Foci

2011.05.04. 08:30

Az Egervár idegenben ütötte ki a Lentit! (frissítve a meccs összefoglalójával!)

Remek mérkőzést játszott a listavezető Teskánd a Miklósfával, az Andráshida folytatja tavaszi menetelését, a Zalakaros magabiztosan győzött Semjénházán. A legnagyobb meglepetés egyértelműen a Lenti kiütéses veresége, az Egervár gyakorlatilag lelépte az egyik legnagyobb bajnokaspriánst. Az összefoglaló folyamatosan bővül videókkal, képgalériákkal!

Urbanics Pál

Let's do it Technoroll TE - Miklósfa SE 2-2 (1-2)

Teskánd 80 néző. Jv.: Siket.

Teskánd: Fábián - Palkó G., Németh P., Szabó A. (Gerencsér), Pásztor, Lepár, Nagy S., Simon, Szabó B. (Nyári), Horváth L. (Palkó T.), Koczor. Edző: Kovács Imre.

Miklósfa: Freischmid - Tóth, Papp, Csepregi, Gerencsér, Verebélyi, Orbán, Matyók, László, Jakab (Spolár), Németh (Horváth S.). Edző: Kiss István.

Borús időben kezdődött a listavezető Teskánd és az előző fordulóban 8 góllal diadalmaskodó Miklósfa küzdelme. Mindkét csapat számára fontos volt a meccs, hiszen a Teskánd szeretne minél jobban ellépni üldözőitől, míg a Miklósfa a kiesőhelyről akar elkerülni. A hazaiak próbálták ráerőszakolni akaratukat a dél-zalaiakra, akiknek azonban volt pár keresetlen szavuk ehhez, igaz, ha Freischmid nem véd elképesztő bravúrral már rögtön a mérkőzés elején, akkor egy hazai szabadrúgás elég gyorsan utat talált volna a kapujába. Az első negyedóra után éledeztek a vendégek, akik ekkor már nemcsak védekeztek, hanem ügyes támadásokat is bemutattak. Egyszer Fábiánnak kellett elképesztő bravúrral védeni, majd pedig gólt is szerzett vendéggárda, azonban Németh találatát nem adta meg a játékvezető les címén. Ahogy lenni szokott, a helyzetekre góllal válaszolt a Teskánd, Simon a 32. percben a jobb felsőbe vágott egy a kapusról kipattanó labdát, ezzel előnybe kerültek a hazaiak. Örömük azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a 38. percben Orbán maradt egyedül a teskándiak 16-osán belül és egy jobb oldali beívelés után szépen fejelt a hálóba: 1-1. Az igazi hidegzuhany csak ezután érte a Teskándot, hiszen egy előrevágott labda után Matyók három emberen hámozta át magát, majd laposan kilőtte a jobb alsó sarkot, így meglepetésre a 15. helyezett Miklósfa vonulhatott előnnyel pihenőre. A második játékrészben nagyon akart a Teskánd, sorra alakították ki a jól tömörülő Miklósfa kapuja előtt a helyzeteket, ám ezeket rendre ki is hagyták, vagy Freischmid kapus állította megoldhatatlan feladat elé a hazai támadókat.

Az 54. percben mégis megzörrent a vendégháló, hiszen egy jobb oldalon futó akció után Koczor éles szögből gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot. Mestermunka volt a találat, de azt eddig is tudtuk, hogy Koczor Szilárd megyei szinten átlagon felüli képességekkel rendelkezik. Az egyenlítő gól után volt még egy óriási helyzete a vendégeknek, de Németh kihagyta a kihagyhatatlant. Az utolsó 15 perc csak a hazaiakról szólt, itt már nemegyszer a szerencse sem állt mellettük, hiszen két esetben is a kapufa mentett. Összességében színvonalas mérkőzést játszottak a felek. Egy dolog érthetetlen e sorok írójának: aki az előző fordulóban 8-at vág, illetve a mostaniban teljesen egyenrangú ellenfele a listavezetőnek, az hogy állhat csak  a 15. helyen a bajnokságban? A mérkőzés játékvezetője, Siket László magabiztosan, jól vezette a találkozót, meccseldöntő hibája nem volt, bár némelyik leshelyzetnél fölülbírálhatta volna partjelzőjét...

Gólszerzők: Simon, Koczor, illetve Orbán, Matyók.

Jók: Palkó G., Koczor, Simon, illetve mindenki.

Ifjúsági: Teskánd - Miklósfa 1-1.

Semjénháza SE - Gránit Gyógyfürdő SE 0-2 (0-0)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Vizi.

Semjénháza: Lajkó - Kuzma, Németh I., Csóka, Németh G., Stróber, Preksen, Nagy R., Hegedűs, Pázmándi, Mátyás. Edző: Stróber Attila.

Zalakakros: Munkácsi - Kolperger, Majtán T., Hollender, Majtán G., Szollár, László, Nagy R. (Beke), Vincze (Szabó), Pécsi, Szalai. Edző: Harcz Lajos.

A tartalékos hazaiak ellen megérdemelten győzött a Zalakaros, megerősítve helyét ezzel az élbolyban.

Gólszerzők: László, Nagy R. (öngól).

Jók: Németh G., Nagy R., Németh I., illetve László, Nagy R.

Ifjúsági: Semjénháza - Zalakaros 9-4.

Haladás SE Pacsa - Tormafölde SE 4-0 (3-0)

Pacsa, 50 néző. Jv.: Aczél.

Pacsa: Szommer - Henczi, Magyar L., Oláh, Magyar I., Blaskovics, Kelemen (Jónás), Magyar Á., Balhási (Németh I.), Flander, Mészáros G. (Mészáros F.). Edző: Tóth Attila.

Tormafölde: Papp - Szabó I. (Horváth), Hohl K., Pörzse, Polgár Sz., Kondákor, Hohl Sz., Polgár K., Soós, Igazi, Tóth B. Edző: Hermán István.

Nem készülhettek kellemes hangulatban a hazaiak a Tormafölde elleni alsóházi rangadóra, hiszen egy héttel korábban csúnya 8-ast kaptak a Miklósfától, igaz, a mostani vendégeik sem teszik ki az ablakba a Tungsram elleni 3 gólos hazai fiaskót. Egy szó mint száz, mindkét csapat javítani szeretett volna, az azonban már az elején kiderült, hogy ezúttal a Tormaföldének nem teremhet babér, hiszen a rendkívül motiváltan játszó hazai csapat már a 3. percben vezetést szerzett Kelemen József találatával. A korai gól jót tett a mérkőzésnek, hiszen itt is, ott is alakultak ki gólhelyzetek, jó iramú játékot láthatott a rossz idő ellenére is kilátogató néző. A Tormafölde azonban hiába került kétszer is 100%-os helyzetbe az I. félidőben, Szommer kapus eszén nem tudtak túljárni, nem úgy a hazaiak, akik még a félidő lefújása előtt kétszer is mattolták a vendégek kapusát. A II. játékrész elején beszorította a hazaiakat a Tormafölde, sorra alakították ki a lehetőségeket, de ezeket rendre el is puskázták. Ahogy lenni szokott, érkezett a válasz, mégpedig a semmiből, hiszen egy ártatlan szituációban Kocsis rosszul ért a labdába, ami megtréfálta saját kapusát, így öngóljával már 4 volt közte. Ez a találat végleg megpecsételte a vendégek sorsát, akiknek ekkor már nem sok kedvük volt a játékhoz. A Pacsa nem ért el több gólt, de ezzel a győzelemmel kicsit feledtetni tudták a múlt heti kudarcot. A Tormaföldének sürgősen pontokra van szüksége, hiszen így még nagyon éles lehet a végjáték számukra. A mérkőzést Aczél Zsolt játékvezető szinte hiba nélkül, tökéletesen vezette le.

Gólszerzők: Kelemen, Balhási, Flander, Polgár K. (öngól).

Jók: Oláh, Magyar Á., Flander, Szommer, Balhási, illetve senki.

Ifjúsági: Pacsa - Tormafölde 1-4.

Zalalövő TK - FC Napred  3-1 (2-1)

Zalalövő, 100 néző. Jv.: Pujcsek.

Zalalövő:  Dóra - Hozbor, Erdei, Kósik, Nagy Á. (Horváth T.), Gál, Járfás (Zelkó), Kovács R., Luki (Balaskó), Kaszás, Nagy Z. (Lukács). Edző: Ostrom János.

Tótszentmárton: Csányi A. I. - Vlasics, Kozári, Plánder, Dezső, Kósa, Kovács, Grudics, Tislér, Vörös, Csányi A. II. (Horváth I.). Edző: Markek István.

A Zalalövő folytatja remek sorozatát, ezúttal a jól játszó tótszentmártoniakat sikerült nekik két vállra fektetni.

Gólszerzők: Nagy Z., Kovács R., Gál, illetve Kozári.

Jók: Nagy Z., Kovács R., Gál, Kósik, illetve Kozári, Grudics.

Ifjúsági: Zalalövő - Tótszentmárton 4-2.

KSE Csesztreg - Kentaur ASC 1-3 (0-0)

Csesztreg, 50 néző. Jv.: Gerencsér.

Csesztreg: Balogh - Kasza (Bodó), Elek, Hermán, Horváth, Bagó, Nemsics, Pászti, Kiss (Csóbor), Pethő (Szabó D.), Szabó P. Edző: Fentős Pál.

Andráshida: Babina - Varga, Török (Kovács), Mónok, Bandics, Sági A., Dobos (Csáki), Sági G. (Hideg), Tóth (Huber), Bakonyi, Pintér. Edző: Dobos Sándor.

Jobban bírta erővel a vendégcsapat a II. félidőt, ez a gólok számában is megmutatkozott. Az Andráshida tovább folytatja remek sorozatát.

Gólszerzők: Kiss, illetve Tóth, Kovács, Pintér.

Jók: Elek, Pászti, illetve Varga, Tóth, Bakonyi, Pintér.

Ifjúsági: Csesztreg - Andráshida  1-5.

Tóth-Hús Pókaszepetk SE - Gelse Termál SE 2-2 (1-1)

Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Szente.

Pókaszepetk: Juhász - Pintyőke, Száraz, Csécs S. (Huszár), László, Bertók, Hemela (Kovács)., Csécs Z., Deák (Tibola), Orbán (Varga), Büki. Edző: Molnár Ferenc.

Gelse: Horváth L. - Horváth F., Kálóczi, Horváth L.II, Tóth Z., Markotán D., Zsoldos Sz., Végh, Horváth R., Antal Z. (Hajmási), Bakonyi P. Edző: Tóth Zoltán.

A mérkőzésen mindkét csapat nagyon akarta a 3 pontot, összességében igazságosnak mondható a döntetlen. Azt hozzá kell tennünk, hogy ez az eredmény egyik csapatnak sem jó igazán.

Gólszerzők: László, Hemela, illetve Zsoldos, Bakonyi.

Jók: László, Büki, Hemela, illetve Tóth, Zsoldos, Bakonyi.

Ifjúsági: Pókaszepetk - Gelse 2-0.

Zalaszentgróti VFC - Z. Becsali Tungsram LSE 3-1 (0-1)

Zalaszentgrót, 100 néző. Jv.: Husz T.

Zalaszentgrót: Horváth - Balogh Z., Vasas, Tóth D., Komoróczi, Láncz (Kovács), Varsányi, Fodor, Propszt, Szép N., Balogh T. (Ferenczi). Edző: Fejérvári Ferenc.

Becsali: Lepár - Balogh G., Bogdán, Miszori (Szabó), Erdélyi, Gáspár, Szekeres, Horváth, Lukács (Kellermann), Kiss, Németh. Edző: Jandovics Jenő.

Remekül játszott az I. félidőben a vendégcsapat, ráadásul ezt egy góllal is megfejelték, így szünetben meglepetésre ők álltak győzelemre. A II. félidőben a Szentgrótnak sikerült ritmust váltania, többször is nehéz helyzetbe hozták a vendégek védelmét, ezenfelül háromszor is mattolni tudták az újra remek napot kifogó Lepárt. Összességében teljesen megérdemelt hazai győzelem született.

Gólszerzők: Tóth (2), Komoróczi, illetve Horváth.

Jók: Az egész hazai csapat, illetve Lepár.

Ifjúsági:  Zalaszentgrót - Becsali 4-2.

Lenti TE - Egervári TE 1-6 (0-3)

Lenti, 150 néző. Jv.: Vass Zsolt.

Lenti: Balogh T. - Czigány, Magyar A., Molnár G., Balog Cs., Szabó P. (Kancsal), Szekeres R., Horváth M. (Kosár), Kiss K. (Hóbor),Völgyi, Pozsgai (Boa). Edző: Németh Imre.

Egervár: Németh - Cséve, Farkas M. (Borsos), Pilisi Zs., Farkas T., Dömötör M. (Lyes), Kónya (Csík), Bognár, Bencze, Csalló (Hajas). Edző: Csányi Imre.

Meglepő, ám annál megérdemeltebb sikert könyvelhetett el Csányi Imre alakulata, hiszen Lentiben nyerni is nagy szó, hát még gólkülönbséget javítani...  

A mérkőzés videóösszefoglalója Horváth Istvánnak köszönhetően

Gólszerzők: Kosár, ill. Bencze (2, mindkettő 11-esből), Kónya (2), Borsos, Dömötör.

Jók: Magyar A., illetve az egész csapat.

Ifjúsági: Lenti - Egervár (későbbi időpontban).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!