Foci

2010.05.17. 14:40

Sztárok, akik nem lesznek ott

Egyre-másra jelölik ki a kereteket a nyári focivébére készülő csapatok. Azt, hogy a magyar válogatott miért nem lesz kinn, értjük. A zalaihirlap.hu most viszont csokorba szed egy csapatra való olyan játékost, akik biztosan nem lesznek ott Dél-Afrikában és akik kimaradását bizony sokan nem értik...

zaol.hu

A legtöbb szövetségi kapitány egyelőre 30-as kereteket jelölt ki, majd csak május végén szűkítik azokat 23 főre. Sok kérdés azonban már most eldőlt, így például az is, hogy a braziloknál nem lesz ott a AC Milanban újra magára találó, élő focilegenda Ronaldinho Gaúcho (őt egyébként a FIFA 2009-ben Az évtized játékosa címmel tűntette ki) és Alexandre Pato sem.

Diego Maradona az Esteban Cambiasso, Javier Zanetti kettőst tette partvonalon kívülre az Argentinoknál, nem kis meglepetést okozva a Dél-amerikai ország rajongóinak.

Raymond Domenech, a sokat kritizált francia válogatott szövetségi kapitánya is húzott ki nagy neveket, elég ha Karim Benzemára, Patrick Vieirára és Samir Nasrira gondolunk, de a holland szurkolók sem “panaszkodhatnak”, hiszen Bert van Marwijk kapitány csapatából hiányzik Ruud van Nistelrooy, aki maximum nézőként segítheti az oranjét.

Tehát a nevek:

Kapusok (3): Sebastien Frey (Franciország); Diego Alves (Brazília) Marco Storari (Olaszország)

Védők (7): Javier Zanetti (Argentína); Philippe Mexes (Franciaország); Alex (Brazília); Ezequiel Garay (Argentína); Sol Campbell (Anglia); Marcelo (Brazília); Aly Cissokho (Franciaország)

Középpályások (9): Jeremy Menez (Franciaország); Samir Nasri (Franciaország); Esteban Cambiasso (Argentína); Juan Riquelme (Argentína); Ever Banega (Argentína); Ronaldinho Gaúcho (Brazília); Diego (Brazília); Guti (Spanyolorzság); Patrick Vieira (Franciaország); Owen Hargreaves (Anglia)

Csatárok (7): Karim Benzema (Franciaország), Kevin Kuranyi (Németország); Ruud Van Nistelrooy (Hollandia); Francesco Totti (Olaszország); Antonio Cassano (Olaszország); Pato (Brazília) Fabrizio Miccoli (Olaszország)

Nem is lenne olyan rossz csapat ez...

Ezek is érdekelhetik