Foci

2015.01.04. 20:12

A Café Róma diadala - A IV. Kerub Kupa most sem okozott csalódást

Hévíz – Szombaton és vasárnap rendezték meg a fürdőváros hagyományos év eleji teremlabdarúgó-tornáját a IV. Kerub Kupát, amely vasárnap izgalmas végjátékkal zárult. A győzelmet a keszthelyi Café Róma szerezte meg.

Kerkai Attila

A mezőny összetétele az utolsó pillanatban is változott és nem kisebb hiányzót kellett a szervezőknek elkönyvelniük, mint a torna címvédője, a balatonlellei Villa Negra hiányát. Fóth Gyula főszervező lapunknak elmondta: ezzel a szombati program is jelentősen módosult, hiszen nagyjából három órával megrövidült. Szombaton az A- és a B-csoport küzdelmei zajlottak le, előbbi mezőnyből a Windoor FC (Zalaegerszeg), a Sasi Benz (Lenti), az Atom Beton (Keszthely) és az SZP-Asztalos (Dunaújváros) lépett tovább, míg a B-jelű hatosból a Lap-Land (Keszthely), a Café Róma (Keszthely), a Joker Team (Siklós), a Victoria (Keszthely) és a ZMETSZ (Csesztreg) készülhetett a második napra.

Vasárnap a C-csoport mérkőzéseivel indult a nap és Futer Kft. (Szombathely-Vát), az MP Kanizsa Szer. (Nagykanizsa), valamint a Sportuszoda (Sopron) sorrend alakult ki és ők jutottak a középdöntőbe. A mezőny ekkor újabb négy, immár három tagú csoportra oszlott, s az első két helyezett jutott be az egyenes kieséses szakaszba.

Küzdelem a Café Róma (fehérben)–Windoor FC döntőben. A képen (balról) Dóczi Szabolcs, Papp Tamás és Gergály Gyula. A keszthelyiek elhúztak, az egerszegi csapat pedig csak szépíteni tudott. Fotó: Katona Tibor

Az első negyeddöntőben az MP Kanizsa viszonylag simán, 3-0-ra nyert a ZMETSZ ellen, majd a Windoor FC és a Lap-Land csatáját büntetőkkel a Windoor nyerte. A Victoria és a Sportuszoda csatájából a Balaton-partiak kerültek ki győztesen (5-2), majd az utolsó negyeddöntő, a Futer Kft. és a Café Róma összecsapása az utolsó pillanatig nyílt maradt, míg 20 másodperccel a vége előtt a Café Róma egy kontrából megszerezte a győztes gólt.

Az elődöntőben elsőként az MP Kanizsa és a Windoor lépett pályára, 3-1 után a kanizsaiak visszajöttek egy gólra, de végül a Windoor bebiztosította sikerét. A másik ágon a Victoria–Café Róma találkozón volt már két gól is a „rómaiak" előnye, de egyenlített ellenfelük (2-2), aztán a Café Róma megszerezte a győztes találatot.

A bronzcsata már az ilyenkor szokásos, kissé csalódott csapatok csatáját hozta az MP Kanizsa és a Victoria között, és igazán gólgazdagra sikerült: 5-5-ös végeredmény után büntetők zárták le, amit végül a kanizsaiak nyertek meg 3-2-re és lettek a Kerub Kupa bronzérmesei.

 

A fináléban tehát a Café Róma és a Windoor FC találkozott egymással. A keszthelyiek elhúztak 3-0-ra, ami érezhetően kissé elkedvetlenítette a Windoor tagjait, de annyira nem, hogy ne harcoljanak és megszerezzék a becsületgólt, ami a lényegen már nem változtatott: a 2015. évi Kerub Kupát a Café Róma nyerte, s a látottak alapján egyáltalán nem érdemtelenül.

Az elődöntők eredményei: MP Kanizsa Szer-Windoor 2-4, Victoria-Café Róma 2-3. Bronzmérkőzés: MP Kanizsa Szer.–Victoria 5-5 – büntetőkkel 3-2. A döntőben: Café Róma–Windoor FC 3-1.

Végeredmény: 1. Café Róma (Keszthely), 2. Windoor FC (Zalaegerszeg), 3. MP Kanizsa SZER. (Nagykanizsa), 4. Victoria (Keszthely).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!