Foci

2015.06.08. 17:56

Keddig el kell dönteni vállalja-e az Andráshida az NB III-as indulást

Zalaegerszeg - Vasárnap befejeződött a labdarúgó megyei bajnokság 2014-2015. évi sorozata. Az I. osztályban győztes Andráshida elvileg jogosult az NB III-as osztályozókon történő részvételre. A csapatoknak kedden 10 óráig kell jelezniük ezen szándékukat.

Kerkai Attila

A Tarr Sprint Andráshida egy éve biztosan őrizte meg NB III-as tagságát, hiszen az ötödik helyen végzett, ami folytatásra jogosította. A hidaiak a nevezési határidő előtt jelezték az MLSZ felé, hogy a biztos és kiegyensúlyozott szereplésük a harmadik vonalban csak további támogatók bevonásával történhetne meg, inkább nem kockáztatnak és visszalépnek a megyei I. osztályba.

A most zárult küzdelmek végeztével az Andráshida újra megyei bajnok lett, az MLSZ pedig kedden 10 óráig kérte a csapatokat, hogy nyilatkozzanak: részt kívánnak-e venni az osztályozókon. Zala megye labdarúgásának is elemi érdeke, hogy legyen csapata az NB III-ban, amire most esély mutatkozik, így Kugler Lászlót, a Tarr Sprint Andráshida elnökét kérdeztük hétfőn, miként döntenek, illetve döntöttek-e már.

Három andráshidai játékos, Karvalics Barnabás (9), Baráth Martin (88) és Kovács Mátyás is igyekszik megszerezni a labdát a zalaegerszegi csapat idényzáróján, a Zalaszentgrót elleni meccsen. Vajon küzdhetnek-e jövőre egy osztállyal feljebb? Fotó: Pezzetta Umberto

- Felnőtt csapatunk indulásának feltételeit úgy tűnik, hogy átgondolt és feszes gazdálkodással vállalni tudjuk, mindezzel együtt valószínűleg a legkisebb költségvetésű NB III-as klub leszünk - mondta az elnök. - A ZTE FC-vel is megszületett az a konstruktív megállapodás, miszerint az utánpótlás csapataikból kikerülő tehetséges, ám az NB II-es szereplésre még kellő rutinnal és tapasztalattal nem rendelkező játékosai nálunk, az NB III-ban fejlődhetnének tovább. A harmadosztályú szereplés viszont több utánpótlás együttes versenyeztetését írja elő és ebben van még egy kérdés, ami nem tisztázott és az MLSZ-hez fordultunk az állásfoglalásáért. Arról van szó, hogy a tavalyi visszalépésünkkel a tao-s keretünk egy részét elvesztettük, s így nem tudni, élhetünk-e a korábban elnyert támogatás mértékével, ha sikeresen vívnánk meg az osztályozót. Ez az összeg az utánpótlás csapatok utaztatása szempontjából fontos, hiszen a felnőtteken kívül négy csapattal is ki kellene lépnünk a megye határain túlra, ami plusz költségekkel jár. Kedden csak ennek a válasznak a birtokában tudjuk elküldeni szándéknyilatkozatunkat.

Márpedig az MLSZ szerdán tervezi megtartani az NB III-as osztályozók sorsolását, ha egyáltalán szükség lesz erre... Hétfői állás szerint ugyanis a megyei bajnokságok győztesei közül nyolcnak nincs érvényes amatőr licence, egy csapatnak ugyan van, de az már jelezte, hogy nem kíván elindulni az NB III-ban. Maradt 11 együttes a tíz feljutó helyre, és ha keddig csak egy valaki is nemleges választ ad még, akkor osztályozó nélkül lehetne az idén az NB III-ba kerülni...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!