Foci

2011.01.23. 18:25

Egy öngól a ZTE-Balatonlelle találkozón

Ha az eredmény alakulását nézzük, akkor kijelenthető, hogy szombaton fordulatos mérkőzést játszott a ZTE FC és a Balatonlelle labdarúgócsapata egymással. Egyébként abszolút felkészülési jellege volt a találkozónak, ami érthető is: az alapozás kellős közepén tartanak a futballisták.

Kerkai Attila


ZTE FC–Balatonlelle 3-2 (2-0)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Kiss N. ZTE FC.

1. félidő: Melnicenko – Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar – Szalai, Kamber – Rajcomar, Horváth A., A. Delic – Turkovs.
2. félidő: Horkin – Turcsik, Nánási, Kovács G., Varga – Cebara, Barna Zs., Milosavljevic, Kocsis – Balázs Zs., Turkovs.

Az NB III-as Balatonlelle együttesét irányító Keszei Ferencet ismerősként üdvözölhettük, hiszen kanizsai lévén zalai kötődésű. Miközben a csapatok készülődtek, a szakember megjegyezte:

- Ebben az időszakban nem terveztük, hogy pályára lépünk, mert még két hete sincs, hogy megkezdtük az edzéseket. A ZTE-t irányító Csank János barátom kérése volt a döntő, hogy ezzel is segítsük a felkészülésüket.

 

Tél van, amit azok a szurkolók is tapasztalhattak, akik kilátogattak a találkozóra. A „vállalkozóbb szellemű” drukkerek dacoltak a fagypont körüli hőmérséklettel valamint a metsző északi széllel, ők a szabadból figyelték a ZTE FC idei első felkészülési találkozóját. Mások a fűtött utastérből, merthogy akadtak, akik autóikból követték a pá- lyán zajló eseményeket.

 Rajcomar ért el előbb kapufát, majd az első félidő derekán Kovács Dávid lőtt szép gólt úgy, hogy a vendégkapus csak beleérni tudott a labdába...

Aprónak egyáltalán nem nevezhető tévedés volt ez, hiszen saját csapattársát tréfálta meg a védő, aki így öngóllal juttatta vezetéshez a zalaiakat (1-0). Néhány perc múlva pedig már Ahmet Delic egy remekül mellre vett, majd kapásból meglőtt labdájából nőtt a hazai előny (2-0).

A ZTE sokkal többet támadott, de a Balatonlelle veszélyesen kontrázott, amit egy Stockerkapufa is jelzett. S ha már a szereplőknél tartunk, az egerszegieknél az első félidőben a lett Vitalij Melnicenko, a másodikban pedig az orosz Vjacseszlav Horkin védett, akik próbajátékon tartózkodnak a megyeszékhelyen, a középpályán pedig a szerb Marko Milosavljevic igyekezett bizonyítani. Az egerszegieknél betegség miatt hiányzott a nemrég igazolt montenegrói Ivan Delic, a lett Daniels Turkovs viszont végig a pályán volt. Sőt később, egészen pontosan a végén, főszereplővé avanzsált, de közben tör történt egy s más a pályán. Például, hogy büntetőhöz jutott a Balatonlelle, melyet Petronovics értékesített (2-1), majd a korábbi NB I-es játékos, a ma már 41 esztendős Földes szépen csúsztatott a ZTE kapujába (2-2). Ekkor következett Turkovs, akit a védő vendégkapus buktatott, a büntetőt pedig a lett saját maga végezte el és nem hibázott (3-2). Ezzel megszerezte első gólját a ZTE színeiben, amely győzelmet hozott csapata számára egy olyan találkozón, melyen végig fölényben játszottak a kék-fehérek, de még fáradtan. Mindez érthető a felkészülés ezen szakaszában, a következő fellépés szerdán (14.30) szintén Egerszegen, amikor a PMFC lesz a vendég. 

EGYELŐRE MÉG EGYEZTETNEK

A találkozó után váltottunk néhány szót Nagy Ferenccel, a ZTE FC elnökével, aki elmondta: a Milan Bogunovicért bejelentkezett kazah Zsetiszu ajánlata egyelőre messze áll a zalaiak elképzeléseitől, de a napokban a két klub tárgyalóasztalhoz ül. A szintén próbajátékon járt Djordje Kamber valószínűleg nem lesz az orosz FC Ural játékosa, de más csapatok is érdeklődnek utána. S vajon mi lesz a sorsuk a szombaton látott próbajátékosoknak? Nagy Ferenc erre vonatkozóan elmondta: most kezdődnek meg azok a tárgyalások velük kapcsolatban, melyek döntőnek bizonyulnak. Vagyis, meg tudnak-e állapodni velük.

Ezek is érdekelhetik