Foci

2014.09.18. 16:50

Zala megyei II.: A Gelse ellen javíthat a Borsfa

Zala megye - Folytatódik a megyei labdarúgó II. osztály is a hét végén, szombaton 2-2 meccset rendeznek.

Bozó Péter

Az Északi-csoportban szombaton két mérkőzést rendeznek, a két vereséggel rajtoló, de azóta mind a három meccsén győzelemmel végző Gyenesdiás Kinizsi a Zalaszentivánt fogadja. A vendégek az első fordulóban még győztek, azóta viszont négyből négyszer kikaptak és a tavalyi ezüstérmes ellen sem lesz könnyű dolguk. A másik találkozón az újonc Botfa a Keszthely Milefa otthonába látogat.

Vasárnap a 12 ponttal a második helyen álló Zalaszentgyörgy az ötödik Nagykapornakkal játszik hazai pályán. Tavaly a két csapat közel azonos teljesítményt nyújtott (10 győzelem, 5 döntetlen, 15 vereség), csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően végeztek a zalaszentgyörgyiek egy pozícióval előbbre. Ebben a párosításban legutóbb 1–1-re végeztek a csapatok, Babati Bence, illetve Vida István góljaival.

A listavezető AF Páterdomb a Várvölgyet fogadja. A vendégek négy forduló után, legutóbb kikaptak otthon a Zalaszentgyörgytől 3–2-re, így elveszítették veretlenségüket. Az újonc Tarr Sprint Andráshida II a Vasboldogasszonyt, a Z+D Cserszegtomaj a Zalaapátit, a Türje a Bödét, míg a csoport másik veretlen csapata, az Alsópáhok a Police-Olát látja vendégül.

Délen a Zalakomár (kék-fehérben) az újonc Lenti TSZ ellen folytathatja veretlenségi sorozatát. Fotó: Szakony Attila

Délen szombaton lép pályára a listavezető és eddig hibátlan Kerámia Tófej, akik a Rédicset fogadják. Ezen kívül még a Molnári–Znet-Mikronet Becsehely mérkőzést rendezik aznap.

Vasárnap folytatódik a forduló, a Sava-Borsfa-Borsfa a Gelse Termál otthonában próbálja megszerezni első pontjait a bajnokságban. Tavaly már sikerült Gelsén nyerniük, idén is ebben bízhatnak. A múlt heti esőzések miatt felcserélték a pályaválasztói jogot a csapatok, így a Páka a Z-Service Zalaszentmihályhoz utazik a hét utolsó napján. A két együttest mindössze egyetlen pont választja el a tabellán, így biztos nagy küzdelmet láthatnak a mérkőzésre kilátogató nézők.

Az újonc Lenti TSZ-nek se lesz könnyű dolga, hiszen a tavalyi ezüstérmes, idén még veretlen Flexibil Top-Zalakomárt fogadja. A vendégek azon kívül, hogy nem szenvedtek vereséget, gólt is csak egyet kaptak, még a Galambok elleni 1–1-es döntetlen alkalmával kapitulált a védelmük.

A címvédő Sportklub Gutorfölde az Alucsat-Zalaszentbalázshoz, a Söjtör a Reák-Gép Bakhoz, míg a Galambok a Felsőrajkhoz látogat a forduló zárásaként.

Kapcsolódók:

Zala megyei I.: Pókaszepetkre utazik az éllovas

Zala megyei labdarúgó III. osztály: hét végi program

Ezek is érdekelhetik