Foci

2009.07.28. 02:28

Aranyat ért a sok munka

Lenti (bl) - A megyei labdarúgó-bajnokság II. osztályának Déli-csoportjában a Lenti TE együttese magabiztosan, meggyőző előnnyel lett bajnok.

Bóbics László

- Tavaly tavasszal, egy hónappal a szezon vége előtt vettem át a csapatot - kezdte a sikerkovács edző, Németh Imre. - Ekkor reménytelen helyzetben az első osztályban szerepelt még a gárda. Megpróbáltam segíteni, de mint várható volt, kiestünk a második vonalba. Arra azért jó volt ez az időszak, hogy feltérképezzem a keretet és Verein József elnökkel átgondoljuk, hogy kikkel vágjunk neki az új szezonnak. Elég sok dolgot át kellett alakítani a csapatnál. Ami jól működött, azt természetesen meghagytuk, de közben több olyan elemet bevettünk a munkákba, ami nem számít a sportágban nagy dolognak, de nélküle nehéz sikereket elérni. Márpedig Lentiben a klub- és városvezetés is hosszú távon gondolkodik a futballban, egy ilyen településen létjogosultsága van a sportágnak. Sok az igen tehetséges fiatal, az emberek - mint később, a sikerek idején kiderült - szeretik a labdarúgást.

- Gyengén kezdtek, hiszen a nyitótalálkozón kikaptak a nagy ellenlábas Felsőrajk otthonában.

- Igen, de ekkor sem remegett meg senki, mert tudtuk, hogy a sok munka előbb-utóbb meghozza az eredményeket. Építgettük a csapatot, a tapasztaltabb játékosok mellett bátran nyújtunk a fiatalokhoz, ők pedig meg is hálálták a bizalmat. Végül kilenc pont előnnyel, meggyőző 111-23-as gólkülönbséggel mi végeztünk az élen. Az együttesből nem akarok senkit kiemelni mert a sikerünk igazi csapatmunka volt. Még az egykori válogatott támadó, Sebők József is beállt a sorba és sokat tett azért, hogy összefogja a társaságot. Jó volt együtt dolgozni ezzel a gárdával mert mindenki nagyon akarta a sikert és ennek meg is lett az eredménye.

- Ma pedig már azt hallani, hogy a megyei I. osztályban is a legjobbak akarnak lenni.

- Ez csak féligazság. Az tény, hogy mindig úgy lépünk pályára, hogy meg akarjuk nyerni a találkozót. Az más kérdés, hogy szinte ugyanazzal a kerettel játszunk, sőt, legnevesebb játékosunk, Sebők József - mint várható volt - visszatért Szlovéniába. Marcaliból jött hozzánk Magyar András, visszatért Csesztregről Völgyi Márk és az ifjúsági csapatból két tehetséges fiatalember, Galamb Pál és Rákos Balázs is velünk készül. Nehéz lenne megmondani, ezzel a kerettel mire leszünk képesek. Edzünk, megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból és az ősz végén már okosabbak leszünk a jövőnket illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!