Foci

2009.10.28. 06:25

Lendületes meccs várható: a ZTE FC a Haladást látja vendégül szerdán

Szerdán 18 órától a ZTE FC a Magyar Kupában a Haladást látja vendégül. Az első találkozón a zalai labdarúgók 2-0-ra nyertek Szombathelyen, s a mai meccs után kiderül, kettejük közül ki jut a legjobb nyolc közé.

Zalai Hírlap

A találkozó iránt meglehetősen nagy az érdeklődés, s a szombathelyiek sem adták fel a továbbjutás lehetőségét, hátrányuk ellenére bizakodók. Az egerszegiek pedig érthetően úgy gondolják, hogy ők lehetnek a továbbjutók, hisz náluk az előny. Nagy valószínűséggel nyilt sisakos, jó iramú mérkőzés várható.

A házigazdák abban reménykednek, hogy a két szurkolótábor a sportszerű buzdítást választja majd a gyakori szitkozódás és nézetkülönbség helyett. Erre a rendfenntartók is nagyon figyelnek, kiemelt fontosságúnak tekintik a biztonságot, ezért a kapuknál a szokottnál szigorúbb lesz majd az ellenőrzés.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Vlaszák - Szalai, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Sluka, Kamber, Horváth I. A., Schultz - Rudnevs, Balázs Zs.

 

Érdekesség még a Zete háza tájáról, hogy a vasárnapra kisorsolt ZTE FC II.-Gyirmót NB II bajnoki labdarúgó mérkőzés időpontját megváltoztatták. Ráadásul - mivel a megyeszékhelyi stadionban sűrű a program és a gyepszőnyeget kicsit kímélni szeretnék - megállapodtak a listavezetővel a pályaválasztói jog felcseréléséről is. Vagyis, a hét végén a zalaiak utaznak, s majd a tavasszal lesz Egerszegen vendég, a jelenleg NB I-es álmokat dédelgető gárda. Mivel november elseje úgy sem volt ideális időpont a mindenszentek miatt, a két klub abban egyezett meg, hogy pénteken, 16.30-kor Gyirmóton játsszák majd le a bajnoki találkzót. Mivel az NB I-es csapat szombaton játszik, így kevesebb lesz a visszajátszó és több fiatal labdarúgó is játéklehetőséget kaphat Bán István vezetőedzőtől.