két csapat, azonban a Semjénháza jobban bírta erővel, és a II. félidő hajrájában eldöntötte a mérkőzést.

Gólszerzők: Kónya (2, egyet 11-esből).

Jók: Balhási, illetve Kónya, Lajkó, Hegedűs.

Ifjúsági: Pacsa - Semjénháza 3-5.

Gelse Termál SE - FC Napred 1-4 (0-4)

Gelse, 100 néző. Jv.: Pujcsek.

Gelse: Németh M.  Bakonyi (Simon), Tóth, Zsoldos S., Horváth L., Kálóczi, Antal (Kiss T.), Végh Cs., Horváth R., Kovács, Markotán. Edző: Sziva Nándor.

Tótszentmárton: Csányi A.  Simon, Kozári, Dezső, Vlasics (Horváth), Vörös (Plánder), Tislér, Kósa (ifj. Csányi A.), Grudics, Kőrösi (Markek), Kovács. Edző: Markek István.

Ez a szezon nem a gelseiekről szól, most a Tótszentmárton fogott ki rajtuk úgy, hogy már az I. félidőben 4 gólos vezetést szereztek...

Gólszerzők: Végh Cs., illetve Kovács (2), Grudics, Vörös.

Jók: Tóth, Kovács, illetve Grudics, Kósa, Simon.

Ifjúsági: Gelse - FC Napred 0-4.

Tormafölde SE - Lenti TE 2-3 (0-0)

Tormafölde, 300 néző. Jv.: Husz.

Tormafölde: Pál - Holl (Horváth), Szabó (Hencz), Igazi, Tóth, Nagy, Kovács, Soós, Polgár K. (Polgár Sz.), Pörzse, Kondákor. Edző: Hermán István.

Lenti: Balogh T. - Czigány, Balog Cs., Hóbor, Szekeres, Szabó, Pozsgai, Kosár (Hajdu), Völgyi, Horváth, Lőrincz. Edző: Németh Imre.

Óriási csatát hozott a szomszédvári rangadó, ennyivel azonban jobb volt a vendég Lenti.

Gólszerzők: Polgár Sz. (2, mindkettőt 11-esből), illetve Völgyi (2), Horváth.

Jók: Polgár Sz., Kondákor, Kovács, illetve Czigány, Völgyi, Hóbor.

Ifjúsági: Tormafölde - Lenti TE 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!