Foci

2012.03.09. 07:16

A Nagypáli NB I-es női labdarúgói villámrajtot remélnek

A női labdarúgó NB I-ben is eljött a tavaszi rajt ideje. A Páter Fit-Well Nagypáli együttese a még bent maradást jelentő 8. helyről várja a szombati folyatást, amikor a csapat 15 órától Vasboldogasszonyban fogadja a Szegedi AK-t.

Kerkai Attila

Péter Zoltán edző pedig csapatával együtt azt szeretné, hogy a nyártól továbbra is NB I-es legyen a gárda.

- Vegyesnek érzem a felkészülésünket, mert bár sokszor volt hiányos a létszám az edzéseken, ugyanakkor két hétvégét is együtt tölthetett a csapat - kezdte a szakvezető, amikor a rajt kapcsán megkerestük. - Csesztregen, péntektől hétfőig tartott ez a két összetartás, és sokat javított a helyzeten, hisz kis túlzással a kétszer négy nap során annyit edzhettünk, mint máskor egy hónap alatt.

A keret összetételében változás történt, mert két játékos elhagyta a Nagypálit, viszont egy rutinos labdarúgó érkezett is. Azt pedig persze megkérdeztük Péter Zoltántól: érzése szerint ezáltal erősödött, vagy gyegült a csapata?

- Góczán Kitti fiatal, jó képességű játékos, de abbahagyta a futballt, Csuti Melinda pedig külföldre igazolt - kezdte a veszteségekkel, majd az erősítéssel folytatta: - A Győri Dózsától sikerült legigazolnunk a védő Soproni Krisztinát, aki rutinos, megbízható játékos, s korábban már játszott is nálunk. Összességében szinten maradtunk, szerintem sem nem gyengültünk, sem nem erősödtünk.

Rátérve a rajtra: a Nagypáli csapatának komoly tervei vannak, ugyanis az első három mérkőzéséből hármat szeretne megnyerni! Jelenleg az együttes a 10 csapatos mezőnyben a 8. helyen áll 9 ponttal, amit gyorsan megduplázna. Nézzük, hogyan!

- Azért remélem, hogy a pályán is megmutatkozik a két összetartás haszna, mert mindjárt a tavasz elején közvetlen riválisaink ellen kezdünk - árulta el a titkot Péter Zoltán. - A Szeged és a Nyíregyháza mögöttünk, az Újpest közvetlenül előttünk áll és reális célkitűtés, hogy legyőzzük őket. Az újabb 9 ponttal pedig gyakorlatilag a bent maradást is kiharcolnánk, ezért lesz fontos ez a sorozat.


A csapat továbbra is Vasboldogasszonyban játssza a hazai mérkôzéseit, s a nyitányon, holnap délután három órától a Szeged látogat a pályára. Jövô pénteken
Nyíregyházára utazik a Nagypáli, majd 24-én az Újpestet fogadja a csapat. S akkor válik el, valóban jól számolt-e Péter Zoltán...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!