Foci

2009.07.30. 02:29

Vereség idegenben

Pápa - A labdarúgó Ligakupában tegnap a ZTE FC együttese a szintén NB I-es Lombard Pápa vendége volt. A hazaiak sokkal lendületesebben és gyorsabban fuballoztak, s megérdemelten nyertek.

Bóbics László

A találkozó előtt Szűcs Lajos, a hazaiak kapusa elmondta, hogy nagyon készültek a találkozóra, mert rosszul kezdtek a bajnokságban. Kikaptak otthon az MTK-tól, szombaton pedig a bajnok Debrecen vendégei lesznek. Sikerélményre van tehát szükségük, s így mindent megtesznek a győzelemért. 

Egy kicsit álmosan kezdődött a találkozó a nagy melegben, de az látszott, hogy egy kicsit a hazaiak jobban csipkedik magukat. A 12. percben a teljes ZTE védelem csak szemlélője volt a hazaiak vezető góljának. Heffler Norbert húzott el a bal oldalon, keresztbe gurított, s a jobb összekötő helyén érkező Zulevs mintegy 15 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0. A Zete élénkebben kezdett futballozni és a 26. percben Schultz nagyszerű indítása után Magasföldi lépett ki középen és mintegy tíz méterre a kaputól higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, 1-1. A 40. percben Sipos Gábor - aki a nappal szemben védett - hibázott: Béres, mintegy 22 méterről jól eltalálta a labdát, s a zalai kapus a jobb alsó saroknál csak beljebb tudta segíteni azt 2-1. (Sipos Gábor: Nem a nap volt a fő problémám, hanem gellert kapott a labda, amikor közel ért hozzám irányt változtatott, s ekkor már nem tudtam korrigálni. )

A fordulás után átszervezte a védelmét a Zete, de ez sem segített. A jó napot kifogó hazaiaknak a 67. percben nem volt szerencséjük: Béres a felső lécet találta telibe. Öt perccel később viszont már ünnepelhettek, a jól futballozó Zulevs a jobb oldalról éles szögből nagy gólt lőtt a rövid sarokba, 3-1. Alig három percet kellett várni, amikor közelről Bali lőtt a hálóba, 4-1. Nem sokkal később Schultz találta telibe a lécet, majd a 85. percben Sarus a 16-osról elegánsan emelt a léc alá, 5-1. A 92. percben Polareczki állította be a végeredményt, 5-2. A hét elején meglehetősen keményen dolgoztunk, s így néhány játékos - főleg, akik később érkeztek - meglehetősen fáradtan mozogtak.Csank János:

JEGYZŐKÖNYV Pápa-ZTE FC 5-2 (2-1)Pápa, 300 néző. Jv.: Oláh (Szalai Z., Farkas B.).

Pápa: Szűcs L. (Takács T. 45. p.) - Sipos T., Dlusztus, Császár, Mészáros M., (Venczel 34. p.) - Zulevs, Gyömbér (Rebryk 58. p.), Heffler N. (Sarus 46. p.) - Bárányos (Bali 46. p.) - Béres, Szabó Zs. Vezetőedző: Véber György.

ZTE: Sipos G. (Pogacsics 69. p.)- Szalai T., Bogunovic (Kovács G. 46. p.), Todorovic (Bozsoki 46. p.), Illés Gy. - Petneházi, Schultz, Horváth I. A., Sági A. (Kocsis A. 46. p.) - Magasföldi, Vittmann (Polareczki, 58. p.). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Zulevs a 12. és a 72., Béres a 40., Bali a 74., Sarus a 85., illetve Magasföldi a 26., Polareczki a 92. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!