Foci

2011.08.13. 06:05

A Haladás-ZTE nyugati rangadón nem számít a papírforma

A labdarúgó NB I hétvégi, ötödik fordulójának egyik slágermeccse a Haladás- ZTE összecsapás lesz. Ez attól függetlenül igaz, hogy a szezonban eddig mindkét gárda a vártnál gyengébben szerepel: szombaton 19 órától igazi presztízscsata várható a vasi megyeszékhelyen.

Bóbics László

Ez az a találkozó ahol nem számít a papírforma: a két szomszédvár mindig késhegyre menő csatát vív, amit ma este is a pillanatnyi forma, a győzni akarás, és akár a szerencse dönthet el.

- A kedvezőtlen rajt ellenére bizakodunk - jelentette ki Csank János, a ZTE FC vezetőedzője. - A Haladás ellen mindig nagy csatát vív a csapat, a két szomszédvár régóta nagy erőket mozgósít egy-egy bajnoki találkozóra. A vasiak sem állnak nálunk lényegesen jobban, nekik viszont már megvan az első pontjuk. Azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljunk meg nyugodtan játszani, mert az ilyen találkozókon a fegyelmezettség és a higgadtság aranyat ér. Az utóbbi hetek nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Látni kell azt is, hogy sikercsapatokkal játszottunk: a DVTK, a Debrecen, a Pécs és a Honvéd is menetel a bajnokság e szakaszában. Nekünk sok a sérültünk, s ahogy ilyenkor lenni szokott, semmi sem jön össze. Pécsen kaptunk egy olyan 11-est, ami szerintem nem volt jogos, a Honvéd ellen pedig az elején kihagytunk két nagy ziccert, majd a bíró nem adott meg nekünk egy büntetőt. Magyarázkodásnak tűnhet, de az ilyen apróságok döntő tényezőkké lépnek elő, amikor egy csapat rossz passzban van. És sok év tapasztalata alapján azt is mondhatom: velejárói az ilyen nehéz időszakoknak.


Nem vitás, változásra van szükség, és a várható kezdőcsapat elején mindjárt van is egy: a kapuban Vlaszák Gézát Safet Jahic váltja.

- Az utóbbi hetekben sok gólt kaptunk, és nem azért, mert Vlaszák elfelejtett védeni, de úgy érzem, új impulzusokra van szükség - indokolt a vezetőedző. - Azt sem mondom, hogy csak a védelemmel van gond, mert a csapatvédekezésünk nem működött igazán. Nem értem, hogy profi játékosok egy-egy rossz megoldás után miért bizonytalanodnak azonnal el. Itt van Kamber esete: kiváló játékos, de az átigazolási időszakok környékén időről időre megzavarodik, és olyan dolgokat vállal fel a pályán, ami nem az ő feladata. Pár meccs után eddig még mindig lehiggadt és újra nagyszerű játékkal segítette a csapatot, remélem így lesz most is. A többiektől is hiába kérem, hogy ne vállaljanak kockázatot, járassák nyugodtan a labdát és gyűjtsék az önbizalmat, hogy az adódó lehetőségeknél már legyen bátorságunk. A Haladás meccs nagy valószínűséggel sok nézőt vonz, ez a jó versenyző típusú labdarúgóknak plusz motiváció. Remélem, ilyen játékos nálunk van több.

A szakmai vezetés továbbra sem számíthat a műtét után lábadozó Darko Pavicevicre, a bokaszalag-szakadást szenvedett Varga Róbertre, a talpcsonttörés után gyógyulgató Ivan Delicre és a legújabb sérült, rúgást kapott Sherif Sadekre. Milan Bogunovic ugyanakkor már edz, és a kispadra talán le tud ülni.

A ZTE várható összeállítása: Jahic - Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő, Turcsik - Horváth A., Kamber, Hervas, Balázs Zs. - Bujor, Turkovs.


VASÁRNAP DEBRECENBEN A VIDI
A szezon egyik legnagyobb rangadóját ígéri a hazai labdarúgó élvonal hétvégi, 5. fordulója, melyben vasárnap 16 órakor (tv: m1) az éllovas Debrecen a bajnoki címvédő Videotont fogadja. A hajdúsági gárda, az elmúlt időszak legeredményesebb magyar klubcsapata a csalódást keltő tavalyi szereplés után manapság Kondás Elemér irányításával régi önmagát idézi, a szezonban négy meccs után hibátlan; a fehérvári rivális pedig a két héttel ezelőtti kaposvári botlás után a masszív Diósgyőr legyőzésével hangolt a rangadóra. A hazai csapatból eltiltás miatt hiányzik majd Coulibaly. A forduló további programja, szombat: Győr–Vasas (tv: Sport1), Pécs–Kecskemét (19), Diósgyőr–Pápa (19), Paks–Siófok (19), Honvéd–Ferencváros (20, tv: Sport1). Vasárnap: Kaposvár–Újpest (18, tv: Sport2).Sport: futball rovat

Ezek is érdekelhetik