Foci

2011.08.15. 16:42

Kettővel kevesebb a csapat a megyei III-ban

A labdarúgó megyei bajnokság III. osztályában is elkezdődik az új szezon az ünnepi hét végén.

Varga Andor


A nagypályás futball „legalsó házában” Zalában idén is lesznek változások. A legfontosabb, hogy nem öt, hanem hat csoportban versengnek majd a csapatok. A „szaporulatról Józsi Györgyöt, a labdarúgó szövetség zalai igazgatóját kérdeztük.

- Annyi történt, hogy a déli csoportot kétfelé osztottuk - mesélte ő. - Ugye a megyei harmadosztály az a szint, ahol a csapatoknak nem kötelező tartalékgárdát működtetniük, mi pedig azon vagyunk, hogy a második együttessel rendelkező, illetve anélküli klubokat azonos mezőnybe rendezzük. A hat csoport közül az északiban és a dél I-esben lesz tartalék-bajnokság is. Avagy úgy is lefordítható: az új szezonban hattal kevesebb tartalék csapat versenyez majd Zalában. De a csapatlétszám amúgy is csökkent: az északi és a keleti csoportban 16-16 gárda vetélkedik majd, a középsőben és a dél II-esben 12-12 csapat lesz, míg nyugaton 10, a dél I-esben pedig hat gárda indul – ez összesen 72. Egy évvel ezelőtt ugyanakkor még 74 együttes készülődött a rajtra.

Józsi György elmondta még: a dél I-es csoportban négy kört rendeznek, tehát egy csapatra a szűk mezőny ellenére is jut húsz találkozó. Előfordulhat, hogy a nyugati mezőnyben három kör lesz, ám még nincs döntés, a dolog a csapatokon múlik.

Ezek is érdekelhetik