Foci

2015.03.05. 17:55

Megyei II., északi csoport: szomszédvári rangadó Cserszegtomajon

A 17. fordulót rendezik a hét végén a megyei labdarúgó II. osztályban. Szombaton két találkozóra is a zalaegerszegi műfüves pályán kerül sor.

Bozó Péter

Az Északi-csoportban rögtön szombaton pályára lép két dobogós együttes is. A bronzérmes pozíciót elfoglaló AF Páterdomb a Police-Ola vendége lesz Zalaegerszegen, a ZTE stadion mögötti műfüves pályán 11 órától. Ősszel a páterdombiak fölényben játszottak, de csak a 80. percben, Gyenese Richárd találatával tudták otthon tartani a három pontot a két megyeszékhelyi csapat találkozóján. A jelenlegi éllovas Böde pedig az újonc Tarr Sprint Andráshida II együttesével csap össze, szintén a zalaegerszegi műfüves pályán. Délen a Molnári Tófej mérkőzésre kerül sor a szombati napon.

Vasárnap igazi szomszédvári rangadót rendeznek az Északi-csoportban, a Z+D Cserszegtomaj a Keszthely Milefa gárdájával csap össze. A két együttes legutóbb is küzdelmes mérkőzést játszott egymással, akkor a keszthelyiek örülhettek a győzelemnek a 90. perc végén. A tavalyi ezüstérmes Gyenesdiás Kinizsi jól kezdte a tavaszt, 4 2-re nyertek az Alsópáhok ellen. Az ötödik helyen álló gyenesieknek nem lesz könnyű dolga vasárnap, a negyedik Türje együtteséhez látogatnak. A két csapat között mindössze két pont a különbség a tabellán, igazi rangadónak számít ez a találkozó is.

A tabella második helyét elfoglaló Zalaszentgyörgy a hetedik Zalaszentivánhoz, a tizedik Nagykapornak a tizenötödik Botfához, míg a hatodik Alsópáhok a tizenharmadik Zalaapátihoz látogat. A sereghajtó Vasboldogasszony a tizennegyedik Várvölgy együttesét fogadja a 17. fordulóban és mindenképpen győzniük kell, ha nem akarnak még jobban leszakadni az előttük állóktól. Ősszel parázs hangulatú mérkőzést és két kiállítást is hozott a két együttes találkozója, ahol a várvölgyiek Cserép Dániel góljával győzni tudtak.

A páterdombi Révész Imre (sárgában) próbálja szerelni Molnár Attilát a legutóbbi fordulóban a másodosztály Északi-csoportjában rendezett Páterdomb -Böde (1 1) rangadó során

A Déli-csoportban hat mérkőzésre kerül sor vasárnap, a Felsőrajk együttese is elkezdi a tavaszt, rögtön nehéz mérkőzéssel, mivel az ezüstérmes pozíciót elfoglaló Z-Service Zalaszentmihályhoz látogatnak. Ugyancsak lejátssza első találkozóját az idei évben a Söjtör visszalépése miatt az elmúlt fordulóban játék nélkül három pontot szerző Rédics, ők a Galambokot fogadják hazai pályán. A galambokiaknak van miért visszavágni, hiszen az ősszel a mérkőzés hajárájában veszítettek, ráadásul úgy, hogy a 48. perctől fogva emberelőnyben is játszottak. Az ötödik Alucsat-Zalaszentbalázs a tizenötödik Znet-Mikronet Becsehelyt, a tizenegyedik Sportklub Gutorfölde a nyolcadik Reák-Gép Bakot fogadja, míg az újoncként már a negyedik helyen álló Lenti TSZ a tizenharmadik Sava-Borsfa-Borsfa vendége lesz.

A vasárnapi nap utolsó mérkőzése a Gelse Termál Páka összecsapás lesz. Ősszel hiába szerzett vezetést a gelseieknek Kolperger Szilárd, a góllövőlista éllovasa, a 29. perctől emberelőnyben játszó pákaiak végül meg tudták fordítani a mérkőzést és 3 2-re nyertek.

Ezek is érdekelhetik