Foci

2015.06.24. 14:35

Otthonában veretlen a Tormafölde

Zala megye - A megyei labdarúgó-bajnokságokat bemutató sorozatunk utolsó részében a III. osztály csapatainak idei teljesítményét vesszük górcső alá a számok tükrében.

Bozó Péter

Veretlenség

A 2014-2015-ös szezonban a leghosszabb veretlenségi sorozatot a Lovászi Bányász építette fel. A csapat a 11. fordulóban, a Tormafölde elleni 4–1-es vereséget követően kilenc mérkőzésen nem talált legyőzőre. A széria az utolsó játéknapon zárult, amikor a bajnokcsapat otthonában kapott ki a Lovászi 2–0-ra. Nem panaszkodhat az újjáalakult Ada Nova együttese sem, ők zsinórban nyolc találkozón nem kaptak ki.

Pályaválasztóként a legjobb teljesítményt a Tormafölde nyújtotta, akik hazai pályán egyetlen alkalommal sem szenvedtek vereséget, míg a Zalabaksa nyolcig jutott, ők az utolsó fordulóban a Pórszombattól kaptak ki 2–1-re. Vendégként a Nova nyújtott kiemelkedőt zsinórban öt veretlen mérkőzéssel, amihez nem árt hozzátenni, hogy az egész szezonban csupán egyszer szenvedtek vereséget idegenben. A Mumor, a Szilvágy és a Zalatárnok nem tudott otthonától távol két egymást követő mérkőzést úgy megvívni, hogy az egyiken ne kapjon ki.

Győzelmi sorozat

Ebben a külön versenyben a Zalabaksa végzett az élen, egymás után hét bajnoki mérkőzést nyertek meg, míg a Lovászi zsinórban hat sikert könyvelhetett el az idei szezonban. A másik oldalt nézve a Mumornak nem sikerült két egymást követő mérkőzésén győzni. Hasonlóan teljesített a Bárszentmihályfa is, igaz, az ő esetükben egy alkalommal összejött zsinórban két siker, ezek az eredmények azonban utólag törlésre kerültek, mivel a Baktüttös és a Petrikeresztúr is visszalépett a bajnokságtól, így ez ellen a két csapat ellen elért eredményeket nem számoljuk. Idegenben a Nova és a Zalabaksa alakított ki hosszabb sikerszériát, míg hazai pályán ehhez a kettőshöz csatlakozik még a Tormafölde is. Mindkét esetben négyes győzelmi sorozatig jutottak a csapatok.

Nyeretlenség

A leghosszabb sorozat itt is a Mumor nevéhez fűződik, ők tizenhárom egymást követő találkozón nem tudtak nyerni, az egész bajnokság folyamán csak a Szilvágy elleni 5–1 alkalmával jött össze a siker a csapatnak. Ellenpéldaként az újonc Nova és a Tormafölde említhető, az ő esetükben nem volt sorozatban három olyan mérkőzés, amelyből legalább egyet ne nyertek volna meg. Hazai pályán a bajnokcsapaton kívül a Zalabaksa sem épített fel kettes nyeretlenségi szériát, míg idegenben szintén ez a két együttes áll a legjobban ebben a tekintetben.

A Zalabaksa hét győzelem után a Csömödér-Kisszigettől kikapott. Képünkön Bazsika László (balra) próbálja megszerezni a labdát. Fotó: Archív/Katona Tibor

Vereségsorozat

A vereségeket tekintve nincs túl nagy különbség a csapatok között, a Mumor ötször, a Bárszentmihályfa négyszer kapott ki zsinórban, míg a többi együttes esetében háromnál több vereséget sorozatban egyik sem szenvedett el. A Tormafölde minden hazai mérkőzésén szerzett legalább egy pontot, továbbá öt olyan csapat (Csömödér-Kissziget, Lovászi, Pórszombat, Zalabaksa, Zalatárnok) van, akik nem kaptak ki pályaválasztóként egymás után két alkalommal a 2014-2015-ös szezonban. Vendégként a pórszombatiak mellett az újonc Nova sem szenvedett zsinórban kétszer vereséget.

Gólszerzés

A bajnokságban lejátszott 90 mérkőzésen összesen 386 találat született, ami 4,29-es gólátlag, mely az öt csoportot tekintve a legkevesebb, de azért ez is szép teljesítmény a csapatoktól. Főleg, ha azt nézzük, hogy egyik együttes sem maradt három egymást követő összecsapásán gól nélkül. Négy olyan csapat is volt, akik az összes hazai pályán megvívott találkozójukon megzörgették a vendégek hálóját, a Csömödér-Kissziget, a Szilvágy, a Tormafölde és a Zalabaksa is minden alkalommal megörvendeztette szurkolóit legalább egy találattal pályaválasztóként.

Kapott gólok

A mumoriak egyedüli csapatként minden összecsapásukon kaptak gólt, őket a Bárszentmihályfa (14) és a Pórszombat (14) követi ebben az összevetésben. A védelem a legjobban a Lovászinál állt össze, hiszen sorozatban négy mérkőzést is megvívtak úgy, hogy az ellenfelek nem találtak a kapujukba, de nem panaszkodhatnak a zalabaksaiak sem, nekik zsinórban háromszor maradt érintetlenül a hálójuk ebben a bajnokságban. A Lovászi hazai pályán is elért egy négyes sorozatot kapott gól nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!