Foci

2016.01.06. 15:26

Andráshidai távozók: több alapember is elhagyja az NB III-as gárdát

Zalaegerszeg - Megkezdte felkészülését a tavaszra a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában szereplő Tarr Andráshida, de a nyitó foglalkozásról hárman már hiányoztak. Major Máté, Mavolo Paolo és Rohonczi Ákos is másutt folytatja pályafutását.

Kerkai Attila

Az andráshidai csapat újoncként tért vissza a nyáron a harmadik vonalba, és dicséretes teljesítménnyel a 8. helyen zárta az őszi szezont. Ebben az esetben akár meglepetésként is érhette volna Dobos Sándor vezetőedzőt játékosai döntése, ám a szakvezető felkészült erre a lehetőségre is, hiszen a klub költségcsökkentésre kényszerül.

- Tudtunk róla, hogy néhányan másfelé vehetik az irányt - mondta Dobos Sándor. - Hárman jelentették be, hogy a tavaszt már nem velünk kezdik: Major Máté Budafokra, Mavolo Paolo Zalalövőre igazol, Rohonczi Ákos célpontja még nem ismert. Rajtuk kívül Polareczki Roland és Osbáth Balázs jelezte, hogy lehetőség szerint eligazol, hogy valóban mennek-e, az hamarosan kiderül. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy semmi gondot nem jelent mindez, ám azon dolgozunk, hogy a meglévő állományból a legtöbbet kihozzuk. A klub vezetése jelezte, hogy költségcsökkentésre kényszerül a zavartalan működés érdekében.Dobos Sándor szerint új igazolásokra nem lesz lehetőségük, de teljesen nem is „fogy el” a csapat.- Meghatározó játékosok mennek el, viszont hosszú sérülése után visszatérhet Kovács László és Pajor Imre, tehát úgy is vehetjük, mintha két új igazolásunk máris lenne - jelezte optimizmusát a szakvezető.

Kékben Major Máté nyer fejpárbajt a Csepel elleni 6-0-ás diadal alkalmával. Ő Budafokon folytatja a pályafutását
Fotó: Pezzetta Umberto


- És vannak a klubnál tehetséges fiatalok, akiket még inkább bevehetünk a felnőtt együttes munkájába. Azt persze remélem, hogy az említetteken kívül mások már nem jelzik távozási szándékukat, hiszen akkor már kevesen lennénk. A ZTE FC-től nálunk kölcsönben lévők (Szegleti Gergely, Tóth Benjamin, Kovács László, Pajor Imre) maradnak, Hársfalvi András kapust viszont valószínűleg másnak adják kölcsön a kék-fehérek.

Az Andráshida a nyáron úgy vállalta az NB III-at, hogy akkor is elhangzott: szigorú gazdálkodást kell folytatnia. Az eredmények pedig jöttek, hiszen a hidaiak remek őszt „futottak”, és nem is a 8. helyezés, sokkal inkább a megszerzett 24 pont adhat biztonságot Dobos Sándor együttesének a tavaszra. - Azt gondolom, a kiesés veszélye közvetlenül talán nem fenyeget bennünket, és a keretünk is alkalmas, hogy tovább gyűjtsük a pontokat - tette hozzá a tréner. - A felkészülés rövid lesz, keseregni sem lesz idő, ugyanis február 14-én rendezik a tervek szerint a tavaszi első fordulót. A hét minden napján lesznek edzések, hiszen szerencsére most már van két nagyméretű műfüves pálya Egerszegen. A tréningek mellett a rajtig minden hétvégén edzőmeccseket is játszunk, úgyhogy gyorsan itt lesz a nyitány ideje.

Az Andráshida tervezett felkészülési mérkőzései. Január 16.: Andráshida-Sárvár. Január 24.: Körmend-Andráshida (Szombathelyen). Január 30.: Andráshida-ZTE FC U19. Február 6.: Nagykanizsa-Andráshida.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!