Foci

2011.09.29. 09:12

Az országban is 1. számú

Nagykanizsa 1. számú Postájának csapata nyerte a budapesti Bozsik-stadionban megrendezett 3. Posta Biztosító országos kispályás labdarúgótornát.

Benedek Bálint

A fővárosi erőpróbának voltak előzményei, régiós selejtezők, melyekről 15 csapat jutott be a fináléba. Zalából egyedül a nagykanizsai 1. számú Posta indult a sorozaton, s a pápai selejtezőt megnyerve lépett tovább.


A Bozsik-stadionban 16 csapat - a mezőny a címvédővel lett teljes - négyes csoportokban kezdte a vetélkedést, s a dél-zalaiak kezdésként Szombathely, Gödöllő és Jánosháza gárdáját is legyőzték. A negyeddöntő volt a legnehezebb meccsük, a Pécs ellen 2-2 után büntetőkkel (3-2) kerekedtek fölül. A döntőbe jutásért lényegesen könnyebben (3-1) verték meg a hódmezővásárhelyi kézbesítőket, majd - ahogy arra számítani lehetett - az aranyéremért a korábbi bajnok Ózd-Putnok közös csapattal kellett megmérkőzniük. A végig szoros és kiegyenlített küzdelmet az utolsó percben a fiatal Kisharmadás Gábor hatalmas fejesgólja döntötte el (2-1). Ő egyébként a gárda legmagasabban jegyzett labdarúgója: az NB III-as NTE 1866-Horváth MÉH-ben játszik.- Minden évben szerepeltünk a tornán, de eddig az aranyérem közelébe sem kerültünk, így nagyon boldogok vagyunk - fogalmazott Dervalics Attila csapatvezető. - A postásaink többsége a megyei I. osztályban kergeti a labdát, de vannak köztünk műkedvelők is. Csapatunk mindig is a küzdeni tudásáról volt nevezetes, s örülünk, hogy ezt most az egész országnak megmutathattuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!