Foci

2011.07.29. 17:34

Az eddig nyeretlen ZTE és a veretlen PMFC csatázik szombaton

Az első pont vagy pontok reményében utazik szombaton (19 óra) Pécsre a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata. De mindenki tisztában van vele: az újonc ellen vért kell izzadni a sikerért.

Kerkai Attila

Enyhén szólva sem sikerült a rajt a ZTE-nek, hiszen két forduló után még pont nélkül áll a csapat a tabellán. Miközben szombati ellenfele, az újonc PMFC kétszer győzött. Alaphelyzet ilyenkor: az egyik csapat önbizalma megnő, a másik feszült lesz, avagy nehéz és nagy téttel bíró mérkőzés következik. Akad a szombati főszereplők között egy olyan játékos, aki a pozitív oldalra állt, persze nem teljesen önszántából. Simonfalvi Gáborról van szó, aki az elmúlt fél évet a ZTE kötelékében töltötte, méghozzá kölcsönben, aztán a PMFC feljutott az élvonalba és visszarendelték a Mecsek-aljára.

- Olyan szerződést kötöttünk, hogy a nyártól végleg a zalaiakhoz igazolhattam volna, de egy adminisztrációs hiba miatt meghiúsult mindez - mondta Simonfalvi Gábor, amikor pénteken felhívtuk a szombati  találkozó esélyeivel kapcsolatban. - Viszont profi játékos vagyok, vissza kellett térnem Pécsre, és nem siránkozom azon, miért történt mindez így. Két forduló után mi veretlenek vagyunk, de a ZTE jó csapat és biztos, hogy feláll ebből a helyzetből. Kötődöm a zalaiakhoz, szorítok is értük - kivéve persze ezt a hétvégét...


Csank János, a ZTE FC vezetőedzője sem titkolta: nagyon várja már csapata első pontjait, hiszen arra nem számított, hogy mostanra nem csipegetnek néhányat az eddig megszerezhetőkből.

- Feszültebbek vagyunk az átlagosnál, de ezt az állapotot nem nevezném kórosnak - mondta a szakember. - A Diósgyőr elleni játék nem volt megfelelő, a Debrecen elleni teljesítménnyel viszont a hajdúságiakon kívül jó pár csapatot le lehetett volna győzni. Én is akkor vagyok nyugodt, ha gyűlnek a pontok, ezért az a legfontosabb, hogy ne üres kézzel térjünk haza Pécsről. Ahová most nem szépségversenyre utazunk... Nem lesz könnyű idegenben, de nincs választásunk.

Roguy Meyé már pályára léphet, bár Csank János pénteken a várható kezdőcsapatba még nem jelölte a gaboni támadót. Íme az általa megadott csapat: Vlaszák  Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő, Sadek  Horváth, Kamber, Hervás, Bujor  Turkovs, Stanisavljevic. Visszatérhet eltiltása után Bulatovic. Főleg a védelem összetétele és játéka kapott sok kritikát az elmúlt két mérkőzésen, de az is tény: nehéz stabilitást várni akkor, amikor kényszerpályán mozog az edző. Most sérülés miatt Varga esett ki a sorból.

Hír még a ZTE FC háza tájáról: pénteken Máté Péterrel egyeztettek a vezetők. A kipróbált játékos öt szezont töltött a csapatnál, aztán tavasszal Kaposvárra került, de a héten már a zalai csapattal edzett. Prince Rajcomar viszont megegyezett a holland II. ligás Maastrichttal: egy évig kölcsönbe kerül szülővárosa együtteséhez.

A forduló további programja. Szombat: Honvéd Vasas 17.30, Siófok-Újpest 19.00, Kaposvár-Videoton 20.00. Vasárnap: DVTK Kecskemét 16.00, DVSC FTC 18.00, Paks-Pápa 19.00.


Idegenben pécsi fölény
- A ZTE a Pécsi MFC (illetve az MSC és a Dózsa ellen) idegenben 26-szor játszott bajnokit. A hazaiak 12-szer, a vendégek 3-szor nyertek, a gólkülönbség pécsi szempontból 48-28. Az egerszegi mérleg a ZTE felől nézve 25 meccs, 14 győzelem, 8 vereség, 37-29-es gólkülönbség
- Legutóbb 2007 áprilisában találkoztak a felek a Mecsek-alján. Az 1-1-es végeredményhez zalai részről Waltner lőtt gólt
- A ZTE legutóbb 2004-ben nyert Pécsett, 3-1-re. Gólszerzők: Waltner, Gyánó, Sebők V.


A mérkőzésről szombaton este online közvetítést olvashatnak honlapunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!