Foci

2013.06.19. 10:57

Zalakarosi bravúr Andráshidán (frissítve!)

A szombati mérkőzésen a Csesztreg nagy küzdelemben győzött a Lövővel szemben, a vasárnap pedig a meglepetéseké volt. Ide sorolható a kiskanizsaiak győzelme a Napred ellen, ill. a listavezető Andráshida hazai zakója a Zalakarostól. A hidaiak kapusa, Babina Erik ráadásul hosszú eltiltásra is számíthat, csúnya ütése nem sportpályára való jelenet volt. A Zalaszentgrót Rózsa edző keze alatt megtáltosodott, most Semjénházán nyertek nagy különbséggel. Győzött a Teskánd és a Lenti, a Tungsram pedig a múlt heti fiaskó után fontos pontot szerzett Gellénházán. A tudósítás folyamatosan bővül. Eredmények:

Urbanics Pál

Femat Csesztreg KSE - Zalalövő TK 1-0 (0-0)

Csesztreg, 200 néző. Jv.: Gerencsér.

Csesztreg: Szommer - Kasza, dr. Fentős, Molnár, Nemsics, Szabó Zs., Herman (Kiss), Németh, Nagy, Pethő J., (Csóbor), Bagó (Hermán). Edző: Fentős Pál.

Zalalövő: Horváth G. - Horváth P., Kósik, Hozbor, Csáki, Zelkó, Gál, Kaszás, Flander, Galambos, Nagy Z.(Boros). Edző: Ostrom János.

Hiába futballozott jobban és játszott enyhe mezőnyfölényben a vendég Zalalövő, egy szöglet utáni fejes megpecsételte a sorsukat. A lövői Kósik kiállítása után elszabadultak az indulatok az egyébként is felfokozott hangulatú mérkőzésen, így a játékvezető sokáig nem engedte folytatódni a mérkőzést. Összességében a csesztregiek győzelme megérdemelt, hiszen bár nagyobb területet kapott a Zalalövő, de mégis a gólt a hazaiak szerezték.

Gólszerző: Hermán.

Jók: az egész csapat, illetve Hozbor, Csáki, Kaszás, Gombos.

Kiállítva: Kósik (Zalalövő, 83').

Ifjúsági: Csesztreg - Zalalövő 1-1.

Kentaur Sprint Andráshida SC - Gránit Gyógyfürdő SE 1-3 (0-2)

Andráshida, 150 néző. Jv.: Siket.

Andráshida: Babina - Török, Dobos (Luki), Varga, Szíjártó (Sági A.), Sági G. (Osbáth), Horváth T., Rohonczi, Tóth (Kovács), Méhes (Huber), Bandics. Edző: Dobos Sándor.

Zalakaros: Munkácsi - Hollander, Majtán, Beke, Kolperger, Szollár, Korpics, Szalai, László, Pécsi, Ács. Edző: Harcz Lajos.

A mérkőzés kezdőrúgását Prukner László, a ZTE FC vezetőedzője végezte el. A 11. percben jött a hidegzuhany az addig mezőnyfölényben játszó listavezetőre, hiszen egy jobb oldali szabadrúgás után Szalai bevetődve a kapu közepébe továbbította a labdát, így vezetett a vendégcsapat. A Zalakaros higgadt, taktikus és fegyelmezett játékának nem találta ellenszerét az Andráshida, így hiába voltak továbbra is nagy fölényben, a 38. percben jött a második pofon, egy szép ívelés kanyarodott be a hazai kapu elé jobbról, amit László a háló közepébe lőtt. A félidőben Prukner Lászlóval beszélgettünk, aki elmondta, hogy sajnos nagyon leszűkültek a lehetőségek a magyar futball alsóbb osztályaiban, hiszen kevés az igazolt játékos, kicsi a merítési lehetőség, a legtehetségesebb fiatalokat pedig elviszik az akadémiák. Nincs már tehát az, mint a régi szép időkben, amikor "csiszolatlan gyémántokra" lehetett akadni a megyei bajnokságban is. A szakvezető elmondta, hogy kaposvári időszakában rendszeresen eljárt megyei mérkőzésekre, de erre sajnos egyre kevésbé van ideje, hiszen rengeteg a munkája a sereghajtó ZTE talpraállításában. A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött: óriási labdabirtoklási fölényben focizott a Hida, de helyzeteit rendre kihagyta. A 67. percben megpecsételődött az ASC sorsa, Babina Eriknek gurult el a gyógyszere és ártalmatlan szituációban csúnya ütés után kiállíttatta magát. A játékvezető hosszú tanakodás után (konzultálva az asszisztenssel - bár azt nem tudjuk, miről beszélgethettek, hiszen egyértelmű votl a szituáció: 16-oson belüli szabálytalanságért jár a büntető) ráadásul a 11-es pontra is rámutatott. Pécsi higgadtan lőtte a kapu közepébe a tizit, a kapuba frissen beállt Osbáthnak esélye sem volt... A mérkőzés vége tartogatott még egy gyönyörű gólt, egy bal oldali szöglet után Luki  a vendégek 16-osának bal sarkáról védhetetlenül vágta a labdát a jobb felső sarokba. A vége tehát 1-3, minden tiszteletet megérdemel Harcz Lajos csapata, a II. félidőre teljesen elfáradtak, 16-osuk előterében védekeztek, de higgadtságuknak köszönhetően megnyerték a találkozót.

Gólszerzők: Luki, illetve Szalai, László, Pécsi (11-esből).

Jók: Török, Horváth, Sági A., illetve Pécsi, Korpics, Majtán, Szalai.

Kiállítva: Babina (Andráshida, 67').

Ifjúsági: Andráshida - Zalakaros 11-1.

Kiskanizsai Sáskák SE - Műszer Automatika FC Napred 2-1 (1-0)

Kiskanizsa, 150 néző. Jv.: Vizi.

Kiskanizsa: Kovács - Kálovics, Szántó, Horváth, Csordás, Gyulai, Farkas (Visnovics), Rajnai (Cserfő), Németh (Ganzer), Kálcsics (Simon), Szelei. Edző: Ifjovics Ferenc.

Tótszentmárton: Horváth - Sütő, Plánder, Kozári, Kovács Gy., Tislér, Kovács I. (Kotnyek), Grudics, Markek P., Markek D., Kőrösi. Edző: Visnovics László.

A győzelmet jobban akaró és kapu előtt határozottabb hazaiak megérdemelten nyertek. A Napred továbbra is hullámzó teljesítményt mutat a bajnokságban, a Kiskanizsa pedig megszerezte második győzelmét.

Gólszerzők: Gyulai, Kálcsics, illetve Kőrösi.

Jók: Szántó, Horváth, Kovács, Szelei, illetve Kozári, Kovács Gy.

Ifjúsági: Kiskanizsa - Tótszentmárton 6-0.

Miklósfa SE - Szepetnek SE 1-0 (0-0)

Miklósfa, 250 néző. Jv.: Kondákor P.

Miklósfa: Hovánszki - Tóth, Papp, Csepregi, Dezső, Zrinszki (Godina), Anger (Orbán), Verebélyi, Gerencsér, Auer (László), Németh (Jakab). Edző: Kiss István.

Szepetnek: Csáki - Szalai I., Farkas, Szalai J., Lenner, Kalinics, Balázs (Budai), Szabó, Nagy (Kékesi), Takács, Tóth. Edző: Iványi Lajos.

A dél-zalai rangadó nagy küzdelmet hozott, a hazaiak rászolgáltak a győzelemre.

Gólszerző: Orbán.

Jók: Papp (a mezőny legjobbja), Dezső, Anger, Gerencsér, illetve Csáki, Kalinics, Balázs.

Kiállítva: Verebélyi (Miklósfa, 90')

Ifjúsági: Miklósfa - Szepetnek 2-4.

Semjénháza SE - Zalaszentgróti VFC 1-5 (1-0)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Pujcsek.

Semjénháza: Lajkó - Nagy R., Németh G., Szabó, Kuzma, Mód, Takács (Stróber), Mulasics, Hegedüs, Tóth Z., Preksen. Játékos-edző: Csóka Zsolt.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Balogh Á. (Takács), Ódor, Fodor, Balogh Z., Páli, Kovács, Varsányi, Vasas, Tóh D. (Virágh), Komoróczi (Nagy K.). Edző: Rózsa László.

Rózsa László érkezése óta megtáltosodott a Zalaszentgrót, amely ismét egy ötöst vágott, mégpedig mindegyiket a II. félidőben.

Gólszerzők: Tóth Z., illetve Tóth Zs. (11-esből), Tóth D. (2, egyet 11-esből), Balogh Z., Páli.

Jók: Németh G., Szabó, Tóth Z., Kuzma, illetve az egész csapat.

Ifjúsági: Semjénháza - Zalaszentgrót 1-7.

Let's do It Technoroll TE - Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk SE 2-0 (1-0)

Teskánd, 250 néző. Jv.: Molnár A.

Teskánd: Fábián - Szabó, Palkó G., Pásztor, Szita, Lepár, Nyári (Horváth J.), Palkó T. (Vass), Simon, Koczor (Gerencsér), Horváth L. (Farkas). Edző: Kovács Imre.

Pókaszepetk: Juhász - Tibola, Pintyőke, Fenk (Füzi), Csik, László, Mondai (Varga), Száraz, Bertók, Csécs (Szekeres), Hemela. Edző: Németh Ferenc.

A teskándiak sokpasszos játéka nem ízlett a vendégeknek, Kovács Imre csapata begyűjtötte a 3 pontot - teljesen megérdemelten.

Gólszerzők: Horváth L., Simon.

Jók: Simon, Szita, Horváth L., Palkó T., illetve Pintyőke, Száraz.

Kiállítva: Pásztor (Teskánd, 65').

Ifjúsági: Teskánd - Pókaszepetk 1-2.

Gellénháza-Farkas Pálinka SE - Z.Becsali-Tungsram LSE 1-1 (1-0)

Gellénháza, néző. Jv.: Halász.

Gellénháza: Széplaki - Miklós (Bakos D.), Kónya M., Farkas T., Friss, dr. Matus, Farkas M., Balog, Szegleti (Bakos Cs.), Dávid (Varga Z.), Magyar. Edző: Németh Imre.

Z. Tungsram: Lepár (Balogh) - Szekeres, Bogdán (Szabó), Salamon, Erdélyi, Sárközi, Molnár, Domján, Lukács, Németh, Orbán (Farkas Á.). Játékos-edző: Lepár Attila.

A Tungsram múlt heti hazai zakója után Gellénházán összeszedett játékot produkált, rászolgált a döntetlenre.

Gólszerzők: Dávid, illetve Lukács.

Jók: Friss, dr. Matus, illetve az egész csapat.

Ifjúsági: Gellénháza - Z. Tungsram 5-2.

Lenti TE - Evo-Komplex-Egervári TE 2-1 (1-0)

Lenti, 150 néző. Jv.: Husz.

Lenti: Balogh - Lőrincz, Balla, Kondákor, Kancsal, Szalai (Kiss), Tóth, Czigány, Kosár, Pozsgai (Szekeres), Völgyi (Horváth). Edző: Hermán István.

Egervár: Varga Zs. - Csalló, Papp, Hajas, Cséve, Szente, Varga Sz. (Horváth), Pilisi, Bognár, Bencze, Dömötör. Játékos-edző: Bencze Péter.

Nagy iramú mérkőzésen a helyzeteit jól kihasználó hazai csapat megérdemelten nyert.

Gólszerzők: Völgyi, Kosár, illetve Bencze (11-esből).

Jók: Kosár, Czigány, Kondákor, Lőrincz, illetve az egész csapat.

Ifjúsági: Lenti - Egervár 13-0.

A videóéert nagy köszönet Horváth Istvánnak!

Egy vendégszurkoló készített videót egy vitatott (les)helyzetről a Lenti-Egervár meccsen. A játékvezető nem adta meg a gólt. Kommentelőink eldönthetik igaza volt-e? 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!