Foci

2009.03.24. 03:29

A pontnak is örülni lehet

Zalaegerszeg - Noha nem sikerült nyernie, mégis a körülményekhez képest jól jött ki a hét végi fordulóból a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata. A Budapest Honvéd elleni hazai döntetlennel (1-1) is ott maradt ugyanis a közvetlen élmezőny mögött.

Kerkai Attila

A ZTE FC jelenleg ugyan a hatodik helyen áll a tabellán, ám mindössze két ponttal van kevesebbje, mint a harmadik Vasasnak. Az angyalföldiek a 20. forduló zárótalálkozóján Diósgyőrben kaptak ki, így alaposan besűrítették a mezőnyt a 3. és 7. hely között: a jelenleg 29 pontos ZTE előtt a Haladásnak 30, az MTK-nak és a Vasasnak pedig 31-31 pontja van. A válogatott soron következő világbajnoki selejtezői miatt ugyan két hét szünet következik a bajnokságban, azonban a kék-fehérek szurkolói közül már sokan előretekintenek: a következő fordulóban az MTK vendége lesz a ZTE FC.

Visszatérve a szombati, Honvéd elleni találkozóra, az 1-1-es döntetlennek ugyan megszakadt a ZTE FC négy mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, azonban a veretlenségét megőrizte a csapat. Ez a másik sorozat most már nyolc mérkőzés óta tart, és nem véletlenül emeljük ki ezt. Csank János vezetőedző a találkozó utáni értékelésében is azt hangsúlyozta: azért tartott a szokásosnál is jobban a szombati találkozótól, mert tudta, hogy egy idő után - bármennyire is szép - már terhes lehet egy-egy ilyen széria. A játékos ugyanis talán a szokottnál is idegesebb ilyenkor, hiszen nem szeretne hibázni.

Azzal, hogy végül a ZTE FC pontot mentett, tulajdonképpen sikerélménnyel fejezte be a szombati találkozót. Szokták volt mondani: a döntő vesztesénél mindig boldogabb a bronzmeccs győztese, amely nem vereséggel, hanem sikerrel zár egy sorozatot. A kék-fehérek is kovácsolhatnak még tőkét a pozitív záróakkordként megélt pontmentésből, de egy biztos: ehhez sokkal jobb teljesítménynek is párosulnia kell. Szombaton ugyanis rengeteg hibával játszott - amúgy mindkét - a csapat, részben az erős szél miatt is. Mindent viszont nem lehet ráfogni erre, ezúttal főleg a középpályás sor nyújtott kevesebbet a vártnál. A támadásokat nem igazán tudta segíteni a játékszervezői szerepkört is betöltő Horváth I. András, vagy Máté Péter, a Kemal Alomerovic helyére lépő Marian Sluka pedig egyszerűen eltűnt a mezőnyben. Ugyanakkor örömteli, hogy a védelem bal oldalán Varga Róbert jól mozgott, határozott volt.

A mérkőzés egyik hőse a csereként beállt Hajdú Norbert, aki szemfülesnek is minősített góllal mentette meg a pontot csapatának. Kellett ehhez az is, hogy már messziről ki lehetett szúrni: a sorfal a kelleténél is nagyobb helyet kínál a jobb alsó sarok előtt, ám mindez semmit sem von le Hajdú érdemeiből. A labdát ugyanis pontosan oda kellett lőni, így Rabóczki is csak beleérni tudott...

A kevés néző között persze akadtak, akik elégedetlenkedtek az eredmény és a játék miatt, s nem is volt minden alap nélküli mindez. De a folytatás talán most már érdekesebb. Következik az MTK, aztán idehaza a DVSC, majd érkezik a DVTK - mindez egy héten belül, és ez is egy komoly sorozatnak ígérkezik...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!