Foci

2011.09.13. 18:28

Labdarúgás: van mit csiszolni

Labdarúgásunk harmadik vonalában mind a három zalai együttes a Bakony-csoportban szerepel. A legutóbbi fordulóban a Hévíz Balatonfüreden, a ZTE FC II pedig Badacsonytomaj ellen nyert, az NTE 1866 viszont vereséget szenvedett a jó erőkből álló Csákvártól.

Bóbics László

– A bajnokság egyik legjobb csapatát sikerült otthonában 2-1-re megvernünk – jelentette ki Damina László, a hévíziek trénere, amikor a hét végi fordulóra tekintett vissza. – A nálunk is játszott Marosvölgyin kívül több olyan futballistát igazoltak a fürediek, akik magasabb osztályban is bizonyítottak már. Abban nem vagyok biztos, hogy fel akarnak jutni az NB II-be, de ha együtt marad ez a gárda, akkor komolyan kell velük számolni. Képességeik alapján ott lehet a helyük a dobogón. Mi jól és fegyelmezetten játszottunk. Megpróbáltuk minél jobban lezárni előttük a területeket, és a párharcokra is nagyon odafigyeltünk, hiszen képzett játékosokkal kellett szembenéznünk.

Az egerszegiek az elmúlt fordulókban meglehetősen gyengén teljesítettek, most viszont a ZTE FC II. 7-0-ra nyert a Badacsonytomaj ellen.

– A mi helyzetünkben minden győzelem fontos, kezdte Preisinger Sándor, a kék-fehérek trénere. – A siker ízét végre megérezte a gárda, s remélhetőleg a folytatásban ez erőt ad ahhoz, hogy még többet és még hatékonyabban dolgozzunk. Az elmúlt időszakban is számos olyan gyakorlatot végeztünk, amely a képességfejlesztés területén rendkívül fontos. Miután siker követte erőfeszítéseinket, szinte biztos, hogy mindenki még jobban odafigyel majd a feladatára. Hangsúlyozom, nem arról beszélünk, hogy most már minden rendben van, hanem inkább úgy próbáljuk meg helyén kezelni a dolgokat, hogy hangsúlyozzuk: rátaláltunk a jó irányra.


Az NTE 1886-Horváth MÉH az újonc Csákvár együttesét fogadta és hazai pályán 3-1-re kikapott. A kép csalóka: az újoncot a csoport legjobb csapatai közt tartják számon.

– Ha olyan teljesítményt nyújtottunk volna, mint a Haladás II. ellen, vagy ha a tudásunk legalább 70–80 százalékát nyújtjuk akkor akár döntetlen is lehetett volna a meccs – kezdte Koller Zoltán, a dél-zalaiak szakvezetője. – A tapasztalt vendégek nagyszerűen használták ki apróbb hibáinkat és ezzel tulajdonképpen el is döntötték a meccset. Próbálkoztunk, tisztességgel tettük a dolgunkat, ám ez ezen a találkozón kevésnek bizonyult. Annak ellenére, hogy ódákat zengnek az újoncról, csak magunknak köszönhetjük a vereséget. Olyan bakikkal „színesítettük” a játékunkat amelyek az utóbbi időben nem voltak jellemzők ránk. Jelenleg a középmezőnyben tanyázunk, ami reálisnak tűnik, de ha a már említett Vas megyeiek elleni találkozóhoz hasonlót produkálunk, akkor szinte bárkit meg tudunk izzasztani ebben a mezőnyben. Vagyis, ha odafigyelünk és összeszedetten futballozunk, képesek vagyunk az előbbre lépésre is. 


RANGADÓ
A Hévíz együttese az idei szezonban még nem játszott hazai környezetben, hiszen a pályáját feljújították. Szombaton viszont mindjárt rangadó következik, hiszen a ZTE FC II. együttese lesz a fürdővárosiak vendége. A mérkőzés szerves részét képezi majd Zala Megye Sportnapjának, így a szervezők reményei szerint az ingyenesen megtekinthető találkozó sok nézőt vonz.Sport: futball rovat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!