Foci

2010.10.20. 05:29

Szerény szentgrótiak

A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában ismét több meglepő eredmény született. A keresztbeverésből a Zalaszentgrót együttese jött ki jól és 2 pont előnnyel áll a tabella élén úgy, hogy van egy elmaradt találkozójuk.

Bóbics László

- Nem történt semmi különleges, csak jól összerázódott a gárda - jelentette ki szerényen Szép Zsolt, a grótiak elnöke. - A helyi és a környékről érkezett játékosok nagyon jól megértik egymást. Ez nagyban hozzájárul a sikerünkhöz. Igaz, kellett egy kis szerencse is. Azokat a meccseket, amiket máskor elveszítettünk, mostanában megnyerjük. A két utóbbi összecsapásra is ez volt a jellemző. Jól jött, hogy az élbolyban szereplők egy része botlott, így most mi állunk az élen. Az edzőnk, Fejérvári Ferenc remekül összefogja a gárdát és ez is megnyugtatta a csapatot. Szeretnénk tovább menetelni, de tudjuk, hogy most egy nehéz sorozat előtt állunk. Remélhetőleg a következő összecsapásokon is úgy küzdenek majd a fiúk egymásért, mint az utóbbi hetekben, s akkor nem lehet problémánk.

A második helyen a Gránit Gyógyfürdő Zalakaros áll. Az előző körben kikaptak, most 5-0-ra legyőzték az eddig jeleskedő Lenti TE-t. Harcz Lajos, a fürdővárosiak edzője joggal elégedett alakulatával, hiszen nagyot változott a játékuk és rúgtak öt gólt.


- Az elmúlt heti vereség után nagyon összekapta magát a társaság - jelentette ki Harcz Lajos, a karosiak mestere. - Tartalékosak voltunk, mégis nagyon jól játszottunk egy remekül felkészített Lenti ellen. Simán nyertünk, de az öt gól mellett még jó pár helyzetet ki is hagytunk. Tudtuk, ha kikapunk, akkor akár 4-5 helyet is zuhanhatunk a tabellán. Ez nagyon nem hiányzott volna. A folytatásban szeretnénk ott maradni a szűk élbolyban. A télen pedig néhány játékost kell igazolnunk, mert meglehetősen szűk a keret. Ezúttal csak egy cserénk volt. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott. A jelenlegi állás szerint akár 7-8 csapat közül bárki ott lehet a dobogón, de ebből a csoportból bárki bajnok is lehet. Érdekesség, hogy az újonc Egervár és az ismét magára talált Zalaszentgrót remekel. A Tungsram szereplése viszont egyelőre csalódás.

Az LTE edzője, Németh Imre érthetően elégedetlen, mondván, sok az egyéni hiba. Jól tudja, hogy fiatal a csapata, és ezek a hullámzásoka korral járnak. A tizenéves fiatalemberek produkciója még gyakran nagyon ingadozó. A tréner csak ennyit mondott: A 8-0-ás győzelmet is helyén tudtuk kezel-ni, az 5-0-ás vere-séget is megpróbáljuk.

A Femat Csesztreg is egyre egységesebb arcát mutatja, ezúttal Gelsén nyertek.

- A hazaiak valamivel többet birtokolták a labdát, de a helyzetek alapján ennek ellenére 2-0-nál nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna - fogalmazott Fentős Pál, a csesztregiek edzője. - Két 15-16 éves fiatalember is játszott a csapatunkban. Le a kalappal előttük. A tapasztaltabbak rendre jól húznak , a többiek meg tisztességgel teszik a dolgukat. Gondjaink ellenére is dicsérhető a csapat, mert egy-két meccstől eltekintve szinte maximumot nyújtanak, így felzárkóztunk az élbolyhoz. Ha a papírforma meccseket hozzuk, közel kerülhetünk a dobogósokhoz.

A Kentaur Andráshida hazai pályán meglehetősen tartalékosan állt fel, s ezt jól használta ki a sereghajtó Zalalövő. Gól nélküli döntetlennel pontot vitt haza a bajnokesélyestől.

A teskándiak ismét szebbik arcukat mutatták és 2-0-ra nyertek a Z. Tungsram otthonában. Ez a találkozó is bizonyítja, hogy Kovács Imre csapata bárkit képes idegenben is legyőzni, de náluk jóval gyengébb gárdáktól is kikaphatnak. A Tungsam csak botladozik, pedig a játékoskeret alapján a dobogón vagy annak közvetlen közelében lenne a helye. Jelenleg a 14. helyen tanyáznak 10 forduló után, úgy, hogy mindössze egy találkozót tudtak csak megnyerni. Az ő szereplésük az eddigi legnagyobb csalódás.

Az Egervár a zalalövői döntetlen után ismét jól szerepelt, hiszen gólgazdag találkozón (4-2) győztek a Tótszentmárton ellen.

A Tormafölde hatpontos találkozót nyert meg a közel azonos játékerőt képviselő Zalagrár Tóth Hús Pókaszepetk ellen. Hermán István együttese jobban bírta erővel, és a fordulás után lőtt két találatukkal nagyon fontos három pontot tartottak otthon. Ezzel a sikerrel a középmezőnybe léptek előre.


GONDBAN VANNAK A TÜRJEIEK
A megyei bajnokság II. osztályában az előző években remeklő Türje együttese vasárnap nem lépett pályára. A csapat sikeredzője, Kocsis Norbert az elmúlt hét közepén lemondott, mert olyan szűk volt a keret, hogy alig tudtak már kiállni. Arról is panaszkodott a tehetséges tréner, hogy nagyon kevesen jártak edzésre. A legfrissebb hírek szerint a településen most azon dolgoznak, hogy ne lépjen vissza a csapat, megpróbálják lejátszani a hátralévő meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!