Foci

2009.12.10. 07:52

Visszajutnak az NB I-be a nagykutasi focistalányok?

A női labdarúgó NB I-től a nyáron ugyan elbúcsúzott a Nagykutas-Filinger Trans együttese, ám az NB II-es bajnokság őszi szezonjában mellette nem sok sót ettek meg az ellenfelek. A félidőben hat pont a zalaiak előnye, de lehet-e út vissza az élvonalba?

zaol.hu


Azt azért meg kell jegyezni: a Nagykutas úgy esett ki a nyáron az NB I-ből, hogy 31 pontot szerzett, míg a korábbi évben 20 ponttal már bent lehetett maradni az osztályban. A kutasiak őszi remeklése tehát nem meglepő (a gólarányuk is imponáló: 85-11), azonban egy kérdés is a levegőben lóg, ha a jövőt hozzuk szóba. Azaz: vállalnák-e újra az NB I-et, hiszen nem lenne meglepetés, ha a tavaszi szezon végén is az élen állnának.

- Egyelőre nehéz erről beszélni, hiszen a válság nálunk is jelentkezik, vagyis nehéz szponzorokat találni - vélte Péter Zoltán. - Ebben vállal óriási szerepet a klub elnökasszonya, Vincze Sándorné, aki folyamatosan keresi a lehetőségeket. Nem tudjuk, mi lesz, de a lányok abban eltökéltek, hogy nyerni szeretnénk.

S hogy milyen a női futball? Péter Zoltánnak, a 28-szoros magyar válogatott labdarúgónak a véleménye alighanem mérvadó lehet ebben, bár bevallotta : először nem akart női csapat edzője lenni...

- Nemet mondtam az első megkeresésre, de nem bántam meg, amiért később mégis elfogadtam a felkérést - mondta a szakvezető. - A nőkkel és a gyerekekkel érdemes foglalkozni, mert ők még meg akarják mutatni mit tudnak és élvezik a futballt. A női labdarúgás idehaza fejlődik, egyre jobban zárkózunk fel a nemzetközi szinthez, és sok még a kiaknázatlan lehetőség. A nagykutasi csapatban is hasonlót tapasztalok, hiszen ez egy nagyon tettrekész társaság, ráadásul élvezik a játékot, ami a legfontosabb.


KETTEN HULLÁMVÖLGY NÉLKÜL
Az együttesben nagyon sok a fiatal, hiszen a felnőttek keretében öten-hatan is csak 16-17 évesek. Péter Zoltán az őszi teljesítményeket értékelve elmondta, elsősorban csapatszinten voltak jók. Mégis kivételt tett két játékosával, hiszen kiemelte: a sok jó teljesítményt nyújtó focista között Horváth Kitti és Boda Patrícia voltak azok, akik a bajnokság során mindvégig egyenletesen jó, hullámvölgy nélküli őszt produkáltak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!