Foci

2013.04.25. 14:11

Lewandowski kiütötte a Real Madridot

Nyugodtan fogalmazhatunk úgy: a német labdarúgó csapatok alaposan ellátták a spanyolok baját. A Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai párosításában a Borussia Dortmund 4-1-re múlta felül a spanyol bajnokság címvédőjét, a Real Madridot.

Az elcsépelt fordulat szerint lehetne azzal  is élni: Robert Lewandowski-Real Madrid 4-1. A lengyel támadó egymaga mattolta négyszer a spanyolok hátsó alakzatát, de ehhez a győzelemhez a nyáron a Bayern Münchenhez távozó Mario Götze legalább annyira hozzátette a magáét, mint a kapus Roman Weidenfeller. No, meg a madridiak középső alakzata, amely igencsak súlytalannak tűnt a találkozó során.

Egy lengyel, aki a németeknél írt történelmet, illetve meghódította Németországot... Maradjunk annyiban, ez azért kissé bizarr megfogalmazásnak tűnik, de négy gólt egy labdarúgó nem nagyon szokott rugdosni a  sportág királykategóriájában a királyi klub képviselőinek.

Robert Lewandowski. Fotó: Europress Fotóügynökség

Az este hőse, Lewandowski roppant szűkszavú volt a találkozó után, talán még ő maga is emésztgette magában a történteket: - Még csupán a feladat első részét tudtuk le - fogalmazott, majd gyakorlatilag el is merült gondolataiban és tovább is sietett.

Mats Hummels, aki a vendégek góljánál nem kicsit hibázott, hálálkodott is csapattársainak bőszen: - Úgy vélem, a srácok óriási dolgot vittek véghez, remek játékot produkáltak. De azt is tudjuk, hogy mi vár minket Madridban - fogalmazott a 24 esztendős középső védő, majd hozzátette: - Az este mintha egy orkán söpört volna végig a Signal Iduna Parkon.

José Mourinho, a Real Madrid trénere már a találkozó előtt is kedélyesen váltott néhány mondatot Jürgen Klopp kollégájával, amiből arra  lehetett következtetni, hogy a német azon ritka szakemberek közé tartozik, akiknek munkáját a portugál respektálja. Nos, ez a találkozó utáni nyilatkozatában is visszaköszönt: - Ez valóban egy nagy győzelem volt a Borussai részéről, el kell ismerni, a jobbik csapat nyert - gratulált Special One a házigazdáknak. - Maga a végeredmény talán picit túlzó és egyszerűen nem is értem, hogy mi történt a második félidőben. A gólokat nagy hibák előzték meg, emellett azonban a Dortmund erősebb, agresszívabb futballal rukkolt elő. Úgy gondolom, reményünk még így is van, de ahhoz roppant jó játékra lesz szükségünk a visszavágón.

Bajnokok Ligája elődöntő, első mérkőzés: Borussia DortmundReal Madrid 4-1. G.: Lewandowski (8., 50., 55., 67.), illetve C. Ronaldo (43.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!