Foci

2009.05.23. 10:45

A ZTE FC ma a Siófok ellen győzni akar, és Paksra is figyel

Zalaegerszeg - Alakuljon bárhogy is, a labdarúgó NB I 29. fordulója mindenképpen sorsdöntő lesz a ZTE FC számára, amely szombaton 19 órától hazai pályán fogadja a BFC Siófokot.

Kerkai Attila

A bajnoki bronzéremért harcoló zalaiak számára sok minden eldől szombaton este, úgy 21 óra körül. Egyrészt, ha legyőzi a ZTE FC hazai pályán a Siófokot és a Haladás nem nyer Pakson, úgy nyílt marad a harc a dobogó alsó fokáért. A másik lehetőség szintén döntő jelentőségű, hiszen ha a szombathelyiek begyűjtenék a három pontot a Duna partján már nem lenne mit számolni: minimum négy pont előnnyel, a tabella harmadik helyén állva várnák az utolsó fordulót, melyben egy hét múlva éppen az egerszegieket látják vendégül.

A ZTE FC-nek tehát tulajdonképpen egyetlen lehetősége van: nyernie kell a 29. fordulóban. A győzelem kiharcolása viszont nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a Siófok lesz az ellenfél. A Balaton-partiak számára a matematikai esély még fennáll a bentmaradás kiharcolására, az Aczél Zoltán vezette csapat pedig a tavasszal bizonyította, hogy ha kell, képes nagyon küzdeni.

- Minden mérkőzés fontos, az eddigiek például azért voltak azok, hogy a mostani nagyon fontos jelzőt kaphasson... - Csank János, a zalaiak vezetőedzője e mondatával is érzékeltette, hogy tudják mi vár rájuk. - Itthon játszunk, közönségünk elvárja a sikert, de túl nagy terhet nem akarok a játékosok vállára rakni. A Siófok elleni mérkőzést be kell húzni , ez minimális elvárás a csapattal szemben, a többi pedig már nem rajtunk múlik...

Csank Jánost természetesen a csapat összeállításáról is kérdeztük, hiszen a régóta sérült Máté Péter a héten már együtt edzett társaival. A szakember annyit mondott el: valóban, a középpályás a többeiekkel együtt végezte a közös feladatokat, ám csapatba állításáról később dönt, s csak az biztos, hogy Máté a nevezettek között lesz. Szamosi Tamás sárga lapjai miatt fog hiányozni, ellenben visszatérhet Horváth I. András, aki legutóbb, az Újpest ellen eltiltás miatt pihent.

A ZTE FC tervezett kezdőcsapata: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Botis, Kovács - Alomerivic, Horváth I. A., Sluka, Hajdú - Balázs Zs., Waltner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!