Foci

2013.06.19. 12:26

Labdarúgás: szoros az élmezőny

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokságban a 23. fordulót játszották. Az I. osztályban és a második vonal északi csoportjának élmezőnyében is igen szoros az élboly. Így kiélezett küzdelem várható a folytatásban.

Bóbics László

Az első osztály éllovasa, a Zalalövő gól nélküli döntetlent játszott hazai környezetben a Lenti TE együttesével. Mondhatjuk azt is, botlottak a lövőiek. Igaz a vendégek fegyelmezetten és ügyesen játszottak, de több ordító lehetőséget hagytak kihasználatlanul a vendéglátók. Két alkalommal is kicselezték már a kapust is, ám ki tudja miért, nagy gólt akartak lőni, így a kaput sem találták el. Az LTE dicséretére legyen mondva, az utolsó pillanatig nagyon küzdöttek. A remivel a ZTK megnehezítette saját dolgát, mert ha higgadtabbak és nyernek, négy pont előnyük lehetne. Ettől kezdve viszont már nagyon éles a helyzet, mert többek közt játszanak még az élcsapatok közül a Csesztreggel és az Andráshidával is. Az viszont tény, saját kezükben van a döntés - ők vezetnek -, ha a folytatásban nem botlanak, nagy bravúrt könyvelhetnek el.


Zalaszentgróton is rangadót láthattak a nézők. Az Andráshida volt a vendég az 1-1-re végződött találkozón. Az eredmény igazságosnak mondható. A Hida bátran kezdett, de kontráknál a gyors Tóth Danit nehezen tudták tartani a vendégek. Így született a 11-es, és a hazai vezetés is. Nyílt volt a találkozó, megyei szinten kifejezetten jónak mondható, izgalmas és színvonalas. Az egyenlítésnél meglehetősen furcsa gólt kaptak a hazaiak. Egy bal oldali szögletnél a gróti védők elfelejtették védeni a kapusukat, a vendégek szinte a gólvonalra helyezkedtek. Az addig remekül védő, Tóth Zsolt végül a saját kapujába ütötte a labdát. Tanulságos jelenet volt. Lehet a hálóőrt hibáztatni, de másoknak is volt ebben sara. A vendégek jól éltek a szabályok adta lehetőségekkel. Az utóbbi időben elég sokszor kapnak kritikát a játékvezetők - tegyük hozzá gyakran joggal. Ezúttal meg kell említeni, hogy Deutsch Szabolcs és partjelzői remekül oldották meg feladatukat. A küzdelmes rangadón határozottan, nem mérlegelgetve, a szabályok szellemében kiválóan tették a dolgukat.

A délvidéki Szepetnek-Semjénháza rangadón döntetlen körüli eredményt tippeltünk, de a hazaiak alaposan ránkcáfoltak. Ötletes támadójátékkal, simán 5-1-re kiütötték a vendégeket. Ezzel a sikerrel már a 8. helyen tanyázik Iványi Lajos gárdája. Az ősszel rendre panaszkodtak, nincs góllövőjük. Igazuk volt, a télen célirányosan igazoltak és a tavasszal ugrásszerűen javult a teljesítményük. Sikereikkel egyre jobban előbbre lopakodnak a tabellán.


DÉLEN REMEKEL A GUTORFÖLDE
A második vonalban, északon a Páterdomb és a Cserszegtomaj fut versenyt az aranyért. Ezúttal mind a ketten nyertek így minimális – egy pont – maradt a különbség. Délen a Gutorfölde minden várakozást felülmúló produkcióval rukkol elő. Varga Róbert együttese az előző években is meg-megvillant, az élre álltak, de most hétről hétre egységesen, jól futballoznak. Ezzel a szerepléssel nagyon jó esélyük van arra, hogy dél bajnoka legyenek.



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!