Foci

2009.03.17. 03:29

Jó meccs és szép gólok

<b>Kaposvár</b> - Hétfőn este a labdarúgó NB I 19. fordulójának záró meccsén a ZTE a Rákóczi vendége volt. A hazaiak kezdtek bátrabban, ám a ZTE - például Kocsárdi Gergely 40 méterről szerzett bombagóljának köszönhetően - győzni tudott.

Bóbics László

A hazaiak az elején jól vették észre, hogy a ZTE jobb oldali védekezése egy kicsit szellős. Alomerovic gyakran előrehúzódott, Obrics pedig veszélyesen ívelte be a labdákat Kocsárdi mögé. Nikolic már az első percben, majd később még kétszer ordító gólhelyzetbe került, ám a zalaiak szerencséjére mindig hibázott. Később kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor a Zete is bátrabban futballozott. A 26. percben Horváth I. András szerzett labdát saját térfelének közepén, jobb külsővel mesterien ugratta ki a bal összekötő helyén Waltner Róbertet, aki maga elé tette a labdát, majd a kivetődő Kovács Zoltán felett jobb lábbal elegánsan emelt a kapu közepébe, 0-1. A zalai B-közép egy része félmeztelenre vetkőzve ünnepelte a találatot, és a továbbiakban is kitartottak eme viselet mellett a hűvös idő ellenére is! A hazai csapat kevesebbet vállalkozott, de a védők mögé ívelt labdákból így is néhány alkalommal veszélyes helyzetet alakítottak ki. A másik oldalon Waltner hagyott ki nagy lehetőséget. A játékrész hajrájára mindkét együttes visszavett a kezdeti lendületből és elfutballozgattak a szünetig.

Illés János, a kaposváriak ügyvezető elnöke a következőket mondta a félidőben:

- Nagyon jól és lendületesen kezdtünk, lehetőségeink adódtak, ám ezeket sajnos elhibáztuk. Aztán jött az egerszegiek gólja, ami fordulópontot jelentett. Elkezdtünk kapkodni, sokat hibázni, s ekkor már helyzetünk is csak elvétve akadt, nagyon sok volt a rossz átadás. A Zete megérdemelten vezetett, de a végén remélem, mi jövünk ki győztesen a találkozóból. Ehhez persze az is kell, hogy sokkal jobban játsszunk, mint az első húsz perc után.

Fordulást követően négy percet kellett várni az első nagy eseményre. A 49. percben Kocsárdi a jobb oldalon vezette fel a labdát, észrevette, hogy Kovács Zoltán kinn áll a kapujából, s közel negyven méterről nagy erővel meglőtte a labdát, amely a bizonytalankodó hálóőr fölött a jobb felső sarokba vágódott, 0-2. Az 57. percben a ZTE is felálhatott a középkezdéshez. A térfelük jobb oldaláról, mintegy negyven méterről Obrics ívelhetett középre egy szabadrúgáshoz letett labdát. Miljatovic emelkedett a legmagasabbra, pechjére, mert a saját kapuja bal felső sarkába csúsztatta a labdát, 1-2. A folytatásban Zsolnai fejelt nagy helyzetből fölé. A másik oldalon pedig Horváth I. András hagyott még ki óriási lehetőséget.

Kocsárdi Gergely: Láttam, hogy kimozdul a kapus, és nagyon eltaláltam a labdát. Rendkvívül boldog vagyok. Támogatott bennünket a szél, adódott egy a nagy lehetőség, megpróbáltam és sikerült.

Prukner László: Azt hiszem, mi veszítettük el ezt a mérkőzést. Az első húsz percben nagy fölényünk volt, helyzeteink is adódtak, de aztán kaptunk két elkerülhető gólt. A ZTE fegyelmezetten játszott, mi pedig nem azt csináltuk, amit elterveztünk.

Csank János: Nagyon bátran támadott a hazai csapat, ezért kontrára kényszerültünk és arra vártunk hogy az első adandó lehetőséget értékesítsük. Egy jól dolgozó csapat ellen sikerült nyernünk. Kocsárdi Gergely helyzetfelismerése ritkán látható gólt és kék-fehér sikert eredményezett

JEGYZŐKÖNYVKaposvár-ZTE 1-2 (0-1)Kaposvár, 1500 néző. Jv.: Szilasi 8 (Erős, Kovács P.)

uZTE FC: Vlaszák 0 - Kocsárdi 7, Miljatovic 5, Botis 6, Szamosi 6- Alemerovic 5 (Sluka 65. p.), Horváth I. A. 6 (Varga R. 76. p.), Máté 6, Illés 6 - Balázs Zs. 5 , Waltner 6. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Waltner a 26., Kocsárdi a 49., Miljatovic (öngól) az 57.

Sárgalap: Petrók a 32., Horváth I. A. a 44., Pest K. 66., Waltner a 67., Miljatovic a 87. percben.

Címkék#zte#foci
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!