Foci

2012.08.05. 18:49

A szép gólok meccse

Zalaegerszeg – Magabiztosan, fölényben futballozva nyert szombaton felkészülési mérkőzésen a ZTE FC labdarúgócsapata, azonban a nézők leginkább az új szerzeményekre voltak kíváncsiak és a Nagyatád elleni találkozón velük is találkozhattak a drukkerek.

Kerkai Attila

ZTE FC–Nagyatád 4-1 (3-0) Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Kiss N. ZTE FC: Vlaszák (Penksa) – Kocsárdi, Budovinszky (Nánási), Kovács G., Hajdu – Horváth L. Simonfalvi), Szalai (Mavolo) – Balázs Zs., Grbic, Máté – Dzafic (Krajczár). Gólszerzők: Grbic (2), Hajdu, Máté, illetve V. Nikolic. Mint ismert, elmaradt a ZTE FC péntekre terevezett, a török Mersi Spor elleni felkészülési mérkőzése. A „sztorinak” már nincs újabb fejleménye, a törökök – nem túl sportszerűen – elálltak a játéktól, így viszont a hét végére csak egy edzőmérkőzés jutott az egerszegi csapatnak.



A szombati, Nagyatád elleni találkozón viszont Presisinger Sándor vezetőedző jobbnak látta, ha nem szerepelteti a teljes állományt, és úgy döntött: a megfelelő terhelés érdekében többen csak edzettek délelőtt, főleg azok, akik kisebb sérüléssel bajlódnak, vagy éppenséggel jobbnak látták, ha ők (Darko Pavicevic, Kocsis Adrián, Jasarevic Mahir, Juhász Dániel, Ante Milas és Pál Dávid) frissítő munkát végeznek. Az ellenfél soraiban pedig egy egerszegi játékos is készülődött, ugyanis a fiatal kapust, Vörös Ákost a kék-fehérek fél évre kölcsönadták a somogyi alakulatnak. Ami a játékot illeti, a nagy meleg alaposan rányomta a bélyegét a találkozóra. Nem mintha „totyogósra” vették volna a felek, de azért az érezhető volt, hogy ebben a hőségben képtelenség a maximumot nyújtani. A viszonylagos hűvösben helyet foglaló nézők közül azért volt, aki nagyobb iramot várt volna el, s véleményének hangot is adott, bár összességében azért mozgalmasra sikeredett a találkozó.

A ZTE FC végig fölényben futballozott és az első félidőben egy szép Hajdu-emelés, majd Grbic pontosan meglőtt távoli lövése, majd Máté fejese után már 3-0-ra vezettek a hazaiak. Fordulás után is hasonló koreográfia szerint zajlottak az események, láthattunk szép akciókat, de a befejezéssel akadtak gondok. Mígnem a zalaiak szlovén igazolása, Denis Grbic újabb szép góllal növelte az előnyt, hogy aztán hasonlóképp szépítsen a Nagyatád: Nikolics Vukán jó 20 méterről pazar gólt lőtt, amit csak nézni tudott az időközben kapuba állt és szintén új ember, a szlovák Pavol Penksa. A mérkőzés tehát 4-1-es ZTE-sikerrel ért véget, leginkább Hajdu Norbert és a már említett Denis Grbic teljesítménye az, ami mindenképpen kiemelendő. Közben az is eldőlt, hogy a ZTE FC valóban megmérkőzik Malajzia válogatottjával, méghozzá augusztus 11-én (18.00), az Oberwart melletti, Stubenben. Csak nehogy úgy járjon, mint a törökökkel, de remélhetőleg ez most már nem fordul elő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!