Foci

2010.04.26. 02:29

A jó hajrá egy pontot ért

Kecskemét - A labdarúgó NB I 24. fordulójában a ZTE FC rendkívül gyengén kezdett és az első félidőben a hazaiak vezettek, sőt, a fordulás után növelték is előnyüket. Ezt követően viszont nagy erőket mozgósítottak a zalaiak: fölénybe kerültek és egyenlítettek.

Bóbics László

 

A találkozó zalai szempontból rendkívül rosszul kezdődött. A hazaiak harmadik helyzetüket Montvai szemfülességének köszönhetően gólra váltották, 1-0. Csank János: Alaposan kielemeztem a Kecskemét játékát, és szinte minden bekövetkezett, amire készültem. Ezt elmondtam a csapatnak is, de úgy látszik, ezt éppen nem vették komolyan. Aztán amikor megzördült a háló, néhányan rádöbbentek, hogy komolyabban kellene venni az instrukciókat és ezt követően valamivel jobban futballoztunk. Az első félidőben 15 percnyi nagy hazai fölény után kibújt a ZTE a szorításból, de nem tudott mezőnyfölényt kialakítani, ám kiegyenlített lett a játék. Amikor a játékosok már arra figyeltek, hogy félidőben fújnak egyet, Rudnevs iramodhatott meg, egyedül vezette a labdát a kapusra, de az utóbbi hetek formáját hozta, és a kifutó Holczerbe lőtte a labdát. Nagy lehetőség volt.

A fordulás után a ZTE nagyobb energiákat mozgósított és át is vette az irányítást. Nem sokra ment vele, mert nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. Nem így a vendéglátók, akik a 66. percben Csordás Csaba révén második találatukat is megszerezték, 2-0. Mielőtt még túlzottan beleélték volna magukat, hogy a kétgólos előnnyel meg lehet a három pont, egy percen belül Illés bal oldali beadását Rudnevs látványosan fejelte a bal sarokba, 2-1. A szépítés jól jött a zalaiaknak, s újabb lendületet adott az egész csapatnak, így a lett légiósnak, Rudnevsnek is, aki tavaszi első találatát jegyezhette. Remélhetőleg ez a gól visszaadja az önbizalmát és ott folytatja, ahol az ősszel abbahagyta, mert erre nagy szüksége lenne az együttesnek is. A hajrában aztán mind a két gárda próbálkozott, de a KTE elsősorban rombolt, a kék-fehérek pedig rengeteget futottak, nagy mezőnyfölényt alakítottak ki. A góllövés azonban csak-csak nem akart sikerülni. Hiába lett lendületesebb a középpálya, valahogy az utolsó passzokba még mindig hiba csúszott, ám az jól látszott, hogy a zalaiak mindent megtesznek a pontszerzésért. Óriási erőfeszítésüket végül siker koronázta. A 89. percben Magasföldi a kaputól 30 méterre állíthatta le a labdát szabadrúgáshoz. Ezúttal jól célzott, és a bőrgolyó a jobb saroknál megpattanva, a kapus kezét érintve a hálóban kötött ki, 2-2. Magasföldi József: Ezek az új labdák meglehetősen érdekesen szállnak a levegőben. Volt egy próbálkozásom, de még a kaput sem tudtam eltalálni. A másodiknál viszont igen, és ez a találat fontos egy pontot ért számunkra, hiszen lélektanilag is bizonyítottuk, nagyon együtt vagyunk és az átlagosnál jobb a fizikai felkészültségünk.

Csank János az esettel kapcsolatban érdekes véleményt mondott: Nagy szerencsém volt, mert óriásit hibáztam, hiszen a rendkívül gyengén futballozó Magasföldit a pályán hagytam. Ennél sokkal jobban szokott futballozni, most viszont nem ment neki. Az első szabadrúgása sokkal jobb lehetőség volt, de még a kaput sem találta el. Aztán jött egy ráadás, jó messziről, és ebből gólt rúgott. Jómagam is fellélegezhettem, így nem vádolhatnak azzal, hogy bakiztam. Még egy érdekességet szeretnék elmondani. Vecsésen éjszakáztunk, és sajnos ottfelejtettem a kabalaingemet, s akkor már tudtam, hogy nem nyerünk. Ebben az esetben viszont hibáztam, s meg is hívom a csapatot egy pizzára.

Az egerszegiek ellen az egykori ZTE-csatár, Montvai Tibor szinte mindig gólt rúg, ezúttal is így volt: Semmiféle csodáról és plusz bizonyítási vágyról nincs szó, igyekszem megtartani a helyemet a csapatban. Akkor örülhetnék igazán, ha legalább még egyszer betalálhattam volna a kapuba, mert akkor, nagy esélyünk lett volna a számunkra rendkívül fontos három bajnoki pont megszerzésére.

Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője így látta a mecscset: Gyengén kezdtünk, nincs mit magyarázni. Több gólt is kaphattunk volna, szerencsére nem így történt. A második félidei teljesítmény miatt - elsősorban a nagy akarásra gondolok - kalapot kell emelni a csapat előtt.

JEGYZŐKÖNYVKecskemét-ZTE FC 2-2 (0-1)Kecskemét, 3500 néző. Jv.: Andó-Szabó 7 (Viczián, Kormányos)Kecskemét: Holczer 6 - Némedi 5, Gyagya 6, Lamburics 6, Farkas I. 5 - Bori 5, Csukics 6, Szavics 5 (Koncz 6, 54.), Alimpijevics 6 (Bagi -, 62.) - Montvai 6 (Simon A. -, 87.), Csordás 6. Vezetőedző: Urbányi István.

ZTE: Vlaszák 7 - Kocsárdi 5 (Kovács G. -, 67.), Miljatovic 6, Bogunovic 6, Panikvar 6 (Balázs Zs. 6, 57.) - Magasföldi 5, Kamber 5, Máté 6, Illés Gy. 6 - Rudnevs 6, Pavicevic 5 (Horváth A. 6, 46.). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Montvai a 10., Csordás a 66., illetve Rudnevs a 67., Magasföldi a 89. percben.

Sárga lap: Illés Gy. a 38., Bogunovic a 47., Magasföldi a 69., Kamber a 71., Némedi a 89. percben.Csank elhagyta a kabalaingét, így tartozik a csapat tagjainak egy pizzával...


A ZTE egyik legjobb formában lévő játékosa,  Illés Gyula sem nyújtott ezen a meccsen olyan kimagaslót, mint ami-  lyet szokott. Sőt, kapott egy "buta" sárga lapot.  - A szokottnál    gyengébben futballoztunk, különösen az első félidőben. Szerencsére egyenlítettünk, és pontot szereztünk. A sárga lapnál pedig semmi csúnyát nem mondtam, de kár volt szólnom. Egyébként lényegesen súlyosabb esetért sem vette elő  a lapot a bíró, de ezt nem nekem kell megítélnem - mondta Illés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!