Foci

2013.06.19. 08:06

A hetedik a legcsillogóbb: bajnok az Andráshida (képgalériákkal)

A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a Kentaur Andráshida együttese szerezte meg a bajnoki címet. Az ASC együttese ritkaságszámba menő tavaszt produkált, 15 találkozójukból 13-at megnyertek, kettő pedig döntetlenül végződött.

Bóbics László

- Úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy tudtuk, legalább 7-8 közel azonos tudású gárda küzd a végső helyezésekért - jelentette ki Dobos Sándor, a csapat sikeredzője. - Az első három hely valamelyikét terveztük. Mivel Andráshidáról nyolcszáz éve volt az első írásos emlék, a jubileumot titkon arannyal szerettük volna ünnepelni, amely sikerült. A vártnál sokkal rosszabbul kezdtünk, a  tavaly tavaszi csapatból néhányan távoztak, több fiatal érkezett, váratlan sérülések is megzavartak bennünket, többnyire 3-4 rutinos emberünk hiányzott, így csak a 8. helyen teleltünk. 

- Jött egy ritkaságszámba menő tavasz.

- Jól sikerült a felkészülésünk. Mindig megpróbáltunk úgy edzeni, hogy a képzés és a nevelés megfelelő hangsúlyt kapjon, és mindemellett a motiváltság is. Főleg azért,mert sok a fiatal játékos. Gyakran elmondtam a fiúknak, hogy úgy készüljünk, hogy a tavaszi 4-5 utolsó mérkőzésünkön esély legyen a dobogó megszerzésére. Ezért nekünk szinte valamennyi találkozó életünk meccse volt, mert óriási, 11 pontos hátrányból  jöttünk fel.


- Mikor érezte először, hogy van remény az éremre?

- Amikor a tavasz folyamán az első 4-5 körben remekeltünk, akkor felére csökkent a hátrányunk. Ez optimistává tett valamennyiünket, s itt volt a lélektani fordulópont. Ettől kezdve, ha lehet,  még nagyobb elszántsággal küzdöttünk. A mi csapatunk három pillérre épül; vannak a rutinos, tapasztalt játékosok, a helyi saját nevelésű fiatalok, akik rengeteget tanulhatnak az idősebbektől játékban és emberi tartásban is. A harmadik pillér az oldalági igazolás, ide értem a ZTE-től igazolt focistákat is. Megpróbáltunk rendszeresen,  következetesen egymásra épülve dolgozni, és igazi közösséget kialakítani. Azt hiszem, ez sikerült. Különösen a fiatalok léptek nagyot előre. Ez a tavasz során látszott, mert akkor már sokkal több jó döntést hoztak éles helyzetekben.

- Kikkel volt elégedett?

- Az egész csapattal. Az öltözőben nagyon jól tudják a fiúk a sorrendet, de a mi számunkra mindig az a fontos, hogy amikor valahol megjelenünk, az egységben, összetartásban legyünk nagyon jók. Szakmailag azt hiszem sokat dolgoztunk, s ha ehhez kellő emberi tartásunk is van, akkor ez olyan eredményt hozhat, mint a tavaszunk. Egy ilyen produkció pedig többnyire sikerrel jár, nekünk most ez a nagy menetelés aranyat ért.
 
Kugler László, a klub első embere azzal kezdte: ez volt a klub hetedik bajnoki címe a megyei bajnokságban. 

- Ez az arany nagyon fontos volt számunkra  jelentette ki. Különleges az idei esztendő Andráshida életében, mert 1211-ből származik az első írásos emlék a településről. Nagyon büszke vagyok, hogy a 800 éves jubileumot sikerült bajnoki címmel emlékezetessé tennünk. Egyik legértékesebb aranyunkat nyertük, olyat, amit a szezon különböző időszakaiban már legalább három csapat lélekben zsebre tett. Az éremnek viszont nem a zsebben, hanem a nyakban van a helye, s ezt a nagy örömöt egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokságban a mi játékosaink érdemelték ki. Az döntötte el a bajnoki cím sorsát, hogy mi tudtunk nyomás alatt a legeredményesebben játszani. Az volt a kérdés, ki tudja pszichikailag elviselni az üldöző vagy az üldözött szerepét. Nekünk annyi előnyünk volt ebben a lélektani háborúban, hogy a mi játékosaink és tapasztalt edzőnk, Dobos Sándor számos ilyen helyzetet átélt már. A Hida skalpja egy ideje már sokat ér, ezért ellenünk mindenki szinte BL-döntőt játszik, így megedződtünk. Ezért a meccseken nem csodálkozunk, hogy az ellenfél is nagyon küzd. Ez ad egy speciális edzettséget, s ezt kamatoztatni tudtuk. Megtiszteltetésnek vesszük, hogy a csapatok ellenünk óriási erőket mozgósítva futballoznak, mert az ASC-től való pontszerzés az átlagosnál többet ér. A mi esetünkben kiegyensúlyozott klubról van szó, helyén van az utánpótlás, kiemelném Bita József és Kirschner Béla edzőket és a felnőtt csapatot is. Folyamatosan bővül a létszámunk, így a létszámot alapul véve a város és a megye egyik legnagyobb sportklubjává nőttük ki magunkat.


Stabil háttér áll mögötük
Kugler László külön szólt arról is: van egy elkötelezett szponzori körük és egy ugyanilyen megszállott aktivista magjuk, akik a munkájukkal nagyon sokat segítenek. Külön kiemelte a Májer Tamás által szerkesztett honlapukat, ami ezen a szinten egyedülálló. A létesítményük pedig olyan helyzetben van, hogy évről évre nemzetközi mérkőzéseket is rendezhetnek. Éppen ezért a  sikereik mellett büszkék lehetnek arra is, hogy jeles vendégeket is fogadhatnak Andráshidán.Csapatfotózás Andráshidán

Gelse Termál SE - Kentaur ASC 1-7 (1-3) - Képek itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik