Foci

2013.06.19. 11:00

Sikeres volt a karosi taktika

A megyei labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában annak ellenére, hogy a képzeletbeli dobogón álló csapatok kikaptak, csak a harmadik helyen tanyázó Pókaszepetk csúszott vissza egy pozíciót, őket a feljövő Csesztreg előzte meg.

Bóbics László

- Jó meccs volt. Ahogy szoktuk mondani, egygólos találkozó - kezdte Fentős Pál, a Femat Csesztreg trénere. - A játék képe alapján lehetett volna akár fordítva is, de a helyzetekből ezúttal mi tudtunk egyet értékesíteni. Ilyen a futball. Ezzel a három ponttal közelebb kerültünk a szűk élbolyhoz. Az előző hetekben nekünk is voltak olyan meccseink, amikor sokat tettünk a sikerért, de nem jöttek össze a dolgok. Most igen.

A hazaiak csapatában az NB I-et is megjárt Bagó István fontos láncszem. Ezúttal nem tudott a kapuba találni, de gólképességére jellemző, hogy volt olyan szezon, amikor a Csesztreg színeiben 15 meccsen 26(!) gólt lőtt.

- Nagy csata volt, a lényeg, hogy nyertünk - mondta Bagó tanár úr, aki a diploma megszerzése után a helyi iskolában tanít, sőt, már büszke családapának is vallhatja magát. - Remélem a folytatásban is jól játszunk és én is újra egyre többször betalálok.

A szomszédvári rangadóhoz tartozik, hogy a bajnokságban a pályán első vereségüket elszenvedő lövőiek - gyakorlatilag két meccset vesztettek, a másikat a Zalaszentgrót ellen bukták el jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt - az öltözőben letépték a függönyt és a csapokat is megrongálták.

- A találkozó után nem jártam az öltözőben - kezdte Ostrom János, a Zalalövő edzője. - Vasárnap a Teskánd- Pókaszepetk találkozón hallottam az esetről. Megkérdezem a fiúkat, és ha ez igaz, büntetés lesz a vége. A pályán a két csapat nagy küzdelmet vívott, döntetlen szagú volt a meccs. Sajnos elvesztettük. A kiállításnál nem a hazaiakra voltunk mérgesek, hanem a játékvezetésre, mert szerintünk Kósik valóban szabálytalankodott, de szándékos ütésről szó sem volt.

A Teskánd-Pókaszepetk találkozó is izgalmas volt. Ha másért nem, a visszavágó miatt. A hazaiak a tavasszal a szepetkiektől hazai pályán elszenvedett vereség miatt nem lettek bajnokok. Most visszavágtak, 2-0-ra nyertek, úgy, hogy 25 percig emberhátrányban játszottak.

- Azt hiszem, megérdemelten győztünk - fogalmazott a találkozó után Fábián István, a teskándiak elnöke. - Nagy energiákat mozgattunk meg, és fontos pontokat gyűjtöttük egy jól és szervezetten futballozó Szepetk ellen.

A forduló legmeglepőbb eredménye Andráshidán született. A vendég Zalakaros 3-1-re győzött.

A hazaiak szinte végigtámadták a találkozót, de a rutinos vendégek tanultak a tavalyi vereségből. Ezúttal fegyelmezetten védekeztek, lezárták a széleket és kevés lehetőséget adtak arra, hogy az átlagosnál gyorsabb hazai támadók és a lendületből érkező középpályások réseket találjanak a kapujuk előtt. Ügyesen kontráztak, és a kínálkozó lehetőségeket jó arányban értékesítették. Harcz Lajos együttese ismét bizonyította, hogy a viszonylag szűk játékoskerettel rendelkező gárda képes meglepő eredményeket elérni.

- A megyei bajnokság I. osztályában jelenleg az Andráshidának van a legjobb csapata - jelentette ki Harcz Lajos, a karosiak szakvezetője. - Készültünk Dobos Sándor gárdájából, s végre sikerült jól alkalmaznunk a taktikát. Már 2-0-ra vezettünk, s a második félidőben látszott a hazaiakon, hogy egyre görcsösebbek. Helyzeteik így is voltak, de a szerencsével sem álltunk hadilábon és sikerült hoznunk a meccset. A hét végén újabb izgalmas csata vár ránk. A Teskánd alakulatát fogadjuk. Nagy kérdés, hogy lesz-e 11 egészséges felnőtt játékosunk. Mostanában az a legnagyobb gondunk, hogy nagyon vékony a keretünk. Remélhetőleg a 3 sérültből most már tud valaki játszani.

A Kiskanizsai Sáskák egyre jobban kezdik felvenni a megyei első osztály tempóját, és rendkívül értékes győzelmet könyvelhettek ela hét végén. A jó erőkbőlálló, de az ősszel nagyon hullámzó teljesítményt nyújtó Tótszentmárton ellen nyertek.

Az új tréner, Rózsa László irányításával a Zalaszentgrót ismét magára talált. Jól kezdték a bajnokságot, majd botladoztak, de az edzőcsere után ismét jó formában futballoznak. Vasárnap Semjénházán nyertek 5-1-re. Sikerükkel újra a középmezőny elején tanyáznak.

A Lenti TE küzdelmes találkozón 2-1-re legyőzte az egységes Egervárt és próbálja tartani a lépést a mezőnnyel. A gellénháziak otthon 1-1-et értek el a Tungsram ellen, de ennek ellenére ők is sokat tesznek azért, hogy szoros legyen a dobogós helyekért zajló csata.

A másodosztályban Északon a helyzet mondhatjuk, változatlan, a Cserszegtomaj remekel, most az FC Keszthelyt győzte le. Délen a Gutorfölde hazai veresége volt a legnagyobb meglepetés, a zalakomáriak jó játékkal elvitték a három pontot.

A másodosztályban Északon a helyzet mondhatjuk, változatlan, a Cserszegtomaj remekel, most az FC Keszthelyt győzte le. Délen a Gutorfölde hazai veresége volt a legnagyobb meglepetés, a zalakomáriak jó játékkal elvitték a három pontot.

Remélhetőleg Zoli a győztes

Zalaapátiban jótékony célú mérkőzést játszottak. A Nagykapornak elleni bajnoki meccs belépőjegyeinek árát egy beteg játékostársuk gyógykezelésére ajánlották fel. A kapornakiak is sportszerűek voltak, ők is megvették a tiketteket. Szép számmal érkeztek szurkolók az összecsapásra. A bajnoki mérkőzés 1-1-es döntetlent hozott. Azt reméljük, ennek a találkozónak játékostársunk, Koller Zoli lesz majd a győztese. Mindenkinek köszönjük a segítséget! - így Ódor Richárd, a ZSE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!