Foci

2007.01.13. 03:29

A döntőbe jutnának

Zalaegerszeg - Alig kezdte meg felkészülését a tavaszi szezonra a ZTE FC labdarúgócsapata, máris tétmérkőzek előtt áll: szombaton a Tippmix Teremlabdarúgó-bajnokság egerszegi selejtezőjében próbálja meg kivívni a továbbjutást a két hét múlva esedékes döntőbe.

Kerkai Attila

A zalaiak a tervezett felkészülési programjukat csak részben igazították ki a terembajnokság miatt, így csupán néhány alkalommal gyakoroltak a héten a sportcsarnokban. Pénteken például a stadion mögötti füves pályán edzett a csapat, délután pedig már pihenő várt a játékosokra. Simon Antal vezetőedzőt először arról kérdeztük: a héten milyen jellegű munkát végeztek, s kik azok, akikre nem számíthat ma.

- Napi két edzés szerepelt a heti programban, délelőttönként konditerembe vonult a társaság, délutánonként pedig futóedzések, illetve szabadtéri és teremben végzett labdás gyakorlatok következtek - válaszolta a szakember. - A játékosok megfelelő fizikai állapotban érkeztek vissza pihenőjükről, így nem kellett ráhangoló tréningeket tartanunk. Sajnos akadnak sérültek, Waltner sípcsontja fáj, Máté pedig elhúzódó hasfalsérülése miatt továbbra is csak futóedzéseket végezhet, Ljubojevicsnek pedig a bokája nincs rendben. Őket nem is neveztük, de meglehet, hogy Molnár Balázs sem léphet pályára, ő éppen a pénteki tréningen jelezte, hogy fáj a lovaglóizma.

Ami az esélyeket illeti, Simon Antal úgy fogalmazott, hazai környezetben mindenképpen szeretnék kiharcolni a továbbjutást. A szakember szerint nem túl szerencsés, hogy már a felkészülés első hetének végén játszaniuk kell, de ezen már nem lehet változtatni.

- A hiányzók ellenére azért maradtak a keretben olyan játékosok - elsősorban Nagy Lajos, Sebők József és Józsi György -, akik már korábban is bizonyították, hogy nagyon érzik teremben a játékot - mondta Simon Antal. - Persze csapatom többi tagjának sem lesz idegen ez a környezet, s remélem, közönségünknek nem is okozunk majd csalódást. Ami az ellenfeleket illeti, mindhárom riválisunk csapatában bőven akadnak jó játékosok, tehát nem lesznek unalmasak majd a mérkőzések.

A kiírás szerint a mérkőzések 2x12 percesek lesznek, s három vendégjátékost is nevezhettek a csapatok. A ZTE-nél az Andráshidán kölcsönben szereplő Bozsik József lesz az egyik ilyen futballista, a másik pedig a Balatonlelléről próbajátékra érkezett Graszl Károly, akivel kapcsolatban Simon Antal úgy fogalmazott, hogy a 22 éves védőjátékos az eddigiek során nem okozott csalódást.

A ZTE FC kerete. Kapusok: Varga Zoltán, Pogacsics Krisztián. Mezőnyjátékosok: Kocsárdi Gergely, Kádár Tamás, Sebők Vilmos, Molnár Balázs, Nagy Lajos, Sebők József, Ivica Franciskovic, Csóka Zsolt, Koplárovics Béla, Ferenczi István, Józsi György, Tóth Zoltán, Simonfalvi Gábor, Ludánszki István, Bozsik József, Graszl Károly.

A ZTE-vel kapcsolatos hír jelent meg az egyik internetes portálon. Eszerint a kék-fehérek két fiataljukat, Kottán Krisztiánt és Molnár Tamást kölcsönadták a győri Integrál-DAC együttesének. Dézsi Attila, a zalai klub ügyvezetője cáfolta az értesülést, merthogy:

- Valóban felvették velünk a kapcsolatot a győriek, de ennél tovább nem léptünk az ügyben. Semmiféle megállapodás nem született a két klub között a játékosok ügyében. Amennyiben később a klub és a két játékos számára is megfelelő feltételeket ajánl a DAC, úgy jöhet szóba a féléves kölcsönadás - mondta az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!