Foci

2009.04.02. 02:28

Vereség a Feminától

Nagykutas (bl) - A Nagykutas Filinger Trans NB I-es női labdarúgócsapata a pontvadászat legutóbbi fordulójában kétgólos vereséget szenvedett a fővárosban, a sokszoros bajnok 1. FC Femina együttesétől.

Bóbics László

1. FC Femina-Nagykutas Filinger Trans 2-0 (1-0)

Budapest, Budai II. stadion, 300 néző. Jv.: Bartkó E.

Nagykutas: Kiss E. - Varga P., Tóth A., Soproni, Pete - Horváth K., Vincze B. (Bedő), Tölgyesi, Vörös V. - Végh R, Nagy H. Edző: Péter Zoltán.

Barátságtalan, esős időben és ennek következtében igen csúszós pályán kezdődött a kiesés szempontjából mindkét csapat számára nagyon fontos mérkőzés.

Az elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, később bátrabb lett a zalai csapat és többször eljutott a Femina kapujáig, de a rossz passzok és megoldások, valamint a játékvezetők vitatható ítéletei miatt eredménytelen volt ez az időszak. A 43.percben elkerülhető gólt kapott a Nagykutas, egy védelmi hibát használtak ki a budapestiek.

A második félidőben Péter Zoltán lányai az egyenlítésért küzdöttek. Az 55. percben Végh Renáta egy jobb oldalról érkező beadást a kapufára fejelt, a kipattanó labda Vörös Viktória elé került, aki jó helyzetből fölé lőtt. Tovább folytatódott mindkét csapat pontatlan, ideges játéka, melyben a Feminának elég volt egy a vendég kapu előtti védelmi határozatlanságot kihasználni a 65. percben, mert második góljukkal el is döntötték a találkozó sorsát.

A 28 fordulós bajnokságban ezzel 18 körön jutottak túl a csapatok, s a Femina mostani győzelmével feljött a 6. helyre, pontszámban beérve az 5. helyen tanyázó, 22 pontos Nagykutast. A zalai lányok legközelebb április 5-én, 16 órakor, a ZTE-stadion mögötti műfüves pályán lépnek fel, a Győri Dózsa ellen, mely 21 pontjával a tabella 7. helyén áll. Egy biztos: az eddiginél is nagyobb energiákat kell mozgósítania a gárdának a sikeres szereplés érdekében.

A klubnál közben gondolnak az utánpótlásra is: keddenként 17.30-tól várják a műfüvön a futball iránt érdeklődő 9-13 éves lányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!