Foci

2010.02.12. 19:00

Platini a Futsal Eb magyar szervezését dicsérte

- Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a szervezet nyoni székházában megdicsérte a magyarországi futsal Európa-bajnokság szervezőinek munkáját.

MTI

 "Platini elnök hosszasan dicsérte a magyarországi szervezők munkáját, az infrastruktúrát, azaz összességében kiemelkedően pozitív hangvételben nyilatkozott a Budapesten és Debrecenben megrendezett tornáról" - mondta pénteken Ragadics Ferenc, a magyar szövetség (MLSZ) futsal bizottságának alelnöke az nb1.hu című honlapnak.

Az UEFA közzétett néhány számot is az Eb-ről: a helyszínen 58 ezer 851, rekordszámú néző tekintette meg a meccseket, ez 2942/meccses átlagot jelent. Az eseményre 199 média munkatársai akkreditáltatták magukat (ez is rekord), míg a meccsenkénti gólátlag 6,35.    

Ami a tévénézőket illeti: Azerbajdzsánban 7,5 millió, Oroszországban 2,5 millió, Spanyolországban 1 millió, Magyarországon (Sport Klub) pedig 500 ezer néző "szögezte magát" a képernyők elé, de ebben nincsenek benne az Eurosport adatai, amely az eddig tapasztalatok alapján 10 millió nézőt jelenthet, emellett a portugál állami tévé is egyenes adásban közvetítette a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!