Foci

2015.06.23. 16:59

Hazai pályán verhetetlen volt a Rezi Petőfi

Zala megye - A megyei III. osztály Keleti-csoportjában minden tekintetben megérdemeltnek mondható a Rezi bajnoki címe. Az aranyérmes hazai pályán egyszer sem szenvedett vereséget.

Bozó Péter

Veretlenség

Kiemelkedőt nyújtott a Rezi együttese a bajnokságban, hiszen összesen zsinórban 18 mérkőzést vívott meg veretlenül. A szép sorozat október 5-én kezdődött a Hévíz II elleni 1–0-ás sikerrel, majd onnantól fogva nem volt megállás a bajnokcsapatnak. Ugyan két döntetlen (a Tekenye és a Zalaszántó ellen) még becsúszott, de a bajnokság hátralévő részében nem kapott ki a Rezi. A sorozat még inkább dicséretre méltó annak ismeretében, hogy ebben az összevetésben nem volt még egy olyan együttes, amely tízes veretlenségi szériát tudott volna produkálni, a Vonyarcvashegy kilencig, a Hévíz II és a Zalaszentlászló pedig nyolcig jutott. A hazai mérkőzéseket tekintve is kiemelkedik a bajnokcsapat, hiszen saját otthonában a teljes idény alatt nem talált legyőzőre.

Győzelmi sorozat

A győzelmeket tekintve is a Rezi együttese áll a képzeletbeli dobogó legfelső fokán, sorozatban hét mérkőzést tudtak megnyerni, de ugyanennyivel büszkélkedhet a tavalyi bajnok Hévíz II együttese is. Ők a kilencedik és a tizennyolcadik forduló között nyertek hétszer egymás után.

Nyeretlenség

A leghosszabb nyeretlenségi szériát a Kehidakustány tudhatja magáénak, a Zalacsány elleni 3–2-es győzelmet követően már nem sikerült újra nyernie a csapatnak, összesen tizennégy találkozót vívtak meg zsinórban siker nélkül. Az ellenpélda a Rezi és az Óhíd együttese, ők három egymást követő mérkőzésből legalább az egyiken mindig begyűjtötték a három pontot a 2014-2015-ös szezonban.

Az Óhíd játékosai minden mérkőzésen betaláltak. Képünkön Dömötör István (pirosban) próbálja szerelni Kovács Balázst a Zalaszentlászló–Óhíd (1–3) bajnoki találkozón a 25. fordulóban. Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

Vereség

A vereségeket tekintve itt is jól szerepelt a bajnok Rezi, hiszen nem volt zsinórban két olyan mérkőzésük, hogy ne szereztek volna legalább egy pontot, az egész bajnokságban csupán kétszer kellett vesztesen elhagyniuk a pályát a bajnokcsapat tagjainak. Ugyanezt elmondhatja még magáról rajtuk kívül a Hévíz II együttese is, de nem panaszkodhatnak Óhídon és Zalacsányban sem, hisz ők sem kaptak ki sorozatban kettőnél többször.

Gólszerzés

A Keleti-csoport küzdelmei során is potyogtak a gólok, a csapatok összesen 803-szor találtak be a 156 mérkőzésen, ami nagyon magas, 5,15-ös gólátlagot jelent. A bajnok Rezi 83 találata összesítésben csupán a harmadik helyre elegendő, a Hévíz II (96) és a Sümegcsehi (90) is megelőzte őket. A hazai találkozókat nézve összesen hat csapat mondhatja el magáról, hogy minden meccsén gólt szerzett, a Hévíz II, az Óhíd, a Rezi, a Sümegcsehi, a Vonyarcvashegy és a Zalacsány is mind a tizenkét pályaválasztóként megvívott összecsapásán megzörgette a vendégek hálóját. Összességében mégis csupán egy csapat volt, amelyik minden találkozón betalált az ellenfél kapujába, az óhídi együttes egyedüliként büszkélkedhet ezzel a teljesítménnyel.

Kapott gólok

Otthon a Zalaszántó, idegenben pedig az Óhíd és a Kehidakustány volt az a csapat, amelyiknek a védelme minden összecsapáson kapitulált, de összességében a teljes szezon alatt nem volt olyan együttes, amelyik zsinórban három mérkőzést le tudott volna hozni kapott gól nélkül. Vendégként még érdekesebb a helyzet, hiszen ebben a tekintetben még csak kettőig sem jutottak el a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!