Foci

2015.07.08. 10:20

Az Andráshida simán szeretne bennmaradni az NB III-ban

Zalaegerszeg – Kedden este elkezdte a felkészülést a 2015/16-os NB III-as szezonra a Tarr Sprint Andráshida labdarúgó-csapata. Zala megye legutóbbi bajnokánál a problémamentes bennmaradásért dolgoznak.

Varga Andor

A keret Dobos Sándor vezetőedző irányításával látott munkához, nagyjából három hét pihenő után.

– Egy hathetes felkészülési program lenne az ideális, de engedményeket tettünk ezen a téren – kezdte a tréner. – A megyei bajnokság megnyerése után egy kicsit még edzésben maradtak a fiúk, hiszen akkor nem lehetett még tudni, hogy nem kell-e esetleg osztályozót játszanunk az NB III-ért. Így viszont lerövidült a nyár, és a hosszabb felkészülés azt jelentette volna, hogy a csapatnak csak egy hét marad pihenésre. Ezt nem akartam, mert később, a bajnokság során fáradtságban visszaüthetett volna. Megpróbálunk most egy kicsit intenzívebben dolgozni, illetve remélem, hogy a szünet második felében a srácok elvégezték azokat a futásokat, amiket kértem tőlük.

És hogy pontosan kik ezek a srácok? Egy új szezon kezdetén mindig alapvető kérdés, hogy az adott csapat kerete miként alakul át. Andráshidán ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrétumok. Az biztos, hogy fognak erősíteni, zajlanak az egyeztetések korábban a klubnál már megfordult játékosok visszatéréséről, illetve érkeznek labdarúgók a ZTE-től is. Ám névsor egyelőre még nincsen.

– Az a célunk, hogy problémák nélkül maradjunk benn az első osztályban – mondta Dobos Sándor, az új szezonnal kapcsolatos várakozásokra térve. – Az ellenfelek ismerete nélkül nehéz az esélyeket latolgatni, és egyelőre ugye az sem tiszta még, mi pontosan milyen erősek leszünk. El kell telnie a bajnokságból egy 8-10 fordulónak ahhoz, hogy pontos képet alkothassunk magunknak az erőviszonyokról. Mindettől függetlenül azonban csalódott lennék, ha a kiesés elkerüléséért kellene harcolnunk, hiszen van a csapatuknak egy összeszokott magja. Amellyel ráadásul alig több mint egy éve még az NB III-ban játszottunk, tehát még rutinnal is rendelkezünk ebből az osztályból.

Dobos Sándor utalt rá: azok után, hogy a harmadik vonaltól annak idején visszaléptek, majd pedig rögtön megnyerték a megyei bajnokságot, éreztek egyfajta elvárást a sportág zalai egésze részéről, hogy vállalniuk kell az NB III-as szereplést. Külön igyekeznek megfelelni a kihívásoknak azért is, mert az egész megye labdarúgásának a presztízsét emeli, ha eredményesen képviseli „valaki" az NB III-ban.

EDZŐMECCSEK

Az Andráshida most szombaton Csornán kezdi meg a felkészülési mérkőzések sorát. Július 15-én, illetve 25-én a Sárvár ellen játszanak, még nem dőlt el, melyik meccs lesz itthon, illetve idegenben. Jövő szombaton 10 órakor a Nagykanizsát, 22-én 18 órától pedig a Femat-Csesztreget látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!